Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 2 минута, Milan Nikolic рече грешни Милоје. Ајде, стара змијо, удри на Дамаскина! Шта се толико спремаш као Бата Живојиновић за Штефицу... Да нам га ти растумачиш... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Mnogo si tup, to dolazi od zloradosti. Nemam vise vremena za tebe decak. Наравно, не дај да ти неко скрене пажњу на велику Истину само једног. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Ајде, стара змијо, удри на Дамаскина! Шта се толико спремаш као Бата Живојиновић за Штефицу... Да нам га ти растумачиш... Шта вреди вама тумачити, већ сте добијали тумачења да енергије могу бити са почетком, и то сте исцепкали. Вама је мозак на другачијој фреквенцији, ви верујете да сте већ у коначном Есхатону. Не вреди вам ништа. Вредеће само када будете дошли пред Господа. Запамтите да још нисте умрли (телом), а тиме и има наде. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече Наравно, не дај да ти неко скрене пажњу на велику Истину само једног. Vidi više se necu ni smejati čak ni na komentare koji ti drugi upućuju,jer smo se tim smehom branili od tvojih ugatjenih nebuloza ali ti ovu konstantnu zloradost više ne mogu oprostiti. Ako već nisi kadar da se baviš teološkom mišlju,pa i špekulacijama, verujem da si kadar prepoznati dobro od lošeg, zato verujem Bogu, da se jedino hula na Duha Svetoga ne može oprostiti, jer je to Duh Istine. Istine koje si svestan,kao sto si bio svestan pred tvoju zloradu repliku da nema veze sa istinom, već sa zloraduscu tvojom. I pritisnuo si enter, kao Juda kad je ustao od stola potpuno svestan svetloscu svog postupka. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 On 14. 01. 2018. at 4:20, Ведран* рече Нису Божија природа и суштина беспочетне, него је Бог беспочетан. Где си ти видео Божију сушптину и природу па да зна каква је? Или ко ти је описао какве су оне? Ко ти то може описати? Да ли примећујеш како не можеш да се ослободиш непрестаног цепкања, било Бога било човека. Тако исто је било и када смо говорили о Христу. Исту ствар си радио. Цепкао си и распарчавао јер се неразумно бојиш сливања. Кажем неразумно зато што таква опаснос уопште не постоји. Даље, нисмо ни ми, како кажеш "по својо природи и суштини створени". Не може се тако говорити. Као да је природа нешто самостално у односу на нас, па смо ми као по њој створени. Створени смо просто као људи и јесмо људи, по својој човечанској природи. Не треба философирати. Ми ни по обожењу нећемо престати бити људи. А ти као да се бојиш да ћеш нестати као човек, па онда претерујеш инсистирањем да смо ми људи по природи. Од кога се браниш? Да шта само ако нисмо људи? Лепо и да хоћеш да будеш Бог по природи, не можеш. Ни магарац не можеш да постанеш по природи, камоли Бог. Такав труд би ти био забадава. Али можеш да живиш, битишеш, понашаш се и на крају да постојиш и Божански и магареће. Можеш и нечовек да будеш на исти начин, иако си човек. Сети се нашег Павла, "будимо људи". Или да ти омиљеним речником, логоса ствари, дочарам. Твој логос јесте да будеш човек, и то Божији човек, обожени човек. А ти можеш то да одбациш и да од себе начиниш магарца. Али ћеш се само мучити, јер прави онтолошки магарац никад нећеш постати. То ти је у ствари пакао. Слушај Св Атанасија и многе друге који говоре да је Бог постао човек зато да би ми постали богови. Та размена је савршена. Јер Исус Христос, који је бесмртан, нас ради постаје смртни човек, тј. на Крсту умире. А ти који си смртни човек, треба да у Њему постанеш бесмртни бог. Раније сам ти рекао да треба да разликујеш "по природи" и "од природе". Ову дистинкцију сам, тебе ради, направио да бих ти помогао да мисаоно разложиш те две ствари и не упадаш у негирање истинског обожења. Што чиниш, а да ниси ни свестан тога. Али изгледа да ти није помогло. Јер сад опет говориш да по нашој природи не можемо да пређемо у беспочетност. "Од природе" ти не можеш ништа, можеш само да се вратиш у небиће јер смо и ти и ја ништа. Али "по природи" можеш све јер ти је Бог у природу усадио да можеш да будеш његов Причасник. Али није природа тај агент који врши дејство. Ту код тебе настаје куршлус јер си приморан да јој доделиш улогу агента зато што непрестано распарчаваш човека, самог у себи, и у односу на Бога. Нисмо своји, запамти то. А и Господ каже да смо скупо плаћени. Дакле нема еманципације. То ти је Ава говорио. Због овог твог распрарчавања сам био приморан да те питам да ли цели човек постаје беспочетан или само његова личност. Желео сам тиме да те наведем на расмишљање. Магарица је мислила да те завитлавам са тим питањем. А ја и када се шалим у већини случајева не чиним то испразно, и лишено жеље да нешто разумно кажем. Мораш и алегоријски да ме читаш јер сам вишезначан Питао сам те то зато што ако је човеков део причастан благодати, а његова природа (како год ти то одвојено замишљао) није, онда је то кобајаги причасност, а не истинска. Због тога ти је опет Ава говорио да верујеш у кобајаги обожење. А сад да ти одговорим и на ово са почетка поруке. Беспочетност није одлика природе у смислу да беспочетност није природа, то јест, није у њој као њена особина иако се односи на њу. Зато што је беспочетност у суштини одрицање. Беспочетно је нешто што је без почетка, одрицање, немање нечега, немање почетка. А негација и одрицање не може на адекватан начин да опише нешто. Ја могу негацијом рећи да ти ниси магарац. Али то није опис тебе иако се односи на тебе. Разумеш? Да бих рекао шта ти заиста јеси, морао бих да говорим потврдно, а не негацијом. Да говорим шта јеси, а не шта ниси. Тако и за природу морам да кажем шта она јесте, а не шта она није. Чак и за Бога када говоримо не можемо рећи да је беспочетност његова природа. Беспочетност се односи на природу али не представља природу. Али када ти говориш да је Божија природа беспочетна, измишљаш. Питао сам те изнад где си видео Божију природу па да знаш каква је она? Јер нико на тај начин не говори о Божијој природи (опет распарчавање). Каже се Бог је беспочетан. И беспочетност Божија може да се односи на и на природу, али она не представља природу. Пре него што почнеш да шиздиш. Јер ми се јавља да се већ врпољиш на столици и спреман си да напишеш трактат у одбрану беспочетности Божије природе. Приводим ти богоумудреног Григорија Богослова који каже: "један је Бог; но, беспочетност или нерођеност није природа Беспочетног. Наиме, природа се не одређује тиме шта она није, него тиме шта она јесте; она је, наиме, стање, а не одрицање постојећег. И Начело, тиме што је начело не одваја се од Беспочетног: за њега бивање начелом не представља природу, као што и за првог бивање беспочетним; из простог разлога што се ово само односи на природу, а не представља саму природу. " Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidi više se necu ni smejati čak ni na komentare koji ti drugi upućuju,jer smo se tim smehom branili od tvojih ugatjenih nebuloza ali ti ovu konstantnu zloradost više ne mogu oprostiti. Ako već nisi kadar da se baviš teološkom mišlju,pa i špekulacijama, verujem da si kadar prepoznati dobro od lošeg, zato verujem Bogu, da se jedino hula na Duha Svetoga ne može oprostiti, jer je to Duh Istine. Istine koje si svestan,kao sto si bio svestan pred tvoju zloradu repliku da nema veze sa istinom, već sa zloraduscu tvojom. I pritisnuo si enter, kao Juda kad je ustao od stola potpuno svestan svetloscu svog postupka. Како можеш трпети толику агонију самонабеђености? Самог ћеш себе распети и пробости. Чуј, хула на Духа Светога. Па наравно, Истина је само једна, Ава Артемије. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 15, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 31 минута, Milan Nikolic рече Колико само сте се ви радовали због нечијих лапсуса и ситних грешака. Али твоја грешка није баш мала. То је као када би рекао Христос није васкрсао, а уствари треба само Христос је васкрсао. Ако не разумеш разлике у неким веома важним стварима, онда не покушавај да се намећеш у томе. Опамети се грешни Милоје. Брате ти канда тумачиш и бухвар? Очигледно се не тумачи! Иди на тему о Лазару када ти Авва написа "хронологију долазећег ти стања у твојој сулудој атлето-акробатици", сетићеш се, тераса, дрво итд. Е ту има контекста Ти који ни страх Божји не поимаш, а како да спојмиш неког Кога и немаш, јер Га се јавно одричеш?! Човек те моли за тебе самог, оставља свој хлеб и борбу за своју егзистенцију из доконости? Ти очигледно не видиш принче разнежени! Да! Ти коме су за све други криви, па цркву конташ као црвени крст! Авва те преклиње предлажући ти сажвакано, и наравно Џеј је цар естраде... Још га и спекулантом зовете, јер ето Он проповеда ко зна Кога... Што би Владика Атанасије рекао: "Буди Бог с' нама!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 17 минута, Milan Nikolic рече Чуј, хула на Духа Светога. Ne nisam ja Sveti Duh, jer Sveti Duh je Bog i nazivamo Ga Duhom Istine. Jedno je lagati,zbog strah a za svoj zivot recimo ili iz neke blage koristi za sebe i bliznje ili izbeci istinu a drugo je zgaziti na istinu radi zloradosti, koja nikome korist ne može doneti. Da si zgazio na istinu i od toga imao korist da kupiš detetu cokoladu recimo, ti bi mene samo izmasirao a ovako si zgazio da ubiješ jer niko korist od tog gaženja nema. Meni ne moze da škodi a tebi moze ali niti ja imam korist od toga, niti tvoje dete ima čokoladu. Nećeš ni ovo razumeti. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 6 минута, Гајић рече предлажући ти сажвакано, У Дамаскина нећемо наћи Паламу цитираног. Ну у СЗ учење о Тројици. То су све ствари које се извлаче из онога што су неки наслутили или донекле рекли. Тако и ова теологија коју излажем је отачка, иако се не може на речи доказати. Ни у Симболу вере се не вели да је Дух Свети Бог, а то данас верујемо. И позивамо се на Симбол. А онда ће доћи ови отужни неверници и рећи: То је новотарија, јер то у Симболу не пише! Тако ја из Дамаскина показујем да нема ове хронологије иако он сам то никад није написао и говорио је о оваплоћењу голог Логоса у времену. Али, био је духоносац, тако га је Дух просветлио да пише о реално васкрслим Мојсију и Илији, без да себи постави питање: Како су ови васкрсли "пре" Христа? Ја му данас одговарам, а он то зна, јер је васкрсао: Тако што је васкрсење атемпорално и само једно! Један је Ис Хр који је Царство Небеско и који није под временом него је Господ времена и вечности. Замисли брате које је то било рушење сваке логике да је Ис наредио апостолима да не причају шта су видели док он не васкрсне?! Јер само у светлу Васкрсења може се разумети Преображење. Другим речима, пред овим нашим борцима против благодати, Ис се није преобразио, као што се ни они нису преобразили! Акиндин је питао Паламу кад је он то постао беспочетан, као што нас Милан пита кад смо се то нашли у есхатону! И обојица питају (спрдају се са нама) са исте позиције, јер смо у времену и створени, како то да смо у вечности, односно у Царству Небеском? И кад им одговоримо: Лепо, као што су Мојсије и Илија васкрсли у вечности, тако смо и ми, њих избезумљује наша вера. А сасвим је логична. Јер Мојсије и Илија нису могли пре Хр да васкрсну, а кад се појављују у историји (сада ће будале почети да негирају историчност и реалност Преображења које се десило) васкрсли то значи да су васкрсли у Хр вечном васкрсењу које се пружа уназад једнако као и унапред и обухвата у себи све свете, што Милан у свом посрнућу памети и безбожној борби против благодати негира! Ово је ЈЕДИНО логичко објашњење РЕАЛНОСТИ Преображења. Нема другог. Жао ми је што сам за стару змију искључив, али или јеси или ниси... Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 15, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 5 минута, Miliša рече Кад мо већ код св. Јована Дамаскина, и његовог наводног става да су Илија и Мојсеј већ васкрсли, ево шта збиља он мисли, без "помоћи" чудних тумача и њихових погрешних тумачења: "Верујемо, пак, и у васкрсење мртвих. Јер биће, заиста ће бити васкрсења мртвих. А говорећи о васкрсењу, имамо на уму васкрсење телеса. Наиме, васкрсење је васпостављање онога што је пало; јер како ће васкрснути душе које су бесмртне?... Васкрснућемо, дакле, тако што ће се душе опет сјединити са телима која су стекла непропадивост и одбацила пропадивост, и приступићемо страшном судишту Христовом;[30] и предаће се ђаво и демони његови, и човек његов, односно Антихрист, а бешчасни и грешници биће предати огњу вечном,[31] не вештаственом, какав је наш, већ ономе кога Бог зна. A они који су добро чинили, засјаће као сунце[32] скупа са анђелима у животу вечном, заједно са Господом нашим Исусом Христом, вечно Га гледајући[33] и бивајући гледани, и наслађујући се бесконачно радошћу Његовом, славословећи Га скупа са Оцем и Светим Духом, у бесконачне векове векова, Амин." https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/101/ То јест, каже св. Дамаскин, није још било васкрсење мртвих, тек ће бити. Наравно, сем за Илију и Мојсеја, који су већ васкрсли. Ал замало. Могао би мало код Павла на течај, има нешто булазни о васкрсењима итд, и тако то, ма ко зна је ли у винкли и Он... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 6 минута, Miliša рече Наравно, сем за Илију и Мојсеја, који су већ васкрсли. Ал замало. Сарага, немој да си глупача! Јер ми и говоримо о будућем васкрсењу у историји. То се не сукобљава са нама. Само са твојом ситном главицом, јер не капираш ништа. Ти не можеш да разумеш Дамаскина који јасно вели да су Мојсије и Илија васкрсли и узимаш као простакуша да му се ругаш: ал замало! Није теологија за тебе, неко те је слагао кад ти је рекао да ти она треба да би се спасила. Као што си остала без објашњења за Атанасија, тако сада и овде. Јер мислиш да ако приведеш неки текст од аутора који би био супротан, истина је у оном кога ти видиш! Глупа си као тоцило. Ја могу да ти само на овој теми изнесем 100 мојих ставова који су наоко супротни, и да ти покажем како ја причам исто што и ти и то све против овог римског Аве! Но, тебе интелигенција не краси. Тоциљашица си. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 12 минута, Miliša рече Ево шта каже св. Дамаскин: "Ми, пак, велимо да је Син и Логос Божији постао и назван Христос од тренутка када се уселио у утробу Свете Увекдјеве И ти се самоуби јер Симбол вере каже: (Верујем) у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало. Мало вас зајебавају текстови... Кад сам вам говорио да се не зове и презива Логос Исус Христос, и да Павле вели да је кроз овога, Ис Хс свет створен, ти си са друштвом блејала! Дакле, Дамаскин каже да је Хр од оваплоћења са тим именом (као што сам вам и ја говорио, али је вама тешко ставити до знања), а онда ти Симбол каже да је кроз Хр настао свет. Ерго (то ти је на латинском дакле, иако тебе нервира лат.), кроз Оваплоћеног је настао свет! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 17 минута, Miliša рече А свештени Кирило епископ Александријски, пишући цару Теодосију, овако каже: Јер треба рећи да не треба назвати Христом Исусом ни Слово које је од Бога а без човечанства, нити опет Храм који је рођен од жене, a да није сједињен са Логосом: јер Христом се поима Логос који је рођен од Бога, и који је, икономијским сједињењем, на неизрецив начин приопштен човечанству (човечанској природи)[ Kako je ovaj uspeo da bude Alfa i Omega covecanstva, kad je daleko posle starog adama? Mozda zato što Logosa ne treba nazivati bez imena Isus Hristos. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 6 минута, Miliša рече Јел ти неко рекао да се за једног свештеника понашаш много простачки? Јесте, Сарага. А онда се приведоше текстови из св. Гр Богослова, па се виде да је он већи простак од мене! Јер вас експлицитно назива свињама које провлаче бисер кроз блато у коме се ваљају. Таквим су ме назвали многи кад узмем камџију и у месо им ућерам кошуљу! Мало да предокусите шта значи ватра неугасива и црв који се не успављује... А то те чека ако не узмеш да се постараш да укапираш како то да Дамаскин каже да су Мосјије и Илија васкрсли, и како то да је Ис добио тело пре постања света. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 27 минута, Miliša рече Ајде се смири и понашај се пристојно. Ниси клинац ни адолесцент Заборавила си да си ово написала док си била Сарага (знаш, Августин вели да између разних дарова, неко ко се бави теологијом мора да има и меморију памћења... А она народна вели: У лажи су кратке ноге! Што те је било срамота да се врнеш као Сарага?). Али да се смирим и да се не понашам као дјечарац, одговорићу ти опет, јер те дугачки текстови буне: Дамаскин вели: Логос се од оваплоћења назива Христом. Вјерују каже: Кроз Христа је настао свет. Закључак: Кроз Оваплоћеног је настао свет. Знамо пак да за Оваплоћеног кажемо и да је Логос Божији, јер тиме инсистирамо на његовој божанској личности, али како лепо каже Дамаскин, Логос се пре оваплоћења не назива Христом. ја сам вам цртао и рекао да Логос не може да се зове Исусом Христом пре оваплоћења јер нема ни субјек кога би спасао нити помазао. Јер његово име и презима је Исус Христос = Спаситељ је Јахве и Помазаник. Сада теби једино остаје да сикћеш како се Дамаскин занео и погрешио, јер се по вама, непријатељима благодати, Логос и пре оваплоћења назива Ис Хс. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Hattori је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука