Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Ma da bre samo se ti teši cerekanjem al sve lepo stoji.... Ех. Да ли вреди ово камење и даље брусити? Ајде остави своје "знање" и догматику по страни за тренутак, па затим прочитај горњу реченицу (њен подебљани део) и пробај да видиш њен бесмисао. А онда задржи то на уму и покушај да схватиш зашто сам истакао бесмисао ове реченице. А онда прочитај Св Николаја којег си сам послао. А ја одох да се помолим за тебе. Трифке Мисли да је матрикс, ја мислим да вам нешто у воду стављају. Неког ђавола пијете. Или су предозирали са флуором у води? Он може да утиче на мозак. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 12 часа, Ведран* рече Али ако узмемо једноставно текст Писма без дубљих интерпретација. онда смисао онога што стоји написано изгледа као да је рекао Марији "не губи време, још нисам отишао, иди јави ученицима", то јест пожури, похитај... Мени тако изгледа? Рече јој Исус: Не дотичи ме се, јер још нисам узишао Оцу својему; него иди браћи мојој и кажи им: Узлазим Оцу мојему и Оцу вашему, и Богу мојему и Богу вашему. Није ми био јасан овај део. Зашто не звучи прихватљива интерпретација задржавања? П.С. @Paradoksologija што се запрепашћаваш као Шојић Мени ово значи "wow", скроз занимљиво тумачење. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 25 минута, Кратос рече Oni više aludiraju na to da duhovni svet nastaje pre materijalnog i u tom smislu i pre vremena a izričito piše da nisu Bogu savečni. Па то сам ти и написао, магарац један, само што они говоре да јесу анђели вечни али не и савечни Тројици. А ти опет не одговори како нешто може да буде вечно а створено? Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Па то сам ти и написао, магарац један, само што они говоре да јесу анђели вечни али не и савечни Тројици. А ти опет не одговори како нешто може да буде вечно а створено? Ти као епископ Данило Крстић. Ведран*, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 58 минута, Isusovo magare рече Molim "velečasnog" Zorana da mi odgovori zasto umjetnici slikaju Oca kao starca a Isusa kao mlađeg lika ako su jednako "stari"?? Неисправно је приказивати Оца као старца јер се он није оваплотио. постоји канон који то директно забрањује. Све представе које га изображавају су неканонске. Ведран*, Trifke and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 On 24. 12. 2017. at 0:45, kopitar рече Ima nešto zanimljivo u tim događajima gdje se Isus "pojavljuje" , ima tih događaja više a to je da kod prisutnih nema straha , šoka ili čuđenja . Nego kao da je za njih to sasvim normalno ...zato to i nije magija ili čudo već za prisutne normalna pojava tj prava stvarnost , zato nema govora o prolasku kroz vrata to bi onda na nivou predstave. Imao sam na umu nešto drugo , a to da se učenici nisu uplašili Isusa kao duha ili prikaze nego da su se nalazili u jednom drugačijem stanju . Hvala o. Zoranu kad je objasnio o javljanju Isusa iz Eshatona , jednostavno sve sjeda na svoje mjesto. Neki rekoše da sam zaboravio , jer malo čitam .. što je zapravo točno. Možda da pročitam još 100 put. Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 1 hour ago, Trifke рече Na zalost pored ovih talibana to nemozes da izbegnes! Ali, pogledaj sad ovaj paradoks. Tamo ne nekoj temi, smo raspravljali, kako moze da se neko spase i van crkve , pa, smo imali suprotne stavove, ....ja sam zastupao stav da postoji mogucnost, ( vecina je bila takvog stava ), dok si ti drzao, kako da kazem, ...malo tvrdjeg stava. Tako da, tamo, je ispalo, da su se promelie,....ove, talibanske uloge ...... vrlo je 'skliska' ova prica oko talibanstva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 1 hour ago, Ведран* рече Па ако ниси схватио, стварно не мислим да хоћеш. Био сам сад написао "прочитај поново...", али избрисах јер не видим да ће то бити од помоћи. Evo, ako nisam shvatio, ( vec sam te pitao ), ....kako gledas na postavku stvari, da je Bog stradao i umro na krstu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, kopitar рече to da se učenici nisu uplašili Isusa kao duha ili prikaze Када Лука каже да су се уплашили, мислим да у ствари говори да су се више уплашили од изненадне појаве а не од Христа per se. Зато што они вероватно знају да се на тај начин, изненадно, појављују духови. Због тога им Христос и каже да није дух. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 минута, Bokisd рече Evo, ako nisam shvatio, ( vec sam te pitao ), ....kako gledas na postavku stvari, da je Bog stradao i umro na krstu ? Никако. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ali, pogledaj sad ovaj paradoks. Tamo ne nekoj temi, smo raspravljali, kako moze da se neko spase i van crkve , pa, smo imali suprotne stavove, ....ja sam zastupao stav da postoji mogucnost, ( vecina je bila takvog stava ), dok si ti drzao, kako da kazem, ...malo tvrdjeg stava. Tako da, tamo, je ispalo, da su se promelie,....ove, talibanske uloge ...... vrlo je 'skliska' ova prica oko talibanstva... Nije problem u tome i tebe jos nisam svrstao u talibane jer mislim da za tebe ima nade.Ja imam ralike u razumevanju nekih stvari sa o Zoranom. Mi smo se raspravljali i zece ali nikada nije doslo do toga da ni on ni ja pricamo nebuloze. To sto su me na onoj temi napadali to me je bas briga. Jedan dobar deo njih je govorio zato sto ih tako usi svrbe. Ni jedan nije dao nikakvu argumentaciju ni Biblijsku ni otacku Iznosili su samo svoja boleciva razmisljanja. Nastavio sam na tu temu da pricam nasamo sa oZoranom bas zbog talibanskog stava. Na ovo ovde, sto je pisao o Zoran imama primedbe ali necu da ih iznosim da talibanima nebih dao kerozina da polete. Zasto to nazivam talibanstvom? Seti se kada sam dao citat Sv Atanasija Velikog. Dva puta sam trebao da podebljam da bi talibani uocili citat a kada su ga uocili onda nisu mogli da veruju da sam ga ja dao. Eto to je talibanstvo brajko moj. Probaj ovo da shvatis! Ti si fini decko i verujem da ima nade za tebe. Citaj pazljivo sta pise i neizleci dok ne razumes stvar u potpnosti. Ovde si se izleteo nekoliko puta da te se cak i Kratos odrekao. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Никако. Pa, kako znas, da se reci Nikolaja ne uklapaju u Kratosov i Bokijev koncept ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 1 hour ago, Ведран* рече Ех. Да ли вреди ово камење и даље брусити? Ајде остави своје "знање" и догматику по страни за тренутак, па затим прочитај горњу реченицу (њен подебљани део) и пробај да видиш њен бесмисао. А онда задржи то на уму и покушај да схватиш зашто сам истакао бесмисао ове реченице. А онда прочитај Св Николаја којег си сам послао. А ја одох да се помолим за тебе. Трифке Мисли да је матрикс, ја мислим да вам нешто у воду стављају. Неког ђавола пијете. Или су предозирали са флуором у води? Он може да утиче на мозак. Pa objasnio je čovek na šta misli,Bogčovek strada svojom ljudskom prirodom a pošto je ona sada neotuđivi deo Boga Logosa ona je njegova isto koliko i božanska pa u tom smislu se može i reći da strada Bog.Mislim to je više nego jasno i već smo se sporili oko toga gde ste ti i avangarda eshatoloških talibana tvrdili da je umrla Ipostas ,ako se ja dobro dosećam.I niko ovde ne cepka Hrista već se objašnjavaju te razlike u prirodama o kojima priča i čitava Hristologija. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 1 hour ago, Кратос рече Ma da bre samo se ti teši cerekanjem al sve lepo stoji.... Jednacina , ... Kratos i Boki kazu, ...Bog strada, tako sto, ne strada njegova Bozanska pridoda nestradalna, nego po svojoj covecanskoj prirodi.... Vladika Nikolaj , kaze,....Bozanstvo nije stradalo na krstu, nego, se On i upavo zato ovaplotio kao covek, da bi kao covek telom i dusom mogao u datom trenutku postradati i umreti za ljude.... Trebalo bi da je jasno. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 25 минута, Zoran Đurović рече Неисправно је приказивати Оца као старца јер се он није оваплотио. постоји канон који то директно забрањује. Све представе које га изображавају су неканонске. Pa ja ću riknut tj.krepati,otegnuti papke kakogod..Jel' to vrijedi i za katoličku Crkvu?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука