Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

У славу оног што редакција побриса од Директора фабрике гаћа, а на рачун ВСБ и мој: Јн 7, 19. Није ли Мојсеј дао вама Закон? И нико од вас не извршава Закон. Зашто тражите да ме убијете? 20. Одговори народ и рече: Демон је у теби; ко тражи да те убије?

Бућкуриш који правите већ вас убија.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Фантастично је како Артемије самог себе распиње. Још као сведочи Августина, прича о свом плакању док чита Григорија, страшну смешу бљутавости је направио.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 минут, Milan Nikolic рече

За вас најозбиљније питање: :)
Да ли постоји пиша пре постања света?

Оди до Григорија Ниског на течај, па крени даљеј :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

Nisam celu, ali, lako mogu da se nadju delovi koji govore o tome kakvo ce' biti nase vaskrsenje.

Немо, молим те, тако је Зизи критиковао Августина за његове ставове као да су западњачко-посрнули, и бранио их другима,православнима, који су уствари били Августинови! Немојте то да радите. Као када бих овде нашао неку твоју реченицу: и он облежа козу, и пришио је да је Боксит као Робинзон Крусо облежавао козе. 

Замисли сада неког неупућеног, узме твој навод из Паламе и каже: Боксит је потпуно православан! - А човек нема појма да се ти са тим текстом не слажеш.:)) зато морају (контекста ми12:smeha:), да се читају аутори да би се знало шта говоре и како мисле. Јер ти међу Оцима имаш и билмезе и тракторе. Није свеједно. И ти немаш појма како је Августин "правио" теологију. Василије Велики и Григорије Богослов нису исто. Какав црни Марко Ефески може да се примакне Максиму Исповеднику? Никога не подцењујем, него се само зна који су Оци шмекери и зашто су такви. Рече ти Ватерс да немаш метод. И ту је сасвим у праву. Због тога не можеш да имаш знање, јер ниси прошао школу, а надахнуће неког од ових великих Отаца (који су ИМАЛИ ШКОЛУ), такође немаш. Лепо је да се трудиш, али треба то да радиш са смиреношћу. Јер тако од мене можеш много да научиш. А са лудачким претензијама да мени објашњаваш Августина, нигде нећеш доћи.         

Подели на овим сајтовима

Iskreno osecam gadjenje posle nekih recenica ovde. Prosto nemogu da verujem sta sve ljudima moze da padne na pamet da pitaju. confused1:sossos::0426_feel::bu:molimoli:babuska::vrtiglavu:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Trifke рече

Prosto nemogu da verujem sta sve ljudima moze da padne na pamet da pitaju

Navede Ведран оно место о свињама из Гр Богослова. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Navede Ведран оно место о свињама из Гр Богослова. 

Nisam procitao ali teracu ga da mi postavi to opet. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Trifke рече

И Ведран има душу, сада спије. Код њега ноћ...

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Trifke рече

ne bih znala o Vedranovim svinjama, ali ima jedan biser..."ne uči svinju da svira klavir, ti ćeš izgubiti vreme, a svinju samo nerviraš" :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

ne bih znala o Vedranovim svinjama, ali ima jedan biser..."ne uči svinju da svira klavir, ti ćeš izgubiti vreme, a svinju samo nerviraš" :smeh1:

Nedavno sam na FB dobio klip sa svinjom koja svira klavir. Nekoliko nota ali svira. Da li je neka namstaljka neznam! :D Mozda da preformulisemo: I svinja moze da nauci da svira klavir a.... (ostavljam pesnicku slobodu). :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Zoran Đurović рече

И Ведран има душу, сада спије. Код њега ноћ...

Ја спавам а срце је моје будно! 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Немо, молим те, тако је Зизи критиковао Августина за његове ставове као да су западњачко-посрнули, и бранио их другима,православнима, који су уствари били Августинови! Немојте то да радите. Као када бих овде нашао неку твоју реченицу: и он облежа козу, и пришио је да је Боксит као Робинзон Крусо облежавао козе. 

Замисли сада неког неупућеног, узме твој навод из Паламе и каже: Боксит је потпуно православан! - А човек нема појма да се ти са тим текстом не слажеш.:)) зато морају (контекста ми12:smeha:), да се читају аутори да би се знало шта говоре и како мисле. Јер ти међу Оцима имаш и билмезе и тракторе. Није свеједно. И ти немаш појма како је Августин "правио" теологију. Василије Велики и Григорије Богослов нису исто. Какав црни Марко Ефески може да се примакне Максиму Исповеднику? Никога не подцењујем, него се само зна који су Оци шмекери и зашто су такви. Рече ти Ватерс да немаш метод. И ту је сасвим у праву. Због тога не можеш да имаш знање, јер ниси прошао школу, а надахнуће неког од ових великих Отаца (који су ИМАЛИ ШКОЛУ), такође немаш. Лепо је да се трудиш, али треба то да радиш са смиреношћу. Јер тако од мене можеш много да научиш. А са лудачким претензијама да мени објашњаваш Августина, нигде нећеш доћи.         

U sustini , mislim, da su jasne reci Avgustina o ovom pitanju o kome govorimo. Ima knjiga O drzavi Bozijoj da se skine na forumu, i moze da se pogleda u knjizi 22. .....  This book treats of the end of the city of God, that is to say, of the eternal happiness of the saints; the faith of the resurrection of the body is established and explained; and the work concludes by showing how the saints, clothed in immortal and spiritual bodies, shall be employed.....

Nesto gledam sta je sve pisao Avgustin i nasao sam nesto u vezi stvari oko buduceg zivota i vecnih nagrada i kazni. ( vec je nesto malo pisano na temi )

Iz dela,...Enchiridion ,On Faith, Hope, and Love ( glava 29. - Last Things )

"But let them suppose, if it pleases them, that, for certain intervals of time, the punishments of the damned are somewhat mitigated. Even so, the wrath of God must be understood as still resting on them. And this is damnation--for this anger, which is not a violent passion in the divine mind, is called "wrath" in God. Yet even in his wrath--his wrath resting on them--he does not "shut up his mercy." This is not to put an end to their eternal afflictions, but rather to apply or interpose some little respite in their torments. For the psalm does not say, "To put an end to his wrath," or, "After his wrath," but, "In his wrath." Now, if this wrath were all there is in man's damnation, and even if it were present only in the slightest degree conceivable--still, to be lost out of the Kingdom of God, to be an exile from the City of God, to be estranged from the life of God, to suffer loss of the great abundance of God's blessings which he has hidden for those who fear him and prepared for those who hope in him --this would be a punishment so great that, if it be eternal, no torments that we know could be compared to it, no matter how many ages they continued."

Da Bog bude milostiv svima nama, da se niko ne otudji od Bozijeg zivota.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...