Jump to content

Adam i Eva - istorijske licnosti ili prica

Istok17

Препоручена порука

Управо сада, Lady Godiva рече

Нисам то ни рекла него да Савршени Творац ствара фаличну творевину склону отпадништву.

Otkud ti to da je sklona?Savršeni Tvorac je dao slobodu i mogućnost da se otpadne a ne da sve osudi na zajedništvo sa Njim jer onda ne bi imao Božiju decu nego robove osuđene na Njega.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 156
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Lady Godiva рече

Није различито за Онога који је изван времена и који је био, јесте и биће.

У сваком случају ствара фаличог човека и то зна и чини свесно јер је Бог. 

Ali, zar nije upravo suprotno.

Bas zbog toga sto je poznaje samog sebe kao Bozanstvo i uzrok svega, stvara coveka slicnog sebi ? Kako se kaze, po ikoni i podobiju ?

Ne bi trebalo da Bog ide protiv svoje prirode i nacina postojanja ? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pa i nije rekao da je savršen nego dobar veoma....

Iznenađena sam ovim zaključkom, jer ja vjerujem da je Bog Savršen, Svemoguć i teško da postoji riječ koja Njegovu dobrotu može definisati. Veoma dobar je smiješno rečeno.
Da ti ne quotam post, ili da te ne citiram, samo si me ponukao da razmišljam i o pojmu smrti. 
Plašimo se iste, ali ne znamo šta znači i čemu nas vodi. Sigurna sam da to nije kraj, već samo jedan od prelaza ka našem usponu....pišem svašta, nije mi ni čudo...valjda je do petka, ne do mene. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Da li bi bio savrseniji, da je stvorio coveka, kao nekog koji je ni kriv, ni duzan, vec pao i postojao kao smrtan ? Naravno ne, Bog bi tako  bio bas nesavrsen i kontradiktoran sam sebi.

Savrsenstvo je, preneti neke svoje osobine i svojstvana drugoga. Razum, um i slobodu je ono sto nam je dato od Boga. Sloboda je ono, po cemu bas licimo na Boga. Bog nam ne ukida slobodu i postuje je maksimalno. Zar to nije savrseno stanje ?

Разум, ум и слободу?! Погледај само како су некада људи изгледали и колико им је мозак био развијен па ми онда реци какав је то разум, каква је то слобода?

Ако се узме да је то што кажете, Адам и Ева су конкретне личности које су због своје једне грешке постали смртни (као и ми инцестоидни потомци), зашто их Бог није створио мало мудријима, него су блесави и алави јели воћке које не смеју? Што их је створио прождрљиве, глупе и непослушне када је толико Добар?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Iznenađena sam ovim zaključkom, jer ja vjerujem da je Bog Savršen, Svemoguć i teško da postoji riječ koja Njegovu dobrotu može definisati. Veoma dobar je smiješno rečeno.
Da ti ne quotam post, ili da te ne citiram, samo si me ponukao da razmišljam i o pojmu smrti. 
Plašimo se iste, ali ne znamo šta znači i čemu nas vodi. Sigurna sam da to nije kraj, već samo jedan od prelaza ka našem usponu....pišem svašta, nije mi ni čudo...valjda je do petka, ne do mene. :)))

Nije to reč o Bogu bila nego o stanju tvorevine pre pada...;)

Bog jeste savršen ali se Njegovo savršenstvo ne ogleda u tvorevini već u Načinu Njegovog postojanja.

Eto pišem i ja svašta mora da je do Petka jer se Sredom nisam javljo....:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lady Godiva рече

Што их је створио прождрљиве, глупе и непослушне када је толико Добар?

Kako ih je stvorio proždrljive,glupe i neposlušne kada su do pada bili sve suprotno od toga?

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Разум, ум и слободу?! Погледај само како су некада људи изгледали и колико им је мозак био развијен па ми онда реци какав је то разум, каква је то слобода?

Ако се узме да је то што кажете, Адам и Ева су конкретне личности које су због своје једне грешке постали смртни (као и ми инцестоидни потомци), зашто их Бог није створио мало мудријима, него су блесави и алави јели воћке које не смеју? Што их је створио прождрљиве, глупе и непослушне када је толико Добар?

Zasto sad mesas nauku i veru ?  Pricamo samo o verskom i filosofskom nacinu stvaranja coveka ? 

