Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Да ограничење брзине уопште утиче на безбедност саобраћаја то тек треба доказати.

Ti ozbiljno tvrdiš da tek treba dokazati da znak ograničenja brzine zbog npr. radova na putu, utiče na bezbednost saobraćaja?

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Што се примера тиче - не упадам комшији у кућу да би га на силу терао код зубара због "превентиве".

A primer je tu bio samo zbog pitanja o preventivi. Prosto ne verujem da ne razumeš, al ajde - vakcine nisu lek, već preventiva ( da do lečenja, ili nečeg mnogo goreg, ne bi ni moralo doći ). Kao što ni odlazak kod zubara na redovnu kontrolu nije zbog lečenja, već da bi sprečio da do upale/vadjenja zuba ne bi došlo. ( Prosto mi je glupo što ovo moram da pojašnjavam. )

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

Dobro, ali treba naglasiti da libertarijanizam (koliko sam upucen) nije za anarhiju, vec za minimalnu drzavu ciji je jedini cilj zastita zivota i imovine. Neko mora da garantuje da drugi/firma zapravo ne moze da ti preti.

Да. Битна ствар је принцип да се санкционише само насиље. Значи, држава која се не бави ничим осим одбраном, хватањем лопова, убица итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Да. Битна ствар је принцип да се санкционише само насиље. Значи, држава која се не бави ничим осим одбраном, хватањем лопова, убица итд.

Христос нигде није рекао да отимаш туђе паре и дајеш полицији да те брани од насилника...

Анархија или ништа. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Grizzly Adams рече

Какве везе сад има пусто острво?

Priznaj, ti mene zavitlavaš.

пре 17 минута, Grizzly Adams рече

Поента добровољне сарадње међу људима је да се понашање учесника аутоматски регулише.

Da, to se vidi iz poslednjih 200 000 godina. Ili, da ne preterujem - poslednjih 10 000.

пре 19 минута, Grizzly Adams рече

ако се понашаш лоше, неће нико са тобом да се дружи

Zavisi od društva. Nisu retka  medju decom ( baš suprotno), ona u kojima što si lošiji to si veći baja.

Подели на овим сајтовима

Хуан: Како решити бла бла у либертаријанском друштву?

Гризли: Приватни аутопутеви!

Хуан: Али то је нереално да се оствари! ОК, а како решити бла бла бла?!

Гризли: Ах, па то је лако. Моногамија, традиционални брак, наши стари су то све знали и сви то треба да поштују и биће рај на земљи...

Хуан: Приватни аутопутеви су реални.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Branka62 рече

Ti ozbiljno tvrdiš da tek treba dokazati da znak ograničenja brzine zbog npr. radova na putu, utiče na bezbednost saobraćaja?

Уопште ограничења брзине. Озбиљно питам постоји ли доказ да утичу на безбедност саобраћаја. Чини ми се да су постављена потпуно арбитратно.

Конкретан пример - неке државе САД имају на аутопуту ограничење 65 мпх, неке 85. И не видим неку разлику у безбедности. Али ако возиш 85 тамо где је 65, бићеш кажњен. Зашто?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Конкретан пример - неке државе САД имају на аутопуту ограничење 65 мпх, неке 85

Немачка на неким путевима у левој траци нема уопште! Suck it, yankee commies!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Branka62 рече

Priznaj, ti mene zavitlavaš.

Јок бре, стварно ми није јасно... Алтернатива је да нисам баш бистар... :D

пре 4 минута, Branka62 рече

Da, to se vidi iz poslednjih 200 000 godina. Ili, da ne preterujem - poslednjih 10 000.

Zavisi od društva. Nisu retka  medju decom ( baš suprotno), ona u kojima što si lošiji to si veći baja.

Занемарујеш једну битну ствар - друштва која се заснивају на насиљу су непродуктивна и пропадају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Grizzly Adams рече

Па ником није јасно.

@Џуманџи Ма пусти ти Амера :ani_biggrin: прави се да не зна  шта су грабуље  :)) 

Види овако, индивидуа по дифолту је  себични егоцентрик, а личност никада није индивидуа и увек је у заједници....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Христос нигде није рекао да отимаш туђе паре и дајеш полицији да те брани од насилника...

Анархија или ништа. 

Анархокапитализам јесте једини потпуно доследан либертаријанизам. Ал то му дође као неки сингуларитет... Тачка којој тежиш, а никад је не достигнеш. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

@Џуманџи Ма пусти ти Амера :ani_biggrin: прави се да не зна  шта су грабуље  :)) 

Више искуства имам са лопатом, али ни грабуље ми нису стране... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

Nije bas tako, ljude najcesce nije briga u kojoj meri si dobar ili neotesan, samo je bitno kako se zbog tebe osecaju. Bukvalno samo to. Mozes da budes dobar, ali ako govoris neprijatnu istinu, koja zulja, ljudi te nece voleti, pa makar bio Boziji covek. A mozes biti i neotesan, ali ako tu neotesanost ne upires na ljude ciju naklonost zelis, nego na nekoga sa strane, onda mozes biti baja. Opet stepen dobrote vs neotesanosti, i u kojoj meri smes od ta dva da izlijes na same clanove grupe, zavisi od opstih vrednosti u drustvancetu, ljudi se po duhu grupisu, ali mehanizam je isti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...