Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

пре 3 минута, Muramasa рече

Ima pravo da bude, dokle god ne ugrožava druge. Nemaš pravo nikoga da primoravaš da bude u zajednici.

Ко говори о праву...ко коме брани да буде себични егоцентрик . И ко кога приморава .....?  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

друштва која се заснивају на насиљу су непродуктивна и пропадају.

Da ali je ne znam ni za jedno društvo koje je bilo i opstalo a da nije bilo nikakvih regulacija ( osim eventualno vojske ).

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Ana B. рече

ona je jako inteligentna i govori samo u siframa :)

Znam

Pijem kafu sa njom ☺

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Da ali je ne znam ni za jedno društvo koje je bilo i opstalo a da nije bilo nikakvih regulacija ( osim eventualno vojske ).

Па да би опстало, друштво мора да регулише насиље. Одатле су еволуирала правила, тј. закони и институције које их спроводе, тј. држава.

Проблем је што онда неко на власти схвати да са силом коју има може да ради шта хоће, па почне да измишља "добре намере" да их насилно спроводи. И ту настаје проблем...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Definiši šta je sebični egocentrik i navedi neki primer njegovog ponašanja.

Никола Тесла је био личност,  геније који је радио за добробит човечанства, иако на изглед  издвојен од заједнице .

Егоцентрик....милион примера, могла бих до сутра, почев од размажених ( не генерализујем ) мезимаица и мезимаца маминих и татиних ( најбаналнији пример) па до нежења  који неће СРпкиње већ неке тамо утопије од аријевки 12:smeha:     

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Što je individualizam jači, to je slabija društvena valenca pojedinaca. Valenca se može povećati samo istinskim međuljudskim odnosima, medjusobnim uvažavanjem i komunikacijom.

Robert Darling

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Moja je pretpostavka da zagovara neku kolektivističku prinudu koja rešava (za sada) nedefinisani "problem egoista", pa bih hteo da vidim šta tačno ima na umu.

Меша се ту појам "индивидуализма" из разних области у којима има различито значење.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Па да би опстало, друштво мора да регулише насиље. Одатле су еволуирала правила, тј. закони и институције које их спроводе, тј. држава.

Проблем је што онда неко на власти схвати да са силом коју има може да ради шта хоће, па почне да измишља "добре намере" да их насилно спроводи. И ту настаје проблем...

Sa ovim sa 100% slažem. Ali mislim da se protiv "dobrih namera" vlasti treba drugačije boriti a ne sve automatski odbacivati , samo zato što je od njih poteklo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Branka62 рече

Sa ovim sa 100% slažem. Ali mislim da se protiv "dobrih namera" vlasti treba drugačije boriti a ne sve automatski odbacivati , samo zato što je od njih poteklo.

Разлог за одбацивање није због тога од кога је потекло, него принцип да се ненасилни проблеми не решавају насиљем.

Мислим да људи већином нису свесни шта "закон" заправо значи. Очекују како ће сви да "чикен-аут" и "легну на руду". А шта ако неко неће? Онда мора да дође полиција и да га "среди".

Значи - једно правило кад размишљамо и расправљамо о политици - немој да заступаш закон због кога ниси спреман да убијеш.

Ако ти звучи претерано, размисли још једном.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...