Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Trifke рече

Bas to. Uleteo je u ono sto se nije nadao. Sam sebi isekao granu. Mozda ga to osvesti. 

Hteo sam i ranije da mu otvorim dušu, već tamo oko andjela ali se nije uključio dovoljno, video sam gde bije.

Vidiš sada ko je odbranio junački i obraz o.Save i o.Zorana.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 1 минут, dragisa рече

Meni srvarno nije jasno sta tebi nije jasno. Spasenje koje je starim zavetom smbolizovano bekstvom iz egipta  i Spasenje koje ce se ostvariti u IH gde je potpuno jasna poruka IH e ljudi "trebam vam ja" jer bez njegove Licnosti koju primamo nema ništa. Zamrsio si sa tim davajuce/proljevajuce dok je rec o jednostavnom objasnjenju "ovo sto vidite je telo moje i ono se za vas daje / ovo sto vidite je krv moja i ona se za vas proliva"... Sta je tu problem. 

Problem je u toe sto u tom trentku stoji pred njima citav i sto nije prolio krv i sto mu telo nije bilo zrtvovano. Shvatas? 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Али причешћа би било и да није било пада, тј. и да није потребе за жртвом и васкрсењем. Колико сам видео сложили бисте се са тим, иако као са новотаријом.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

Problem je u toe sto u tom trentku stoji pred njima citav i sto nije prolio krv i sto mu telo nije bilo zrtvovano. Shvatas? 

A kakve to ima veze / posledice sto jos nije dosao njegov cas? On im objasnjava novi zavet. I govori ovo je telo a ovo je krv MOJA

• Свиђа ми се 1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, dragisa рече

A kakve to ima veze / posledice sto jos nije dosao njegov cas? On im objasnjava novi zavet. I govori ovo je telo a ovo je krv MOJA

Pa dobro jeli to stvarno bila njegova krv i njegovo meso? Da li ih je to on poducavao kanibalizmu? ili su to bili prosti simboli? ili nesto trece... ili cetvrto... ?

Zamislimo da si se ti jutros pricestio. Sta si dobio? Deo njegovog mesa i krvi? simbole? Bozanstvo? ili sta? Sta si ti jutros dobio kada si se pricestio? 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, dragisa рече

Meni srvarno nije jasno sta tebi nije jasno. Spasenje koje je starim zavetom smbolizovano bekstvom iz egipta  i Spasenje koje ce se ostvariti u IH gde je potpuno jasna poruka IH e ljudi "trebam vam ja" jer bez njegove Licnosti koju primamo nema ništa. Zamrsio si sa tim davajuce/proljevajuce dok je rec o jednostavnom objasnjenju "ovo sto vidite je telo moje i ono se za vas daje / ovo sto vidite je krv moja i ona se za vas proliva"... Sta je tu problem. 

Vec smo o ovome raspravljali na nekoj temi.

"Govoreći "Ovo je Telo Moje", pokazuje da je hleb koji je osvećen na zrtveniku istinsko Telo Gospodnje, a ne Njegova slika. On ne kaze: "Ovo je slika (Moga Tela)", već "Ovo je Telo Moje". Na neizreciv naĉin (predlozeni) hleb se menja, iako i dalje zadrzava izgled (obiĉnog) hleba. Pošto smo slabi i ne mozemo da podnesemo da jedemo sirovo meso, a ponajmanje ljudsko, ono i dalje izgleda kao hleb, premda je u stvari meso."           

sv. Teofilakt Ohridski

Tako i treba ovo prosto tumaciti, kako i pise.

Sa recima,...Ovo je Telo Moje....i,....Pijte iz nje svi....uspostavlja se sveta Tajna Tela i Krvi Hristove i Pricesca. Ne neizreciv nacin , kako kaze Teofilakt, predlozeni hleb se menja u Telo Hristovo  i vino u Casi u Krv Hristovu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Али причешћа би било и да није било пада, тј. и да није потребе за жртвом и васкрсењем. Колико сам видео сложили бисте се са тим, иако као са новотаријом.

Ja ne. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Vec smo o ovome raspravljali na nekoj temi.

"Govoreći "Ovo je Telo Moje", pokazuje da je hleb koji je osvećen na zrtveniku istinsko Telo Gospodnje, a ne Njegova slika. On ne kaze: "Ovo je slika (Moga Tela)", već "Ovo je Telo Moje". Na neizreciv naĉin (predlozeni) hleb se menja, iako i dalje zadrzava izgled (obiĉnog) hleba. Pošto smo slabi i ne moţemo da podnesemo da jedemo sirovo meso, a ponajmanje ljudsko, ono i dalje izgleda kao hleb, premda je u stvari meso."           

sv. Teofilakt Ohridski

Tako i treba ovo prosto tumaciti, kako i pise.

Sa recima,...Ovo je Telo Moje....i,....Pijte iz nje svi....uspostavlja se sveta Tajna Tela i Krvi Hristove i Pricesca. Ne neizreciv nacin , kako kaze Teofilakt, predlozeni hleb se menja u Telo Hristovo  i vino u Casi u Krv Hristovu.

I ti sta dobijas kada se pricescujes? deo tela i lrvi njegove ili simbole ili nesto drugo? 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Pa dobro jeli to stvarno bila njegova krv i njegovo meso? Da li ih je to on poducavao kanibalizmu? ili su to bili prosti simboli? ili nesto trece... ili cetvrto... ?

Zamislimo da si se ti jutros pricestio. Sta si dobio? Deo njegovog mesa i krvi? simbole? Bozanstvo? ili sta? Sta si ti jutros dobio kada si se pricestio? 

Podsecas me na one babe sto se o prazniku ne ljube posle pricesca jer eto da ne bi  slucajno cestica sa usana zavrsila negde u ne poznatom smeru. Ja ih samo zamolim da me obaveste o isteku roka trajanja pricesca pa da se cestitamo. 

Jos ce mo na kraju zavrsiti na transupstanciji

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Pa ljudi moji da li je ovo moguce? Da li su ova trojica pravoslavni? Pa svako ko je ista citao o pricescu bi znao da odgovori na ova pitanja. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

I ti sta dobijas kada se pricescujes? deo tela i lrvi njegove ili simbole ili nesto drugo? 

Pa, pise gore Teofilakt.

Nisu proste reci i slika njegovog tela. Nego, kada Isus kaze ( ove reci ) , onda se,  na neizreciv nacin predlozeni darovi na tajnoj Veceri pretvaraju u istinsko Telo i Krv Hristovu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, dragisa рече

Podsecas me na one babe sto se o prazniku ne ljube posle pricesca jer eto da ne bi  slucajno cestica sa usana zavrsila negde u ne poznatom smeru. Ja ih samo zamolim da me obaveste o isteku roka trajanja pricesca pa da se cestitamo. 

Jos ce mo na kraju zavrsiti na transupstanciji

Pa u tvom slucaju bi bilo dobro da zavrsis na transupstacijaciji jer bi za to bilo leka a li kako za sada stvari stoje ti si do sada ispovedio samo nesto slicno Cvingliju. Da si ikada citao nemu pravoslavu literaturu ti bi znao sta da mi odgovoris. Nedaj Boze da ti je palo na pamet da procitas Kirilove komentare na jevandjelje po Jovanu gl6. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, pise gore Teofilakt.

Nisu proste reci i slika njegovog tela. Nego, kada Isus kaze ( ove reci ) , onda se,  na neizreciv nacin predlozeni darovi na tajnoj Veceri pretvaraju u istinsko Telo i Krv Hristovu.

Vec sam ti preporucio da procitas Kirila tumacenje po Jovanu 6gl. Moze da ti se desi da postanes i pravoslavan! ;) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

Pa ljudi moji da li je ovo moguce? Da li su ova trojica pravoslavni? Pa svako ko je ista citao o pricescu bi znao da odgovori na ova pitanja. 

Ajd, malo razmisli.

Teofilakt Ohridski ne misli i ne veruje, da se pretvaranje u Telo i Krv Hristovu vrsi,....atemporalno Vaskrsenjem Hristovim.....nego,....kako kaze, ....na neizreciv nacin.....

Da li je i on, mozda, ne - pravoslavan ? Razumes ?

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...