Razum i um i poznanje je dato prvim ljudima. I, jasna zapovest o tome, sta je korisno za njih same i kako da napreduju ka Bogu. Sta je vise trebalo ? 

I, posle svega, kada su pogresili, data im je mogucnost da ponovo povrate svoje priviligeje. I, na kraju, i posle svega, Hristos opet uspostavlja coveka u prvobitno stanje. Nista nismo odradili kako treba i opet, bez ikakvih nasih zasluga, Bog nam, iznova i iznova daje  sebe. Ne znam sta vise da ocekujemo od Boga ?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Nije to reč o Bogu bila nego o stanju tvorevine pre pada...;)

Sigurna sam da je Lady govorila o Bogu...kako si se nadovezao, shvatiš da i ti govoriš o istom...rekoh, ah, taj petak.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Sigurna sam da je Lady govorila o Bogu...kako si se nadovezao, shvatiš da i ti govoriš o istom...rekoh, ah, taj petak.

Ja shvatam da ti ne shvataš,mora da je do Petka....:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Zlo je kada nema nečeg što Bog želi. Bog tako večno poznaje zlo, jer od večnosti nije bilo nečega što Bog želi.

Bog je želeo da čovek razume zlo, zato je zapretio Adamu da može umreti. Međutim, čovek poznaje zlo okretanjem ka nebiću.

Smrt je kretanje ka nebiću gde nema nečeg što je bilo. Zlo je, dakle, kada nema nečeg što treba biti.

Smrt je čovekovo poznanje zla. Međutim, smrt nije bila neophodna za čovekovo poznanje zla.

Trebalo je da čovek sa Bogom sarađuje u stvaranju rađanjem dece. Greha ne bi bilo, a čovek bi poznao smisao dobra i zla.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

То црно-бело расуђивање (или савршен и бесмртан по природи или пао, грешан, мртав; или добар или зао; или чист или марш од нас, грешниче) је по мени она "грешна" последица Дрвета Познања. Бог види кроз љубав, целовито, вечносно, а ми кроз црно-беле решетке.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Ja shvatam da ti ne shvataš,mora da je do Petka....:ani_biggrin:

Hajde onda mak na konac...idemo redom
Lady kaže:

пре 34 минута, Lady Godiva рече

Том логиком, тешко ћеш Бога који је склепао човека тако да падне при првом изазову назвати Савршеним. 

ti odgovaraš njoj:

пре 30 минута, Кратос рече

Pa i nije rekao da je savršen nego dobar veoma....

...i ona govori o Bogu, ne o tvorevini, a ti ...o kome?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ayla рече

Hajde onda mak na konac...idemo redom
Lady kaže:

ti odgovaraš njoj:

...i ona govori o Bogu, ne o tvorevini, a ti ...o kome?

Pa ne kapiraš,ona Božiju savršenost vidi u tome što bio on kao savršeni stvarao savršena bića a ja joj kažem da ih nije nazvao savršenim nego dobrim veoma...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Otkud ti to da je sklona?Savršeni Tvorac je dao slobodu i mogućnost da se otpadne a ne da sve osudi na zajedništvo sa Njim jer onda ne bi imao Božiju decu nego robove osuđene na Njega.

Па како би ти окарактерисао људе који су пали на прву него склони паду, фалични..? 

Јесте, дао нам је слободу да се трудимо да постајемо бољи људи, да више личимо на Њега, или да нас буде брига за Њега. У оба случаја смо ми и те како огранкчени и неслободни.

пре 12 минута, Bokisd рече

Ali, zar nije upravo suprotno.

Bas zbog toga sto je poznaje samog sebe kao Bozanstvo i uzrok svega, stvara coveka slicnog sebi ? Kako se kaze, po ikoni i podobiju ?

Ne bi trebalo da Bog ide protiv svoje prirode i nacina postojanja ? 

Искрено, не знам шта си хтео да кажеш.

Питала сам се која је разлика у томе да се човек створи смртан и "пао" у старту или да се створи и као шљака неко време како би требало, али убрзо отпадне. Ако је Бог, а јесте, изван времена, простора и наше ограничене логике, онда тачно зна за пад и шта ће се и како десити, зашто то тако треба да буде и зашто Христос треба да страда и да милијарде људи умире од болести и ратова у највећим мукама.. Или мислиш да Бог није могао да зна да ће се Његова вољена створења међусобно убијати, да ће се деца рађати болесна..? Мислиш да Он то није знао када нас је створио? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...