Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 34 минута, Trifke рече

Nedavno sam na FB dobio klip sa svinjom koja svira klavir. Nekoliko nota ali svira. Da li je neka namstaljka neznam! :D Mozda da preformulisemo: I svinja moze da nauci da svira klavir a.... (ostavljam pesnicku slobodu). :))

c, c, c, gaji svinju da ti svira klavir...stvarno nemam takve ambicije. :smeh1: jedino je mrtva svinja dobra svinja 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 2 минута, Bokisd рече

sustini , mislim, da su jasne reci Avgustina o ovom pitanju o kome govorimo. Ima knjiga O drzavi Bozijoj da se skine na forumu

Боксит, немој да се брукаш, немој мени да причаш о стварима које ниси читао. Смири се. Није то литература за тебе.  

Подели на овим сајтовима

Зашто сада бришете моје поруке где сам питао за пенис? Значи, господин Артемије може о пенису, а други не могу?

,,Исус је имао куре, ћуне, пенис, фалус, назови како год хоћеш. Био је слика Оца невидљивог, ерго, у нашу слику спада сексуална диференцијација.''

Зато слободно питам: Да ли је све ово учење о преегзистенцији пениса?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

I Midic kaze, da se Palama oslanja na Maksima i da su tacna povezivanja mnogih bogoslova koji govore da Palamine nestvorene energije i Maksimovi logosi tvari jesu sustinski isto.

Zato Palama nije falsifikovao Maksima kad je pored bespocetno dodao i nestvoreno jer je to Maksim zapravo i rekao.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Знам да ћете ово да преокренете као од шале, али ипак да се види како оригенизам није далеко од вас:

Исповедник показује на вас:

"Некоторые утверждают, что Христос был еще до сотворения мира предуведан теми, которым Он явился позднее в конце времен, предполагая, что они существовали еще до сотворения мира вместе с предуведанным [ими] Христом. Мы же отвергаем это учение как чуждое Истины, ибо оно представляет сущность разумных [тварей] совечной Богу. "

http://bible.optina.ru/new:1pet:01:19#prp_maksim_ispovednik

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Bokisd moj ti je savet, da zaboravis na ideju stvorene blagodati. Gratia creata.

Onda cemo ti biti razumljiviji pa makar i da nismo u pravu.

Подели на овим сајтовима

Узех да гледам један филм. Не могу да пишем са пола мозга иако сам завршио 90% текста. Ујутро. Уморише ме ствари овог света. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Milan Nikolic рече

Исповедник показује на вас:

"Некоторые утверждают, что Христос был еще до сотворения мира предуведан теми, которым Он явился позднее в конце времен, предполагая, что они существовали еще до сотворения мира вместе с предуведанным [ими] Христом. Мы же отвергаем это учение как чуждое Истины, ибо оно представляет сущность разумных [тварей] совечной Богу. "

http://bible.optina.ru/new:1pet:01:19#prp_maksim_ispovednik

Глупандери као ти су приговорили Палами да дели Аполинаријево мишљење о вечнопостојећем Логосу у телу. Он је то објаснио, као што смо и ми, али глупандери остају глупандери.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Узех да гледам један филм. Не могу да пишем са пола мозга иако сам завршио 90% текста. Ујутро. Уморише ме ствари овог света. 

Како бре? Па то неки редовно раде. 12:smeha:

Ја сам слаб па не могу ни да читам у том стању. Зто вас још и не исчитах. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović sad tek vidim gde povezujes Augustina Palamu i Maksima iako to Midic ne cini.

Nek mi bude oprosteno mislim da je Midic spomenuo Augustina po zizijulasu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Како бре? Па то неки редовно раде. 12:smeha:

Ја сам слаб па не могу ни да читам у том стању. Зто вас још и не исчитах. 

јавићу се у зору по европском!:)) Ово их разара, па не бих да тек тако предложим.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

@Zoran Đurović sad tek vidim gde povezujes Augustina Palamu i Maksima iako to Midic ne cini.

Nek mi bude oprosteno mislim da je Midic spomenuo Augustina po zizijulasu.

Иги није читао Августина, зато му не узимам грех као свестан.:sunce: 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Глупандери као ти су приговорили Палами да дели Аполинаријево мишљење о вечнопостојећем Логосу у телу. Он је то објаснио, као што смо и ми, али глупандери остају глупандери.  

Sta je, to, znaci ...vecnopostojeci Logos u telu ? Zar nije stav 'moje' strane, da je Hristos pre vremena u prostoj ipostasi Logosa ( bez tela ). Upravo suprotno misljenju Apolinarija o vecnopostojecem Logosu u telu ?

Zar onda, Palama ne prica slicno sa nasim stavom ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...