Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Него јесте ли приметили да нам нема противника? Нестадоше. Ексклузивно најављујем.... У следећој поруци откривам где су. Направио сам снимак. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Који сам ја баксуз! Види овај се појавио! Trifke, Zoran Đurović, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 То је доказ да постоји Промисао. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Zoran Đurović, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 On 1/30/2018 at 19:46, Bokisd рече Recimo, ovako Palama tumaci tajnu Hristovu pre vremena : "14. Сведочи, такође, да је Он већ постојао и пре него што је Јован био зачет и родио се. Пре мене беше, вели, онај који за мном долази (Јн. 1; 15), иако је Његово зачеће и рођење било после Јовановог. Дакле, ако је Он био први, онда то, наравно, није по телу, него пре него што је постао Тело. Настављајући, Јован сведочи да је Он Јагње Божије које је узело грехе света и пророкује о Његовој Жртви и заклању ради отпуштања наших грехова. Јован, међутим, сведочи и да је Он вишњи Бог Који је сишао са небеса, да је бескрајно моћан и да је Духа од Оца примио без мере. Онима што верују у Њега обећава живот вечни,... ( 16. beseda, О домостроју Оваплоћења Господа нашег Исуса Христа и облагодаћености оних који искрено верују у Њега ). Не знам како више ови могу да се позивају на св.Паламу? Знам да су у стању да доказују било шта, као и многи други који беху у заблудама. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 15 минута, Milan Nikolic рече @Ведран* Могу да ти одговорим, али већ видим шта ћеш после одговорити, и шта ја опет одговорити. Благо теби! Мени се још није јавило ни на шта да ти одговорим, а да не причамо о томе како да ти одговорим. Мораћеш сам то онда да решиш. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 18 минута, Ведран* рече Него јесте ли приметили да нам нема противника? Нестадоше. Ексклузивно најављујем.... У следећој поруци откривам где су. Направио сам снимак. Heheheheeheheehehe zamalo i da te pretekne hehehehehehheheh Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 19 минута, Ведран* рече Који сам ја баксуз! Види овај се појавио! Dobio si lajk od Milana. Hehehehehe! Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 23 минута, Milan Nikolic рече @Ведран* Могу да ти одговорим, али већ видим шта ћеш после одговорити, и шта ја опет одговорити. Али можеш се сложити да св.Палама нигде експлицитно не говори у прилог вашој теорији, чак сасвим супротно. Јер о нествореним енергијама није поента у вашој преегзистенцији него у следећем: ,,Али када дође до виђења, прималац врло добро зна да то јесте та светлост, иако je баш јасно не види. A он то зна на основу разливања у њему бестрасне радости, мира који испуњава његов ум и нове ватрене љубави према Богу. Стално подстицан на даље напредовање, и све више испитујући созерцавану светлост аналогно богоугодности делања, уздржању од свега другога, ревности у молитви и чежњи целе његове душе за Богом, он све више и јасније схвата неограниченост виђенога: да оно јесте виђење Безграничног. Зато он не сагледава границе сјаја, него све јасније увиђа своју неподобност за пријем те светлости.'' Него, могли бисмо питати @Zoran Đurović да нам каже, да ли у вашој теорији решавате проблем Филиоквеа и како? Да ли ту бришемо појам ,,богословске'' Тројице, како бисмо путем преегзистенције (Исуса Христа) објаснили исхођење Светога Духа од Оца (и од Сина, тачније Исуса Христа), или је ипак ово исхођење изван карактеристика ваше теорије? Znam da pitanja nisu upucena meni ali citajuci ovo sto si napisao ja sam stvarno u cudu jer ne vidim kakve veze ima ovaj Palamin citat sa onim o cemu mi pricamo. Rasvetki mi to molim te? Ovo je suvise za moju inteligenciju. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Цитати из Паламиних Тријада које је Ведран представио, имају поенту у том горњем цитату. Нигде Палама не говори о нашој или Христовој преегзистенцији по телу, иако говори о нествореним енергијама у којима учествујемо. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Цитати из Паламиних Тријада које је Ведран представио, имају поенту у том горњем цитату. Нигде Палама не говори о нашој или Христовој преегзистенцији по телу, иако говори о нествореним енергијама у којима учествујемо. Protiv kojih se ti vetrenjaca boris? Vreme Don Kihota je davno proslo! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Против којих се ви ветрењача борите после ових Паламиних речи: пре 19 минута, Milan Nikolic рече On 1/30/2018 at 19:46, Bokisd рече Recimo, ovako Palama tumaci tajnu Hristovu pre vremena : "14. Сведочи, такође, да је Он већ постојао и пре него што је Јован био зачет и родио се. Пре мене беше, вели, онај који за мном долази (Јн. 1; 15), иако је Његово зачеће и рођење било после Јовановог. Дакле, ако је Он био први, онда то, наравно, није по телу, него пре него што је постао Тело. Настављајући, Јован сведочи да је Он Јагње Божије које је узело грехе света и пророкује о Његовој Жртви и заклању ради отпуштања наших грехова. Јован, међутим, сведочи и да је Он вишњи Бог Који је сишао са небеса, да је бескрајно моћан и да је Духа од Оца примио без мере. Онима што верују у Њега обећава живот вечни,... ( 16. beseda, О домостроју Оваплоћења Господа нашег Исуса Христа и облагодаћености оних који искрено верују у Њега ). Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Против којих се ви ветрењача борите после ових Паламиних речи: Evo ti mog predloga uzmi Bibliju pa procitaj taj stih, pa onda Palamin komentar i tako naizmenicno i mislim da ces doci k svesti, jer ovo sto ti pises je nesvest. Zoran Đurović, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Супер ти је аргумент. Остављам вас са вашом теоријом. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Evo ti mog predloga uzmi Bibliju pa procitaj taj stih, pa onda Palamin komentar i tako naizmenicno i mislim da ces doci k svesti, jer ovo sto ti pises je nesvest. Си ти луд или ти ноге смрде, кад си нашао да га питаш да ти објасни. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука