Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, dragisa рече

pa volem ja tebe Trifke nego se foliram ... na 500 strana naći neko delo koje si citirao je posao ... a i ispratiti temu treba ... 

Volim i ja vas! 

Ovako. Uzmi Tasinu Patrologiju 2 i tamo procitaj sta sve govori o Kirilu a posebno ti preporucujem prevod dela tumacenja jev po Jovan 6 gl. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 20 минута, Ведран* рече

После онаквог текста и објашњења ти и даље свираш...

Остаће забележено за будуће генерације. Неће веровати људи... Ово је доказ како се разбијају јеретици у парампарчад. Једноставно ће се забележити метод: на то и то б лик је одговорио то и то. То је пример, односно механизам како јеретик одговара на православне ставове.   

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Остаће забележено за будуће генерације. Неће веровати људи... Ово је доказ како се разбијају јеретици у парампарчад. Једноставно ће се забележити метод: на то и то б лик је одговорио то и то. То је пример, односно механизам како јеретик одговара на православне ставове.   

Ja stvarno jos uvek ne mogu da verujem da je napisao ono sto je napisao. :bu::bu::bu::0426_feel::0426_feel::0426_feel:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Trifke рече

ili jednog egzorcistu! 

Ја преферирам воду. Егозристе кад истерсају, онај гледа ђе ће. А ја сам грешан чоек и то ми није идеална ситуација. Превише неизвесно и драмаично.

А светом водом покропиш све и подстанар ил побегне главом вез обзира, или умукне. Што је, сложићете се, ипак извесније.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Ја преферирам воду. Егозристе кад истерсају, онај гледа ђе ће. А ја сам грешан чоек и то ми није идеална ситуација. Превише неизвесно и драмаично.

А светом водом покропиш све и подстанар ил побегне главом вез обзира, или умукне. Што је, сложићете се, ипак извесније.

Sveta voda ne pomaze kada je legion u pitanju!  :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Trifke рече

Volim i ja vas! 

Ovako. Uzmi Tasinu Patrologiju 2 i tamo procitaj sta sve govori o Kirilu a posebno ti preporucujem prevod dela tumacenja jev po Jovan 6 gl. 

Кад ће Таса да напише Патологију101?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Trifke рече

Ja stvarno jos uvek ne mogu da verujem da je napisao ono sto je napisao. :bu::bu::bu::0426_feel::0426_feel::0426_feel:

Веруј, неверниче! :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Sveta voda ne pomaze kada je legion u pitanju!  :))

У тем случају вако. Молим Администрацију да нам набави и свиње!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Набавићемо прасићи, само немој да претерате са шалом... може неко да схвати озбиљно па да се увреди.

:pivo:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

У тем случају вако. Молим Администрацију да нам набави и свиње!

12:smeha:12:smeha:12:smeha: bar par hiljada 12:smeha:12:smeha:12:smeha: mogu iprasici

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Набавићемо прасићи, само немој да претерате са шалом... може неко да схвати озбиљно па да се увреди.

Ko? Ma nema sanse. Tvrdje je to od betona. Veruj mi! Kada bi samo napravio pregled onoga sto se desavalo do sada video bi da nema sanse da se to dogodi. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Па ми смо сад анђеоски добри. :)))

Ђе си ти био 500 страна? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Ђе си ти био 500 страна? 

Не знам, ал да сам читао 500 страна овога знам где би био... :0426_feel:

:smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Samo za Saragu... @Svetlana Pecin-Saraguda 

943906_1078486782195788_3950485930318347

Ђијанфранко Раваси :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...