Гости Guest Гајић Написано Новембар 2, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Један је Бог, једно је Тело, Један је Дух и ко се не да за Живот света, неће га ни бити!Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече да ли је Исус Христос узео човечанску природу или је Логос узео човечанску природу, и родио се у телу као Исус Христос? Poenta je u ovom drugom što kažeš. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Јел Исус отишао на крст са мишљу 1. Ја знам да ћу васкрснути 2. Ја верујем/надам се да ћу васкрснути Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Снежана рече Јел Исус отишао на крст са мишљу 1. Ја знам да ћу васкрснути 2. Ја верујем/надам се да ћу васкрснути Moje je mišljenje da je verovao, jer je to bio čin volje Očeve. Može se reći i da je znao, ali ne kao već ostvareni događaj. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 5 минута, Снежана рече Јел Исус отишао на крст са мишљу 1. Ја знам да ћу васкрснути 2. Ја верујем/надам се да ћу васкрснути Magare skuzilo ovako..dakle dok je Isus jos bio ziv i propovijedao a tako i kad je mrtvog Lazara uskrsnuo ili ozivio ne znam,govorase JA SAM USKRSNUCE I ZIVOT.Pa onda iz toga zakljucih da je znao da ce uskrsnuti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 6 минута, Pontifex Emeritus рече ''пре стварања''? има ту једна зачкољица- време је творевина, а категорије ''претходи'', ''следи'', ''пре'' и ''после'' су искључиво временског карактера. значи, ништа се не може описати као ''пре стварања''. Sama razlika između nestvorenog i stvorenog karakteriše pre i posle. Postoji večna volja o tvorevini, ta volja je nestvorena i ima karakter večnih ideja Božijih. Međutim, kao što objašnjava Ispovednik, kada ta volja stupi u ostvarenje, onda možemo govoriti o tvorevini. U tom smislu imamo pre i posle. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Moje je mišljenje da je verovao, jer je to bio čin volje Očeve. Može se reći i da je znao, ali ne kao već ostvareni događaj. Зорка, напусти тело! Ако је васкрсењем уведено нешто ново у Ис телу, онда није причестио апостоле собом и није успоставио евхаристију и имају право протестанти да је то само комеморација. Тада би се као мађионичар и преобразио пред апостолима; био је то неки специјални ефект, јер он није био реално такав. Требало је тек да васкрсне. Матусал, Flavius Belisarius and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Зорка, напусти тело! Ако је васкрсењем уведено нешто ново у Ис телу, онда није причестио апостоле собом и није успоставио евхаристију и имају право протестанти да је то само комеморација. Тада би се као мађионичар и преобразио пред апостолима; био је то неки специјални ефект, јер он није био реално такав. Требало је тек да васкрсне. I ne samo to nego bi opste bilo nezamisivo da Logos postade telo. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 19 минута, Снежана рече Јел Исус отишао на крст са мишљу 1. Ја знам да ћу васкрснути 2. Ја верујем/надам се да ћу васкрснути Златоусти у беседи на речи ,, оче ако је могуће да ме мимоиђе чаша ова,, разјашњава ту дилему. Још пре маслинске горе Он говори Петру ,,иди од мене сатано јер не мислиш што је Божије.....,, и још на неким местима најављује своје васкрсење. Златоусти каже да је он и у смрти силан и јавља се као победитељ,јер док као човек умире на крсту он чудотвори и спасава, потреса земљу,отвара гробове, спасава разбојника..... Volim_Sina_Bozjeg and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Ако је васкрсењем уведено нешто ново у Ис телу, онда није причестио апостоле собом и није успоставио евхаристију и имају право протестанти да је то само комеморација. Тада би се као мађионичар и преобразио пред апостолима; био је то неки специјални ефект, јер он није био реално такав. Требало је тек да васкрсне. Evharistija nije silazak Hrista, nego uznošenje darova samim Hristom. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 Možda nisi pratio celu temu. Đurović tvrdi da je Logos imao čovečansku prirodu i pre stvaranja. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Pontifex Emeritus рече треба избегавати овакве конструкције, јер су логички бесмислене. твоје питање у ствари гласи- да ли Исус Христос постоји ванвремено? Ili da se Bog deli na pre i posle sto je nebulozno. Zoran Đurović, Paradoksologija and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Možda nisi pratio celu temu. Đurović tvrdi da je Logos imao čovečansku prirodu i pre stvaranja. Atemporalno vaskrsenje je ono sto govori zoran Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Atemporalno vaskrsenje je ono sto govori zoran Ма јок бре! Зоран говори што год ко замисли да Зоран говори. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 2, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2017 @Volim_Sina_Bozjeg To bi značilo i da je čovečanska priroda vanvremena. Međutim, vanvremenost prethodi tvorevini. Kada prođe istorija, neće biti iskustva kakvo sada doživljavamo. Osim ako smatrate da je ovo naše iskustvo sada neki film koji se gleda u eshatonu. Ali vi tvrvdite da se iz eshatona kao već ostvarenog konačnog Carstva, sa svim spašenima koji su postojali i koji će postojati, može imati živi odnos sa nama sada u istoriji. Kažete da iz takvog eshatona mogu neki spašeni da deluju na ljude koji im u istoriji prethode, kao da može neko da se javi iz eshatona svojim roditeljima na zemlji koji ga još nisu rodili. O takvim besmislicama ovde pričamo. Zato se šalim da je Đurović iz eshatona javio učenje Avgustinu na zemlji. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука