Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Последица је када људи добровољно прилагођавају однос према теби због твојих поступака

U pravu si - kasno je ali šta si ovde napisao?

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

На пример, фирма ти повећа цену осигурања зато што ниси вакцинисан.

I po drugi ( ili 3. ) put pitam, šta se dešava kada ti sve firme podignu cenu osiguranja toliko da ne možeš da platiš?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Па то је глуп закон. :)

Iz perspektive libertarijanske dogme je svakako glup... ali je odlican iz perspektive prosecnog coveka kojem je bitnije da ga neki moron ne ubije na putu nego da taj moron ima potpunu slobodu da oceni koja je adekvatna brzina...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Branka62 рече

Покушао сам да објасним шта сам мислио под "последица". Значи "последица" твоје (добровољне) одлуке су (добровољне) одлуке других људи. Ако се не понашам лепо, па ти нећеш да се дружиш са мном онда је то "последица" мог понашања. Ако се не понашам лепо па дође Авокадо и пребије ме, онда то није "последица" у том смислу. То је насиље.

пре 14 минута, Branka62 рече

I po drugi ( ili 3. ) put pitam, šta se dešava kada ti sve firme podignu cenu osiguranja toliko da ne možeš da platiš?

Па ништа. Или ћеш да прилагодиш своје понашање (да се вакцинишеш, зарадиш више пара итд.) или нећеш имати осигурање. То је твоја слободна одлука. Као што је њихова слободна одлука да ти подигну цену.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Iz perspektive libertarijanske dogme je svakako glup... ali je odlican iz perspektive prosecnog coveka kojem je bitnije da ga neki moron ne ubije na putu nego da taj moron ima potpunu slobodu da oceni koja je adekvatna brzina...

Под претпоставком да тај закон заиста спречава мороне да некога убију на путу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Grizzly Adams рече

Па они овде су овде тотални аутсајдери, шачица будала. Да није та фрка код вас не би ни знао да постоје. :)

S telefona, pa ne umem da nađem link, ali čitala više puta o epidemijama morbila u bogatim hipi krajevima Kalifornije, gde tih 'autsajdera' ima podosta. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Grizzly Adams рече

"последица" твоје (добровољне) одлуке су (добровољне) одлуке других људи.

Ma to razumem, nego mi je onaj "na primer", koji si dao, bio čudan. Ali nije to bitno.

Ovo je meni bitno

пре 9 часа, Grizzly Adams рече

Па ништа. Или ћеш да прилагодиш своје понашање (да се вакцинишеш, зарадиш више пара итд.) или нећеш имати осигурање. То је твоја слободна одлука. Као што је њихова слободна одлука да ти подигну цену.

Sve vreme pitam u čemu je suštinska razlika izmedju

- sve države insistiraju na X da bi mogao Y

i

- svi privatnici insistiraju na X da bi mogao Y,

te je prvo nasilje a drugo slobodna odluka/prilagodjavanje?

Interesuje me suštinska razlika a ne "osećaj za filing". Ovako, iz svega što pišeš, koliko ja razumem, sve je bolje od države, pa i onda kada nije bolje.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Grizzly Adams рече

Не. То је казна. Последица је када људи добровољно прилагођавају однос према теби због твојих поступака. На пример, фирма ти повећа цену осигурања зато што ниси вакцинисан.

Ama nije kazna, on ce cim se ono malo izedukuje da bude retroaktivno dobrovoljan i jako zahvalan i kazace mi da je bas dobro sto sam odlucio u njegovo ime dok je bio bolid.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ja lako mogu da zamislim kako ekstremni libertarijanizam za par generacija postaje nalik na srednjovekovni feudalizam.

Udruže se ljudi u komunu i imaju svoja pravila ili veliki preduzetnik na svom posedu ima svoja pravila za zaposlene i njihove porodice, dolazi do ukrupnjavanja i nemogućnosti preživljavanja ako nisi deo komune ili poseda, deca rođena na određenom feudu nisu na ta pravila unapred pristala ali nemaju zagarantovana opšta prava i slobode, čak ni pravo da saznaju da drugi feudi postoje, jer njihovi roditelji imaju pravo da ih obrazuju i vaspitaju po volji, a ako saznaju, pitanje je kakva pravila o slobodi kretanja, zaposlenja, hranjenja izbeglica imaju po sopstvenoj slobodi feudi u okruženju...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Muramasa рече

Jel te neko tera da imaš osiguranje? Ti se nemoj osiguravati, pa plat pun iznos lečenja, kada te nešto strefi. Ili plati skuplje osiguranje.

Ovo je jedino moralno ispravno. Ako imaš neko moralnije rešenje, voleo bih da ga vidim.

Namerno se nisam vezala niti za jednu konkretnu uslugu ( već X i Y ) al ne vredi.

A i baš bih volela da sam od tih što u svakoj situaciji znaju šta je jedino moralno ispravno. Ja se, glupava, stalno nešto preispitujem.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Paradoksologija рече

S telefona, pa ne umem da nađem link, ali čitala više puta o epidemijama morbila u bogatim hipi krajevima Kalifornije, gde tih 'autsajdera' ima podosta. 

Pre par nedelja, na nekoj drugoj temi, sam postavila link https://ecdc.europa.eu/en/news-events/measles-eueea-current-outbreaks-latest-data-and-trends-november-2017

Measles outbreaks continue to occur in a number of EU/EEA countries, and there is a risk of spread and sustained transmission in areas with susceptible populations. New data published today by ECDC in the Communicable Disease Threat Report (CDTR) show that from January 2016 to November 2017, more than 19 000 measles cases were reported in the EU, including 46 deaths. The CDTR also shows that the highest number of cases in 2017 were reported in Romania (7 759), Italy (4 775) and Germany (898). Greece is currently experiencing a measles outbreak, with 368 cases, and one death, reported since May 2017. The spread of measles across Europe is due to suboptimal vaccination coverage in many EU/EEA countries. ECDC is also publishing today the monthly measles and rubella surveillance monitoring report, that provides more in-depth analysis of the situation.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Branka62 рече

Pre par nedelja, na nekoj drugoj temi, sam postavila link https://ecdc.europa.eu/en/news-events/measles-eueea-current-outbreaks-latest-data-and-trends-november-2017

Measles outbreaks continue to occur in a number of EU/EEA countries, and there is a risk of spread and sustained transmission in areas with susceptible populations. New data published today by ECDC in the Communicable Disease Threat Report (CDTR) show that from January 2016 to November 2017, more than 19 000 measles cases were reported in the EU, including 46 deaths. The CDTR also shows that the highest number of cases in 2017 were reported in Romania (7 759), Italy (4 775) and Germany (898). Greece is currently experiencing a measles outbreak, with 368 cases, and one death, reported since May 2017. The spread of measles across Europe is due to suboptimal vaccination coverage in many EU/EEA countries. ECDC is also publishing today the monthly measles and rubella surveillance monitoring report, that provides more in-depth analysis of the situation.

Што управо демантује причу да је пад процената вакцинисане деце последица државне репресије, јер у већини ЕУ држава вакцинација није обавезна. И нема никаквих санкција за оне који не вакцинишу децу. Па опет се и тамо дешава драстичан пад стопе вакцинисаних и појављују се опет старе болести.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...