Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

пре 14 минута, Avocado рече

Pa upravo ti objašnjavam da i u prvom slučaju postoji "samo" mogućnost da ćeš možda toj konkretnoj osobi da preneseš bolest.

А јој, ко ме бије по уши да се расправљам са адвокатом... :smeh1:

Ту је у питању нечија акција, деловање. Значи човек је заражен и он својим поступком доводи некога конкретног у ризик да се зарази. Зна се ко је починилац, зна се ко је угрожен - именом и презименом.

Ако ја седим кући и не идем на вакцинацију, нисам ничим заражен - кога конкретно ја то доводим у опасност? Никога. Не постоји никакво оправдање да ме неко апси и суди.

То су две сасвим различите ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Branka62 рече

Opet "jadni Džemal":D Nije bitno da li je škola, vrtić, igraonica, pekara.... Bitno je da na kraju nećeš imati izbor.

Увек имаш избор да се окренеш и одеш на друго место.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Не разумем... Ево код нас је вакцинација обавезна ко зна од кад, а шарлатани су се појавили тек пре пар година.

Nakon što su pokupili retardirane priče iz Engleske i Amerike u kojima su ove šarlatanske priče o vakcinama i nastale... (a UK i USA nemaju obaveznu imunizaciju)

Takođe, ovde je kao bila obavezna ali i nije bila... mogao si kako hoćeš da se provučeš i da ne vakcinišeš dete ako nećeš...

Ja ne razumem kako ti mrtav ladan možeš da pričaš o nekakvom buntu protiv državne prisile u Srbiji u vidu šarlatanstva o vakcinama... niđe veze s vezom... ta ista ekipa koja se buni bi sutra istom državnom prisilom zabranila vakcine, samo kad bi mogli...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Nakon što su pokupili retardirane priče iz Engleske i Amerike u kojima su ove šarlatanske priče o vakcinama i nastale... (a UK i USA nemaju obaveznu imunizaciju)

Хоћу да кажем - да није наметнуто законом нико на њих не би обраћао пажњу. Тј. веома мали број би се примао на те приче јер не би постојала мотивација.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

А јој, ко ме бије по уши да се расправљам са адвокатом... :smeh1:

Ту је у питању нечија акција, деловање. Значи човек је заражен и он својим поступком доводи некога конкретног у ризик да се зарази. Зна се ко је починилац, зна се ко је угрожен - именом и презименом.

Ако ја седим кући и не идем на вакцинацију, нисам ничим заражен - кога конкретно ја то доводим у опасност? Никога. Не постоји никакво оправдање да ме неко апси и суди.

То су две сасвим различите ствари.

Jok, brate... u oba slučaja je "radnja" izvršena nečinjenjem, a ne činjenjem (tj. kako ti kažeš "Ту је у питању нечија акција, деловање")... u prvom slučaju ugrožavaš drugog tako što ga nisi obavestio da imaš HIV i nisi koristio kondom, u drugom slučaju ugrožavaš ljude tako što nisi vakcinisao decu... tako da nemaš ni tu razliku... (kad isključiš nečinjenje, tj. ono što je trebalo da uradiš, a nisi uradio... ni u prvom slučaju nemaš ništa loše - čovek se samo seksao)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Naravno - to sam i ja Muramasi napisala pre par postova. Tu mogućnost imamo i sada.

Немамо. "Иди у другу државу" није слобода избора, јер прво државе ограничавају људима кретање и миграцију. Друго, човек би на свом имању требало да буде суверен. Значи, ако никога не дирам, нико нема права да ме на њему угрожава - на шта се своди "пресели се". То је насиље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Jok, brate... u oba slučaja je "radnja" izvršena nečinjenjem, a ne činjenjem (tj. kako ti kažeš "Ту је у питању нечија акција, деловање")... u prvom slučaju ugrožavaš drugog tako što ga nisi obavestio da imaš HIV i nisi koristio kondom, u drugom slučaju ugrožavaš ljude tako što nisi vakcinisao decu... nemaš ni tu razliku... (kad isključiš nečinjenje, tj. ono što je trebalo da uradiš, a nisi uradio... ni u prvom slučaju nemaš ništa loše - čovek se samo seksao)

Кога конкретно угрожавам? Значи, ајде на суду смо. Покажи ми конкретну особу коју сам својим поступком угрозио.

Нема злочина без жртве. Ваљда... Осим у СССР и слично. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Хоћу да кажем - да није наметнуто законом нико на њих не би обраћао пажњу. Тј. веома мали број би се примао на те приче јер не би постојала мотивација.

Kao u Americi i Britaniji? :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Kao u Americi i Britaniji? :)

Па они овде су овде тотални аутсајдери, шачица будала. Да није та фрка код вас не би ни знао да постоје. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Кога конкретно угрожавам? Значи, ајде на суду смо. Покажи ми конкретну особу коју сам својим поступком угрозио.

Нема злочина без жртве. Ваљда... Осим у СССР и слично. ;)

Jok... svuda imaš krivična dela bez konkretnog pojedinca kao žrtve... i uvek si ih imao... iako (da ne bude zabune) odbijanje vakcinacije (osim u slučaju naredbe kod epidemije) nigde nije krivično delo, niti se neko zalaže za to da bude krivično delo...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

"Иди у другу државу" није слобода избора, јер прво државе ограничавају људима кретање и миграцију.

Nije to baš sasvim tako. Eto, ti živiš u SAD gde je u razlišitim državama vakcinacija različito regulisana. A slobodno se možeš seliti/kretati iz države u državu.Slična je priča i za zemlje članice EU.

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

човек би на свом имању требало да буде суверен

Pa budi suveren ali onda živi sa svojom familijom izmedju svoja četiri zida. (nema parkova, bazena, Karnegi Hola... )

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

на шта се своди "пресели се"

Da li sam dobro shvatila? Kada niti jedna privatna škola ne želi da mi primi dete, jer nije vakcinisano, to nije nasilje. Kada državna škola odbije da mi primi dete, jer nije vakcinisano, to je nasilje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Jok... svuda imaš krivična dela bez konkretnog pojedinca kao žrtve... i uvek si ih imao... iako (da ne bude zabune) odbijanje vakcinacije (osim u slučaju naredbe kod epidemije) nigde nije krivično delo, niti se neko zalaže za to da bude krivično delo...

То није одговор. Тражимо образложење зашто је то прекршај.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Па они овде су овде тотални аутсајдери, шачица будала. Да није та фрка код вас не би ни знао да постоје. :)

How the Anti-Vaxxers Are Winning

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...