Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

пре 1 минут, Војвода7 рече

Ракићу, шта је поента овога текста, јел хоћеш да кажеш да је Младић говорио нешто друго?

Не знам како да ти објасним млади човече ако већ не видиш сам...

пре 1 минут, Војвода7 рече

Да је на мјесту генерала Младића био војвода Бојовић, и он би био осуђени ратни злочинац.

Наравно да не би!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Милан Ракић рече

Наравно да не би!

По теби онда суд у Хагу суди поштено?

Е мој Ракићу, размисли мало, било ко да је био на мјесту Орића био би ослобођен, тако је исто било ко могао бити на мјесту Младића и био би осуђен. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Војвода7 рече

По теби онда суд у Хагу суди поштено?

Ја то рек`о негде?

пре 20 минута, Војвода7 рече

Е мој Ракићу, размисли мало, било ко да је био на мјесту Орића био би ослобођен, тако је исто било ко могао бити на мјесту Младића и био би осуђен. 

Понављам.

Ако не видиш из приложеног текста... Ако не уочаваш суштину реченог... Ако ти није познато шта су о ратовању и ратним сукобима писали и говорили Марко Миљанов, Свети владика Николај, Иван Иљин,... Ако... Не знам, нити желим да те убеђујем... Твоје мишљење је легитимно, као и свачије, па и моје... Пребивај у свом свету где је за те овај несрећник херој... За мене није и то је то. Нема потребе да даље полемишемо.

П.С. Заборавио си да ставиш "палац на доле" на говор војводе Бојовића 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Војвода7 рече

Ракићу, шта је поента овога текста, јел хоћеш да кажеш да је Младић говорио нешто друго?

Znamo i šta drugo je govorio:

" Velešiće tuci i Pofaliće tuci. Tamo nema srpskog življa mnogo."

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Војвода7 рече

Ракићу, шта је поента овога текста, јел хоћеш да кажеш да је Младић говорио нешто друго? Да је на мјесту генерала Младића био војвода Бојовић, и он би био осуђени ратни злочинац.

Ја не разумем друже мој шта ти заправо овде говориш све време.

Да ли верујеш да у Сребреници није било убијања ратних заробљеника? Или верујеш да Младић то није знао и није могао да спречи, да је урадио све што је било до њега? Или сматраш да је у реду убијати ратне заробљеника?

Шта од овог троје, ја четврто као опцију не видим.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Znamo i šta drugo je govorio:

" Velešiće tuci i Pofaliće tuci. Tamo nema srpskog življa mnogo."

... а ионако, једина православна црква тамо (једина на територији Новог Сарајева) је ионако само "гомила зидина"... 

Crkva_svetog_preobrazenja,_Sarajevo.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, arizan рече

Цео суд је фарса, па самим тим и пресуда. Суд није основан да би се кажњавали злочини и уводила правда, већ да би се омогућило спровођење циљева које имају западне олигархије. Запад је у све ово био умешан од почетка. Урадили су све да до рата дође, урадили су све да рат траје, роварили су све време током рата,  да се не би дошло до мира и правде. И војно и медијски и логостички и политички... Нису били непристрасни, већ су стали отворено на једну страну у сукобу.

Након Југославије, све то исто су урадили и у Авганистану, Либији, Сирији... Ти људи се уосталом ничим другим у животу и не баве, осим изазивањем немира и производњом смрти.

Ако је за неког требало правити суд, требало је за њих. Све остало је од другостепеног значаја.

Дакле, непријатељи човечанства и тако их треба и гледати.

A o hrvatima i bosanskim muslimanima kakvo ti je misljenje?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Срђан Шијакињић рече

Ја не разумем друже мој шта ти заправо овде говориш све време.

Да ли верујеш да у Сребреници није било убијања ратних заробљеника? Или верујеш да Младић то није знао и није могао да спречи, да је урадио све што је било до њега? Или сматраш да је у реду убијати ратне заробљеника?

Шта од овог троје, ја четврто као опцију не видим.

Propustio si gomilu opcija...

Mladić nije ratni zločinac jer:

- je branio svoj narod,

- su drugi izazvali i skrivili rat,

- su drugi činili ratne zločine i nisu kažnjeni za to,

- drugi brane i veličaju svoje zločince,

- je Haški tribunal nelegalan i nelegitiman politički sud, koji je osudio daleko više Srba nego ostalih,

- je učestvovao u stvaranju Republike Srpske što je istorijski podvig,

- se prekrstio tokom izricanja presude,

- je bio poslednja brana stvaranju Islamske države u Evropi,

- danas u Sarajevu živi daleko manje Srba nego pre 1992. godine,

i slično.

A ako ne kapiraš kakve veze navedeno ima sa tim da li on jeste ili nije ratni zločinac, to je zato što si strani plaćenik i izdajnik...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avocado Ма све ово може да иде под трећу опцију. :) Мислим, чак ни од Војводе не очекујем да каже "јесте, било је стрељања, јесте Младић је одговоран, није у реду стрељати заробљеника... али ипак је херој због овог или оног...".

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

@Avocado Ма све ово може да иде под трећу опцију. :) Мислим, чак ни од Војводе не очекујем да каже "јесте, било је стрељања, јесте Младић је одговоран, није у реду стрељати заробљеника... али ипак је херој због овог или оног...".

Ne može tako... zato što ljudi vole sve da stave u crne i bele fioke iako su stvari najčešće sive...

Da ne bude zabune i Haški Tribunal se svojski trudio da akteri ovih ratova ostanu u odgovarajućoj crnoj ili beloj fioci sa stanovišta zapadnjaka... da i njima ne ruše njihov crno-beli doživljaj ovih ratova...

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Avocado рече

- je Haški tribunal nelegalan i nelegitiman politički sud, koji je osudio daleko više Srba nego ostalih,

Drugacije receno, ovaj sud je neobjektivan i pristrastan u svojim sudjenjima i odlukama. Ako nije mogao naci dokaze i napraviti sudski slucaj za Hrvate i Bosnjake, a, svi se slazemo da su oni cinili zlocine, kako se moze verovati u presudu o apsolutnoj i neporecivoj krivici Mladica u tom tkz. udruzenom zlocinackom poduhvatu i genocidu  ? 

Po, tome ispada da je politicki nastroje sud. Sud nije bio apsolutno nezavistan u svojem delovanju i svi znamo iz iskustva da u takvim situacijma presude nisu pravedne i objektivne. Mislim da je takva situacija sa ovim Haskim sudom.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Drugacije receno, ovaj sud je neobjektivan i pristrastan u svojim sudjenjima i odlukama.

Ja mislim sve najgore o Haškom Tribunalu ali to baš nema mnogo veze sa mojim mišljenjem o Mladiću... ne mislim ja da je Mladić zločinac zato što ga je Hag osudio (uostalom ako je do toga, presuda i nije još uvek pravnosnažna) već zbog drugih razloga... snimak u kojem on naređuje da se granatiraju delovi Sarajeva navodeći da u njima nema mnogo srpskog življa mi je dovoljan...

пре 2 минута, Bokisd рече

Ako nije mogao naci dokaze i napraviti sudski slucaj za Hrvate i Bosnjake, a, svi se slazemo da su oni cinili zlocine, kako se moze verovati u presudu o apsolutnoj i neporecivoj krivici Mladica u tom tkz. udruzenom zlocinackom poduhvatu i genocidu  ? 

Pa možemo da ne verujemo uopšte tom sudu, već da zaključimo da je Mladić vršio zločine na isti način na koji smo zaključili i složili se da su ih činili Hrvati i Bošnjaci, mimo tog suda... i na isti način kao što se za one (iako ih je nažalost premalo) koji su osuđeni za zločine protiv Srba slažemo da su zločinci iako ih je osudio taj sud kojem se "ne može verovati"...

Подели на овим сајтовима

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...