Jump to content

Мама <> Супруга

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Juanito рече

Верујеш ли да би те овде највероватније комисија натерала да тај цитат избациш и не нарушаваш озбиљност једне такве институције као што је докторат? 

Pobogu.

Najbolje mi je ilustrovalo na šta se svodi odnos duha i materije u renesansnom neoplatonizmu. Kod Engleza tog sumanutog snobizma koji bi se ogradio od referenci iz popularne kulture nema. Kod naših Engleza ima, ali daleko manje no kod ovih tvojih Holandeza...

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Има једна песма што певају Далматинци...

"Мала моја слабо ми те гоје

Ај вечерај код матере моје.

Биће круа испод пеке, биће вина,

љубиће те делија из Книна" 

То је песма а не ово свилено кукање. :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Pobogu.

Najbolje mi je ilustrovalo na šta se svodi odnos duha i materije u renesansnom neoplatonizmu. Kod Engleza tog sumanutog snobizma koji bi se ogradio od referenci iz popularne kulture nema. Kod naših Engleza ima, ali daleko manje no kod ovih tvojih Holandeza...

Значи проверава те за то задужена особа да ли имаш одговарајуће одело, кравату и остало (зависно од пола), иначе не можеш на одбрану. Софроније би био отприлике национални скандал.

FchdkQv.jpg

UISznXU.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Има једна песма што певају Далматинци...

"Мала моја слабо ми те гоје

Ај вечерај код матере моје.

Биће круа испод пеке, биће вина,

љубиће те делија из Книна" 

То је песма а не ово свилено кукање. :)

ovo slabo mi te goje zvuči ko da je neko tovno svinjče :))

Mada Delija iz Knina to mora bude Srbenda...;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ayla рече

Teks na vrlo emotivan način glorifikuje majku... njeno požrtvovanje i tihu patnju. Za očekivati je da se samo mati može opjevati na taj način.
"...kraljica, sluskinja
sve, al' nikada po svom"

Mame se često ovako predstavljaju, pogotovo na ovim prostorima. Po meni je to malo i manipulativno. Požrtvovanje i tiha patnja...čuveno nabijanje griže savesti.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Natasa. рече

Kako je po belom svetu?

Како где. Али само сам код нас доживео да чујем од девојке од 25 година да отац њене другарице ”није прави мушкарац” јер ”прави мушкарац никада не би могао да кува и чисти”. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Mada Delija iz Knina to mora bude Srbenda...;)

Нормално, Срби Далматинци. Није било Рвата у Книну до 95.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Како где. Али само сам код нас доживео да чујем од девојке од 25 година да отац њене другарице ”није прави мушкарац” јер ”прави мушкарац никада не би могао да кува и чисти”. 

Nikad nigde ni izdaleka ovo nisam čula od osobe ženskog pola. Di je nađe, leba ti?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Nikad nigde ni izdaleka ovo nisam čula od osobe ženskog pola. Di je nađe, leba ti?

У Београду, наравно, сигурно није у Шумадији или Западној Србији. А тај ”папучар” је из Западне Србије.  :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Како где. Али само сам код нас доживео да чујем од девојке од 25 година да отац њене другарице ”није прави мушкарац” јер ”прави мушкарац” никада не би могао да кува и чисти. 

Izuzetak, mladalačka greška. Kad se uda i dobije brdo obaveza ima da joj kutlača na nos izađe i da mu je sama uvali. I tu ide ono čiveno zvocanje-NIŠTA MI NE POMAŽEŠ, SVE MORAM SAMA. Tiha patnja i požrtvovanje...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Mame se često ovako predstavljaju, pogotovo na ovim prostorima. Po meni je to malo i manipulativno. Požrtvovanje i tiha patnja...čuveno nabijanje griže savesti.

Eto kakve ste žene i majčinstvo oćete da zloupotrebite,zato ne valja da se više emancipujete jer će sve da ode u q....i zato treba da vam se uvede jaka komanda.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Eto kakve ste žene i majčinstvo oćete da zloupotrebite,zato ne valja da se više emancipujete jer će sve da ode u q....i zato treba da vam se uvede jaka komanda.:ani_biggrin:

Pa baš zbog te jake komande možemo da uvaljujemo tihu patnju i požrtvovanje...selo ko dupe na nošu :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Добро је приметио отац Арсеније Јовановић на једном предавању, да женама не ваља дати болесну слободу, није им на корист. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

У Београду, наравно, сигурно није у Шумадији или Западној Србији. А тај ”папучар” је из Западне Србије.  :ani_biggrin:

Normalno :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...