Jump to content

Опет и опет - суспектна сновиђења код Архимандрита Никодима (Богосављевић)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 39 минута, Ведран* рече

А ти не знаш да телошке недоумице настају под дејством (У)трипка Недоумовића?

Након што те Смешко Масловић ослаби у молитви, овај те нападне. 

Уфффф... одма идем да се исповедим код архисањалице... Има ли неки број да се закаже или како то иде? Сигурно морам да постим једно 360 дана ал издржаћу...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Vladan ::: рече

Уфффф... одма идем да се исповедим код архисањалице... Има ли неки број да се закаже или како то иде? Сигурно морам да постим једно 360 дана ал издржаћу...

Можда ниси схватио оно што је поента и срж овог учења? Епитимију ћу ти ја дати :)) - да јопет читаш сневање.

По сновима ствари теолошки стоје вако. То што се (не ти него, на пример) церекаш на молитви, или што си просуо уље из кандила у, на пример, полупијаном стању, ниси крив ти него Смешко Масловић. Па према томе, кад теолошки забрљаш опет ниси ти него Утрипко Недоумовић. Итд.

А да постиш мораш само седам дана пред причешће, и прву и задњу седмицу. То по СрБским правилима одувек. Од Св Немањића на овам итд. И сам знаш.

Јел ти сад јасно? Ниси ти крив. Па нисмо ваљда ми католици (с белим папским ћелепушем - има и о томе сан) па да стално вичемо меа кулпа. Јел тако?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

или што си просуо уље из кандила у, на пример, полупијаном стању,

Ууу тешко мене... немој ЕПЕтимију.... па ја и јесам прексиноћ расипао уље и то двапут али нисам био пијан него неиспаван.... Изгледа да је тај демон повео и неку другарицу па ме и она гурнула... Али шта кажеш: по древним србским обичајима 7 дана на води и онда нисам ништа крив? Woооohoоооo!!

Подели на овим сајтовима

Видиш како је ово сноучење лепо? Никад ниси крив, вазда си у праву, а уз то својим силним молитвама увек некога извлачиш од дејства Масловића и држине и ублажаваш им адске муке. 

Ај реци да није лепо? Ха? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ведран* рече

Видиш како је ово сноучење лепо? Никад ниси крив, вазда си у праву, а уз то својим силним молитвама увек некога извлачиш од дејства Масловића и држине и ублажаваш им адске муке. 

Ај реци да није лепо? Ха? 

Јоооој лепотеее..... само да је још и бесплатно па да певамо пентикосталске песмице и да падамо у екстазе.. ла ла ла ла....

Подели на овим сајтовима

Ово што следи нису снови, ово је јава.

Наш Архимандрит Никодим промовише расколничку групу окупљену око оца Рафаила Бeрестова и њихову опрелешћену царебожничку идеју о тајном руском цару који је већ наводно дошао коме се они заклињу на верност и уједно изричу анатеме свјатјејшим православним патријарсима. 

11127349_.png.6f42ec63ab1a5cc2bd28078eca469cc8.png

Ево те групе овде где имају своје "Оче наш" и своје "Вјерују" о чему је и отац Георгије Максимов говорио (видео титлован на српски)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

@Ведран* 

Rafail Berestov je starac a ne starica?????

да, старац

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ведран* рече

Ово што следи нису снови, ово је јава.

Наш Архимандрит Никодим промовише расколничку групу окупљену око оца Рафаила Бeрестова и њихову опрелешћену царебожничку идеју о тајном руском цару који је већ наводно дошао коме се они заклињу на верност и уједно изричу анатеме свјатјејшим православним патријарсима. 

11127349_.png.6f42ec63ab1a5cc2bd28078eca469cc8.png

Ево те групе овде где имају своје "Оче наш" и своје "Вјерују" о чему је и отац Георгије Максимов говорио (видео титлован на српски)

Što znači "oprelešćenu"i "svjatješjim"??

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Isusovo magare рече

Što znači "oprelešćenu"i "svjatješjim"??

Прелест - духовна обмана. Опрелешћен - онај који је у духовној заблуди, преварен од ђавола. 

Свјатјејши - свети, почасно титулисање патријараха. Како кад ви кажете "Свети отац" за папу.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Ведран* рече

Прелест - духовна обмана. Опрелешћен - онај који је у духовној заблуди, преварен од ђавола. 

Свјатјејши - свети, почасно титулисање патријараха. Како кад ви кажете "Свети отац" за папу.

Šta nije to zabluda nazivati nekog Ocem na zemlji i to jos svetim???

Vladan obeća pronjuskati o toj temi ali mi nista ne javi..Mt23.9mislim da je taj redak

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Šta nije to zabluda nazivati nekog Ocem na zemlji i to jos svetim???

Vladan obeća pronjuskati o toj temi ali mi nista ne javi..Mt23.9mislim da je taj redak

А ти не умеш да њушкаш? :unbelieveble:

Да си нека протестанткиња па да ти објашњавамо, а овако...

• Хахаха 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

А ти не умеш да њушкаш? :unbelieveble:

Да си нека протестанткиња па да ти објашњавамо, а овако...

Ne zezaj..nego otvorih i temu ali valjda to nikog ne zanima..:((

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Али ево Магаре, ти знаш да ја имам милостиво срце. А и киша пада код мене опет твојим молитвама, па да ти малкице помогнем.

Зовеш ли ти своје родитеље оцем и мајком? Ако зовеш зашто зовеш ако треба буквалистички да прочитамо речи из Мт 23.9? 

Друго, узми у шаке Мт. 23 па прочитај мало испред како каже да не зовемо никога учитељем. Да ли се придржаваш тога? Јеси ли икога икад звала учитељем? Ако јеси зашто јеси, ако ниси зашто ниси? 

Капираш? 

Ово не треба читати ко протестанти фундаменталисти. 

Реч отац се користи у Св Писму за људе на другим местима. На пример Авраам је отац народима итд. 

Овде Христос упозорава против узурпације Божанских овлашћења од стране фарисеја (хоће прекомерну част, затварају врата Царства народу а сами у њега на улазе, то јест узимају суд Божији у своје руке). Зато људи нису ни Учитељи као што је Учитељ, ни Оци као што је Отац, дакле не доликује им оно што Богу доликује. То је суштина. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ведран* рече

Али ево Магаре, ти знаш да ја имам милостиво срце. А и киша пада код мене опет твојим молитвама, па да ти малкице помогнем.

Зовеш ли ти своје родитеље оцем и мајком? Ако зовеш зашто зовеш ако треба буквалистички да прочитамо речи из Мт 23.9? 

Друго, узми у шаке Мт. 23 па прочитај мало испред како каже да не зовемо никога учитељем. Да ли се придржаваш тога? Јеси ли икога икад звала учитељем? Ако јеси зашто јеси, ако ниси зашто ниси? 

Капираш? 

Ово не треба читати ко протестанти фундаменталисти. 

Реч отац се користи у Св Писму за људе на другим местима. На пример Авраам је отац народима итд. 

Овде Христос упозорава против узурпације Божанских овлашћења од стране фарисеја (хоће прекомерну част, затварају врата Царства народу а сами у њега на улазе, то јест узимају суд Божији у своје руке). Зато људи нису ни Учитељи као што је Учитељ, ни Оци као што је Отац, дакле не доликује им оно што Богу доликује. То је суштина. 

Znači "sveti Oče Papa" ti znaš da nisi svet i da je to samo tvoja titula..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...