Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

пре 2 минута, Branka62 рече

Da li sam dobro shvatila? Kada niti jedna privatna škola ne želi da mi primi dete, jer nije vakcinisano, to nije nasilje. Kada državna škola odbije da mi primi dete, jer nije vakcinisano, to je nasilje.

Проблем је кад те држава присиљава да вакцинишеш дете. Да ли школа оће да те прими или неће није битно - опет ако те држава не присиљава да шаљеш дете у школу или баш ту школу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

То није одговор. Тражимо образложење зашто је то прекршај.

Zato što time ugrožavaš zdravlje (povećavaš rizik za bolest) tog (svog) deteta, kao i sve ostale dece.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Zato što time ugrožavaš zdravlje (povećavaš rizik za bolest) tog deteta, kao i sve ostale dece.

Ali vec je rekao da drzi decu u podrumu, zakljucanu... ili tako nesto...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Људи који пуно путују по свету значајно повећавају ризик да прошире неку заразу. Шта ћемо са њима?

А не постоје вакцине за све болести...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

ако те држава не присиљава да шаљеш дете у школу или баш ту школу

Nije poenta u školi - park, pekara, osiguravajuće društvo....

Evo, da preformulišem; Sva osiguravajuća društva odbiju da tebe i tvoju porodicu osiguraju jer niste vakcinisani. Gde ti je sloboda izbora? 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, GeniusAtWork рече

Па ја нешто не видим да "побеђују", реално... Нигде их нема нити их ко шиша.

Тај чланак је више, овако на први поглед ми се чини, покушај да се добије неки политички поен.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Evo, da preformulišem; Sva osiguravajuća društva odbiju da tebe i tvoju porodicu osiguraju jer niste vakcinisani. Gde ti je sloboda izbora? 

Увек ће се на слободном тржишту појавити неко да понуди услугу датој групи, ако постоји потражња. На пример, појавиле би се школе за децу са морбилама. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Па није "слобода избора" да безусловно добијаш услуге од других људи без обзира на своје поступке. :)

Слобода избора је да нешто не мораш, али свакако сносиш последице. Значи, не мораш да се вакцинишеш, али ћеш онда плаћати скупље осигурање. Или га нећеш имати уопште.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Увек ће се на слободном тржишту појавити неко да понуди услугу датој групи, ако постоји потражња. На пример, појавиле би се школе за децу са морбилама. 

Htedoh da kliknem na onaj smeh, ali mi, zapravo, nedostaje nešto za dobar crni humor.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Па не повећавам ништа. Нисам ничим заражен.

Pa povećavaš (kao što rekoh) rizik da se zaraziš i da zatim zaraziš i druge... uopšte nije potrebno da budeš već zaražen da bi povećao rizik da se zaraziš... ne znam šta pokušavaš ovakvim odgovorom?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ево ви сад не спавате, што није добро за имунитет и повећавате вероватноћу да се у будућности нечим заразите и угрозите друге.

Значи, законом да се уведе обавезно спавање! У 9 у кревет! :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

али свакако сносиш последице

Pa o tome se i radi u svim državama u kojima je vakcinacija obavezna. Ne znam o čemu onda pričamo.

Čekaj, ti misliš da negde zle tete idu po kućama i na silu vakcinišu?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Pa povećavaš (kao što rekoh) rizik da se zaraziš i da zatim zaraziš i druge... uopšte nije potrebno da budeš već zaražen da bi povećao rizik da se zaraziš... ne znam šta pokušavaš ovakvim odgovorom?

Покушавам да ти покажем колико се то све заснива на веома натегнутим претпоставкама. Толико је хипотетичко и нереално да једноставно нема шта много да се каже... Како тако натегнута ствар уопште може да буде предмет закона?

Има милион вероватнијих ствари којима ја могу да угрозим друге и ником не пада на памет да то забрањује законом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...