Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 @Ведран* Vidim da sto se nekih ovde tice , da sam za dzabe radio one analize grckog teksta. No ima kome je koristilo. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече Супер ти је аргумент. Остављам вас са вашом теоријом. Milan Nikolic, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Си ти луд или ти ноге смрде, кад си нашао да га питаш да ти објасни. Izgleda da sma lud: 1Cor 1:18 Jer je riječ krstova ludost onima koji ginu; a nama je koji se spasavamo sila Božija. 1Cor 1:19 Jer je pisano: pogubiću premudrost premudrijeh, i razum razumnijeh odbaciću. 1Cor 1:20 Gdje je premudri? Gdje je književnik? Gdje je prepirač ovoga vijeka? Ne pretvori li Bog mudrost ovoga svijeta u ludost? 1Cor 1:21 Jer budući da u premudrosti Božijoj ne pozna svijet premudrošću Boga, bila je Božija volja da ludošću poučenja spase one koji vjeruju. 1Cor 1:22 Jer i Jevreji znake ištu, i Grci premudrosti traže. 1Cor 1:23 A mi propovijedamo Hrista razapeta, Jevrejima dakle sablazan a Grcima bezumlje; 1Cor 1:24 Onima pak koji su pozvani, i Jevrejima i Grcima, Hrista, Božiju silu i Božiju premudrost. 1Cor 1:25 Jer je ludost Božija mudrija od ljudi, i slabost je Božija jača od ljudi. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Оно подебљано (у Милана) може навести, као аргумент који је наводно противан, после свега што смо на овој теми написали, само јако глуп човек. Извинте ме на директности. Trifke, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 @Ведран* Uh i meni je podelio lajk. Sta je ovo danas brate mili. Prvo mi Vodja podelio lajkove a onda Milan tebi pa meni. Nece ovo na dobro da izadje! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 4 минута, Trifke рече @Ведран* Uh i meni je podelio lajk. Sta je ovo danas brate mili. Prvo mi Vodja podelio lajkove a onda Milan tebi pa meni. Nece ovo na dobro da izadje! Налетио на добар хероин. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 @Ведран* Znas li sta je tragedija? To sto Jovan 1,30 ima samo 2 nebitne tekstualne varijante i sto se nikako ne moze izbeci rec covek. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Налетио на добар хероин. Или је чуо кад сам рекао да плаћам Аву за лајкове. Зато и мени дели. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 3 минута, Trifke рече @Ведран* Znas li sta je tragedija? To sto Jovan 1,30 ima samo 2 nebitne tekstualne varijante i sto se nikako ne moze izbeci rec covek. Па навео сам Симеона НБ. И јуначки одблејаше. Ево сад опет: …the first human being was created from earth, truly dust, but the second human being descended from heavens [...] it follows that in as much as the first is dust so all those who arebegotten from him are also dust. But in as much as Christ is a heavenly Master, so also allwho have believed in Him are also heavenly, and begotten from above. Дакле, ко сиђе с неба? Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Па навео сам Симеона НБ. И јуначки одблејаше. Ево сад опет: …the first human being was created from earth, truly dust, but the second human being descended from heavens [...] it follows that in as much as the first is dust so all those who arebegotten from him are also dust. But in as much as Christ is a heavenly Master, so also allwho have believed in Him are also heavenly, and begotten from above. Дакле, ко сиђе с неба? Sada manimo njih. ima jedan interesantan citat kod Sv Atanasija. U O ocoveceju Boga Logosa on kaze da andjeli nisu stvoreni po Bozjem oblicju. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 57 минута, Milan Nikolic рече On 1/30/2018 at 19:46, Bokisd рече Recimo, ovako Palama tumaci tajnu Hristovu pre vremena : "14. Сведочи, такође, да је Он већ постојао и пре него што је Јован био зачет и родио се. Пре мене беше, вели, онај који за мном долази (Јн. 1; 15), иако је Његово зачеће и рођење било после Јовановог. Дакле, ако је Он био први, онда то, наравно, није по телу, него пре него што је постао Тело. Настављајући, Јован сведочи да је Он Јагње Божије које је узело грехе света и пророкује о Његовој Жртви и заклању ради отпуштања наших грехова. Јован, међутим, сведочи и да је Он вишњи Бог Који је сишао са небеса, да је бескрајно моћан и да је Духа од Оца примио без мере. Онима што верују у Њега обећава живот вечни,... ( 16. beseda, О домостроју Оваплоћења Господа нашег Исуса Христа и облагодаћености оних који искрено верују у Њега ). Не знам како више ови могу да се позивају на св.Паламу? Ima i ovde nesto : "Behold the Lamb of God; behold Him who takes away the sin of the world! This is He of whom I spoke, After me comes a Man who was made before me; for He was before me. Comes after me, because He was born later; was made before me, because preferred before me; He was before me, because, In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God." Avgustin, Tractate 4 (John 1:19-33) "He explains the reason of this superiority, in what follows: For He was before me; as if his meaning was; And this is the reason of His being superior to me, though born after me, viz. that He is not circumscribed by the time of His nativity. He Who was born of His mother in time, was begotten of His Father out of time." Gregory the Great https://sites.google.com/site/aquinasstudybible/home/gospel-of-john-commentary/catena-aurea-on-john Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Што директније њима је глупље. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 15 минута, Trifke рече Sada manimo njih. ima jedan interesantan citat kod Sv Atanasija. U O ocoveceju Boga Logosa on kaze da andjeli nisu stvoreni po Bozjem oblicju. What then was God to do? Or what was to be done save the renewing of that which was in God's image, so that by it men might once more be able to know Him? But how could this have come to pass save by the presence of the very Image of God, our Lord Jesus Christ? For by men's means it was impossible, since they are but made after an image; nor by angels either, for not even they are (God's) images. Whence the Word of God came in His own person, that, as He was the Image of the Father, He might be able to create afresh the man after the image. 8. But, again, it could not else have taken place had not death and corruption been done away. 9. Whence He took, in natural fitness, a mortal body, that while death might in it be once for all done away, men made after His Image might once more be renewed. None other then was sufficient for this need, save the Image of the Father. Сасвим је јасно да овде говори о Богочовеку који је Image of the Father и по коме смо ми in God's image. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече What then was God to do? Or what was to be done save the renewing of that which was in God's image, so that by it men might once more be able to know Him? But how could this have come to pass save by the presence of the very Image of God, our Lord Jesus Christ? For by men's means it was impossible, since they are but made after an image; nor by angels either, for not even they are (God's) images. Whence the Word of God came in His own person, that, as He was the Image of the Father, He might be able to create afresh the man after the image. 8. But, again, it could not else have taken place had not death and corruption been done away. 9. Whence He took, in natural fitness, a mortal body, that while death might in it be once for all done away, men made after His Image might once more be renewed. None other then was sufficient for this need, save the Image of the Father. ko je ovo? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Знаш шта ми пада на памет. Толико је много начина да се вери приступи на једноставан начин. Ти си помињао да Христа не можемо да посматрамо изоловано ни као Бога ни као човека, него само као Богочовека. Помињао си Св Кирила. Од почетка ове теме ја ове противнике питам које Писмо им то у шта они верују откри. Јер се Бог јавио као Богочовек, и никако другачије. Дакле, прост човек то прихвата и верује, јер друге вере нема, осим ако неће да пређе у ислам. Ми од Богочовека полазимо и онда Духом се учимо свакој мудрости и знању, а не полазимо од схоластичких конструкција о унутрашњем животу Тројице, па онда екстракцијом из Тријадологије као изучавамо Христологију. Нама је у Тријадологију једини могући приступ кроз Христологију. Нема другог пута. Али овима то није доста, они више воле своје конструкције него простодушну веру и зато су у мраку. Zoran Đurović, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука