Џуманџи Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 7 часа, Ведран* рече One does not begin with the eternal Word, later to take flesh. One begins with the flesh and bones of Jesus of Galilee, and sees in him the eternity of the divine Son..." "...It is not with an abstracted concept of ‘God’ that the Christian Church starts, thereby extrapolating how Jesus can be ‘Son of God’ and ‘God’ himself, but with the person of Jesus Christ and none other. Paul’s gospel is not of ‘the divinity made flesh’, nor of the ‘Father who has a Son who took flesh’, but of ‘Jesus Christ, raised from the dead’. To abstract the Son, or the divinity of the Son, from the person of Jesus Christ – as, for example, the eternal reality or person that ‘became’ Jesus Christ – is to disfgure the language of Christianity’s earliest testimony..." Ово је сјајно. Не знам како људима уопште падне на памет да разликују (условно речено) Логоса ""и"" Христа. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 10 часа, Broken рече Samo da vam cestitam 300 strana. Nastavite. Tema ce' postati, ..beskrajna,.... ( po blagodati ).... Ведран*, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 минут, Џуманџи рече Ово је сјајно. Не знам како људима уопште падне на памет да разликују (условно речено) Логоса ""и"" Христа. Ja sam bio frapiran 2009 godine kad sam došao na forum i upoznao ovu ekipu koja to radi... Ведран*, Zoran Đurović and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Sada mi je već žao što nemogu da učestvujem jer postaje sve interesantnije. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Nisam verovao da ćemo ponovo ovo.. Dakle predznanje Božje je....... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 12, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 42 минута, Miliša рече И мој превод. Поједе Ти Бог (логика твоја безумна) ИХ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ja sam bio frapiran 2009 godine kad sam došao na forum i upoznao ovu ekipu koja to radi... Ја мислила да је то тако само на језичком нивоу. http://desire-microblooms.blogspot.in/2011/04/confused-baby.html?m=1 Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
A.Luz Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Oce Zorane, sta mislite o post-patristickom pokretu u PC,tacnije Dzordz Demakopulos (Fordham), Aristotel Papanikolau (Fordham), Dzon Ber (Sv.Vladimir) i njihovo tumacenje Avgustina? Tacnije o ovome https://www.svspress.com/orthodox-readings-of-augustine/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 минут, A.Luz рече Oce Zorane, sta mislite o post-patristickom pokretu u PC,tacnije Dzordz Demakopulos (Fordham), Aristotel Papanikolau (Fordham), Dzon Ber (Sv.Vladimir) i njihovo tumacenje Avgustina? Tacnije o ovome https://www.svspress.com/orthodox-readings-of-augustine/ заробљеници старих читања. Они нису читали Августина. Зато су ирелевантни као саговорници. Помак су у односу на "тврде" Грке, Романидиса, Зизјуласа, па и Јанараса, али једнако праве исту грешку. Не читају Августина. Ведран* and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 12, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 3 минута, Milan Nikolic рече У преводу, слободно се нагузите овом развратослову, и немојте се ничега стидети. Давно Неко рече: "свако је сам себи крив крив за саблазан своју"; из колико те димензија туче тај реч, а по колико тачака "гузи" талибанштину у процесу "самообожења" исте? Срам те било! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
A.Luz Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 Hvala vam na odgovoru! Dali vredi proucavanje Origena i dali covek moze njemu posvetiti ceo zivot? Pitam jer u jednom intervju Alfejev ili Sidorov ( ne mogu se setiti) kaze da kad je bio mlad hteo je da se bavi Origenom, ali Majendorf mu je rekao da to nije vredno... I dali ste ikada culi za Alfonso Furst, profesor patristike u Munsteru. Sta mislite? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 12, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 минут, A.Luz рече Hvala vam na odgovoru! Dali vredi proucavanje Origena i dali covek moze njemu posvetiti ceo zivot? Pitam jer u jednom intervju Alfejev ili Sidorov ( ne mogu se setiti) kaze da kad je bio mlad hteo je da se bavi Origenom, ali Majendorf mu je rekao da to nije vredno... I dali ste ikada culi za Alfonso Furst, profesor patristike u Munsteru. Sta mislite? Ориген вреди. Уз њега иду и друге студије. Мајендорф је из периода кад је тек почело проучавање Оригена. За Алфонса као да сам чуо, али га нисам читао. A.Luz је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
A.Luz Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 U pravu ste! Ko su po vama najbolji zivi pravoslavni teolozi i dali mozemo da pricamo o neki pravoslavni akademsko-teoloski pokret ili je sve to losa kopija katolickih i protestantskih teologa? Imaju ci u vidu da smatraju da je Zizjulas puno toga prepisao od K.Barth ( tacnije od njegovih dogmatika), to se uci i u Solunu na Teoloskom... Sta mislite o Nikolaos Ludovikos, Zizjulasov ucenik i njegov najveci kriticar? Znam da tema nije ovo,ali oprostite! Џуманџи and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 4 часа, Isusovo magare рече Ne mogu da ne primjetim,stalno grickaš..nezdrave grickalice..možeš i nešto zdravije..npr.suho voće.. И Магарету се даде кугла! А баш јуче сам сушио кајсије. Isusovo magare and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 12, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2018 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Где је Ведран враголан, да се кладимо ко је М(а)лиша? Мени ово мирише на Сардину, јер Кратосу су зуби наживо вађени, па не верујем да се још покрпио... Ови се множе као буве. Зато одох прво да се проваљам у песку, да стресем буве. Рано ми је још али да ово није премудри Иван доживео метаморфозу? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука