Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

1 hour ago, Bokisd рече

Ne znam, ali, sta je predznanje, ako nije, ....znanje, o buducim stvarima ?

Или, другим речима, Јустин сере као грлица!:)) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, A.Luz рече

Avvo sta kazesh na ovome?

Ep.Maksim,slusaj 26 minutu 

Немој ме... За мене је овај Максим Неисповједалац (то је моје приватно мишљење, али је он званични епископ СПЦ, тако да равна суверено својом епархијом, као што сви треба да се причешћују и живе као хришћани у тој епархији). На 27 негира Павла. Јер Ис је постао грех за нас, а не да је узео само неку апстрактну природу. Но, овде расправљати је бесмислено. Касније тоне још дубље. Око предодређеног оваплоћења. Но, ја нисам Артемије па да пишем на основу оваквих интервјуа, него на основу научних текстова. Ја и Максим смо различити светови, али тек кад имам јасан текст пред собом, онда могу да дам одговорни суд о томе. Овако, из базичног осећаја за ствари, али и познајући човека и његову спрему (школованост), сасвим мирно кажем да ја немам ништа заједничко са њиме. Не  познајем га.    

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

На 27 негира Павла. Јер Ис је постао грех за нас, а не да је узео само неку апстрактну природу. Но, овде расправљати је бесмислено. Касније тоне још дубље. Око предодређеног оваплоћења.

Da li mislis na ono iz Rimlj. 8, 3 ?

Sta je vladika rekao pogresno u vezi toga, da je Isus  prirmio nasu ljudsku prirodu i telo, osim greha ?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Немој ме... За мене је овај Максим Неисповједалац (то је моје приватно мишљење, али је он званични епископ СПЦ, тако да равна суверено својом епархијом, као што сви треба да се причешћују и живе као хришћани у тој епархији). На 27 негира Павла. Јер Ис је постао грех за нас, а не да је узео само неку апстрактну природу. Но, овде расправљати је бесмислено. Касније тоне још дубље. Око предодређеног оваплоћења. Но, ја нисам Артемије па да пишем на основу оваквих интервјуа, него на основу научних текстова. Ја и Максим смо различити светови, али тек кад имам јасан текст пред собом, онда могу да дам одговорни суд о томе. Овако, из базичног осећаја за ствари, али и познајући човека и његову спрему (школованост), сасвим мирно кажем да ја немам ништа заједничко са њиме. Не  познајем га.    

Што би рекао Бокисд, да се нашалим :D

Немојте замерати Максиму. Можда му се нешто привремено помутило од менторовања оне дисертације о "богословској Тројици". :))

П.С. нисам још ни одслушао интервју.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

Ведран је Виловски. Права екипа. :)

Барем си постао духовит, кад већ не и разуман. 

Али и то је извесни напредак. :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Барем си постао духовит, кад већ не и разуман. 

Али и то је извесни напредак. :)))

Pa da tebi je duhovit, ti se izvuče sa parama. :)))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Ne znam, ali, sta je predznanje, ako nije, ....znanje, o buducim stvarima ?

Потпуно логично - зна Бог шта Га чека! Љољ!

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...