Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Снежана рече Испаде ја цело животињско царство, мудра ко змија, лукава ко лисица, безазлена ко голуб, блага ко јагње, имам ципела ко да сам стонога, још само да почнем д'извинеш да пишким шљокице и могу и пинк једнорог да постанем Pa sta ces kada te tako dozivljavamo! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Снежана рече Испаде ја цело животињско царство, мудра ко змија, лукава ко лисица, безазлена ко голуб, блага ко јагње, имам ципела ко да сам стонога, још само да почнем д'извинеш да пишким шљокице и могу и пинк једнорог да постанем Da ne zaboravimo zmijsko telo.... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Trifke рече Da ne zaboravimo zmijsko telo.... У Тело ми не дирај, то је храм душе моје Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 5 минута, Снежана рече У Тело ми не дирај, то је храм душе моје Ih sad ne diraj. Sve i kada bih teo nebih mogao. Ja ne priznajem virtuane dodire! Samo cist realizam! Osim toga to ja nisam izmislio.Dobio sam obavestenja o tome sa vise strana Prvi me je o toem obavestio ovaj Vedran. Kaze da si ti tu informaciju prva proturila. Nema ti tu pomoci. Jednom kada se takva recenica kaze vise nista nemoze zauzdati bujicu misli. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Nesto mi neda smajlice tako da morate da ih zamislite kada vam odgovaram. Jedino mogu smeska jer je tazka zarez zagrada. Ostale neznam. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Trifke рече Ih sad ne diraj. Sve i kada bih teo nebih mogao. Ja ne priznajem virtuane dodire! Samo cist realizam! Osim toga to ja nisam izmislio.Dobio sam obavestenja o tome sa vise strana Prvi me je o toem obavestio ovaj Vedran. Kaze da si ti tu informaciju prva proturila. Nema ti tu pomoci. Jednom kada se takva recenica kaze vise nista nemoze zauzdati bujicu misli. Рекох онда, змијско тело је чињеница, ја од тога не могу да побегнем, али ваше мисли и асоцијације су ваш проблем, и није баш да ме интересују Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 26, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 часа, Vladan3 рече Па ово је песма и колико год да знаш! @Ведран* Па видиш, та жврљотина је некоме упућена, а чини ми се да си у горем стању од "контекстуалног" коме је жврљотина и упућена... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 8 часа, Кратос рече Odlično,može li stvoreno da preegzistira svetu? Ставићу те у магарећу клупу, за боље ниси, јер си поново бежао са часа! Наведено ти је да су анђели створени пре света, тј. пре времена. Зато ти дигни из гроба Августина и Исака Сирина па продискутуј са њима! Исто и са Григоријем Елвирским, па га питај како су моглу Мојсије и Илија да се јаве Авраму, а нису били још рођени? Жика, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 часа, Ведран* рече А колико максимално сати прође а да не поменемо гаће? Изгледа да нам свака тема има своје гаће! Šuti dobro je bolje da ima nego da nema..zamisli temu bez gaća.. e sad me vec sram..nadam se da popovi spavaju.. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 53 минута, Zoran Đurović рече Ставићу те у магарећу клупу, за боље ниси, јер си поново бежао са часа! Наведено ти је да су анђели створени пре света, тј. пре времена. Зато ти дигни из гроба Августина и Исака Сирина па продискутуј са њима! Исто и са Григоријем Елвирским, па га питај како су моглу Мојсије и Илија да се јаве Авраму, а нису били још рођени? Ti jos uvek obracas paznju na Kratosa? Pa on je provokator, kako si ti doro primetio na jednoj temi. Ono pisanije o Hristovom vaskrsenju nije ti lose mada imam dosta primedbi. Necu ovde zbog talibana da im ne dajem gorivo da lete. Poslao sam ti par u pp. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Ови се разгоропаде у посту!::::))))))))))) Ево, и за неки прошли пост мрсили: On 8/4/2017 at 14:37, Кратос рече Pa znači da ga je video kao čoveka,sve lepo piše,i žena,materijalizovao se i prikazao kao čovek.I kake to veze ima sa doketizmom i Hristovim ovaploćenjem?El anđeli nemaju sposobnost materijalizacije tj u ovom slučaju je sam Bog,Sin Božiji?Duhovno biće ne može da se materijalizuje?Sam pominješ primer da su anđele teli da poznaju u S i G.I ko su po tebi bili ta trojica?Mojsije i Ilija sa ovaploćenim Hristom se javila iz eshatološke realnosti? Узми да мрсиш, уби те овај пост... Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 7 часа, Bokisd рече Naravno, svi verujemo u Bogocoveka, ( ove reci ' po prirodi' su , kako da kazem , terminologija i definicije koje se koriste u izrazavanju, kada se posebno navode bozanska i covecanska priroda u istom Hristu Bogu ) Писмо 243 Јована Златоустог, иако му неки оспоравају аутентичност, ипак су га дословно користили оци Леонтије Јерусалимски, Анастасије презвитер, Јован Дамаскин, Никифор Константинопољски..., говори да изговарајући име Божије увек имамо у виду две природе( суштине). Писмо је одговор на Аполинаријево погрешно учење о мешању двеју природа. Издвајам овај пасус: А када кажеш ,, Христос,, дотакао си се и једног и другог, стога се може говорити да је Он сам и страдалан и нестрадалан: страдалан телом а нестрадалан божанством. А исто се може говорити и код имена ,,Син,, , ,,Исус,, и ,,Господ,, јер су то заједничка имена, кадра да покажу две суштине. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 3 минута, Матусал рече Писмо 243 Јована Златоустог, иако му неки оспоравају аутентичност, ипак су га дословно користили оци Леонтије Јерусалимски, Анастасије презвитер, Јован Дамаскин, Никифор Константинопољски..., говори да изговарајући име Божије увек имамо у виду две природе( суштине). Писмо је одговор на Аполинаријево погрешно учење о мешању двеју природа. Издвајам овај пасус: А када кажеш ,, Христос,, дотакао си се и једног и другог, стога се може говорити да је Он сам и страдалан и нестрадалан: страдалан телом а нестрадалан божанством. А исто се може говорити и код имена ,,Син,, , ,,Исус,, и ,,Господ,, јер су то заједничка имена, кадра да покажу две суштине. Зато ја износим као доказ из Писма и Отаца да када се каже да је свет створен кроз Исуса Христа то значи кроз тога који је у две природе. Људи не верују у оно што исповедају на свакој литургији: И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало. Ова вера је посведочена и у црквеној уметности: А овде оно што говори да је човек створен по слици Ис Хс, а што Кратос у свом безбоштву одбија: Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 27 минута, Матусал рече Он сам и страдалан и нестрадалан: страдалан телом а нестрадалан божанством. Ovo Kratos i govori sve vreme,dok neki kažu ovde da je umro i božanstvom i da je ovo stradalno ustvari nestvoreno.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Ставићу те у магарећу клупу, за боље ниси, јер си поново бежао са часа! Наведено ти је да су анђели створени пре света, тј. пре времена. Зато ти дигни из гроба Августина и Исака Сирина па продискутуј са њима! Исто и са Григоријем Елвирским, па га питај како су моглу Мојсије и Илија да се јаве Авраму, а нису били још рођени? Što da ih dižem iz groba mogu lepo da ih prizovem iz nadvremenske realnosti... Evo tražim unazad al ne vidim taj tekst gde se govor o stvaranju anđela pre vremena tj sveta...daj link avo Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука