Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Ајме што нам је Аминистрација ефикасна! Тек што је Вукман провирио из рова, оде му глава! Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 7 минута, Ведран* рече А што ти то питаш? Као интимни познавалац "богословске тројице", знаш све одговоре на сва та питања? Или те спопала нека напаст па сад, не дај Боже, хоћеш да научиш нешто од, како рече, самозадовољних, самопризнатих, с ума сшедших клеветника. Питам зато што постоји могућност да ја нешто грешим по овим питањима којима се бавимо. Ако можете да ме уверите у то био бих вам захвалан. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече Питам зато што постоји могућност да ја нешто грешим по овим питањима којима се бавимо. Ако можете да ме уверите у то био бих вам захвалан. Ма ја у то не верујем! Ма јок! Нема шансе! Zoran Đurović and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Не буди сигуран. Дешавало ми се. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 13 минута, Milan Nikolic рече Ако можете да ме уверите у то био бих вам захвалан Дајте овом господину 3000 дин ... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 36 минута, Milan Nikolic рече Па једно оваплоћење, које имамо у предању. Питао сам нешто, да ли је то ваше становиште, по коме можемо рећи да Христос никада није био са Оцем небеским, а да није био оваплоћен? Ima ovde nekih odgovora. http://www.worldinvisible.com/library/athanasius/incarnation/incarnation.1.htm " In our former book (The Contra Gentes) we dealt fully enough with a few of the chief points about the heathen worship of idols, and how those false fears originally arose. We also, by God's grace, briefly indicated that the Word of the Father is Himself divine, that all things that are owe their being to His will and power, and that it is through Him that the Father gives order to creation, by Him that all things are moved, and through Him that they receive their being. " "It was natural and right, therefore, for the Word to use a human instrument and by that means unfold Himself to all." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 1 hour ago, Milan Nikolic рече у времену, које је одмах постало атемпорално Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Ту сам поменуо оваплоћење у времену, које одмах (то оваплоћење) постаје атемпорално. Разумеју то ови махери, не брини се. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Ту сам поменуо оваплоћење у времену, које одмах (то оваплоћење) постаје атемпорално. Разумеју то ови махери, не брини се. Da se malo nasalim,....temporalno ovaplocenje,.....javlja se atemporalno praocu Avramu, ....tako sto se taj dogadjaj vec desio ( u proslosti ) i on nije bio tamo ( jer se jos nije ovaplotio u telu ),....ali, kada se ovaplotio u telu,....atemporalno menja proslost i javlja se Avramu.... Povratak u buducnost , VI deo..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 1 hour ago, Milan Nikolic рече Да ли треба разумети као да је Христос оваплоћен једном у времену, које је одмах постало атемпорално, тако да обухвати не само чин стварања, него и вечност до самог превечног рађања Сина од Оца? Да ли тако није било тренутка када Христос није био са Оцем, а да није био оваплоћен? Људска природа се уипостазирала у Логосу. Логос је постао истинити човек и остао истинити Бог. Држимо се Халкидона. Оваплоћењем је људска природа у Христу била прожета свим енергијама божанства. Ако се држимо Паламе да ми можемо по благодати постати беспочетни и нестворени тим пре се то догодило са оваплоћеном природом која се употпуности обожила будући да је на неизрецив начин у Логосу примила сву пуноћу божанства телесно. Време је индивидуалног карактера а будући да је личност Исуса Христа божанска тј. беспочетна и нестворена тако је и природа коју је узео на себе потчињена његовој божанској вољи и преноси се у атемпоралну раван. За двоје људи време не мора тећи једнако, тако да није време постало атемпорално него је такве природе његово биће, као што се Илија пророк могао јавити на гори Тавору без да је прошао иједан тренутак од његовог узимања са земље. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 10, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2018 Они вазда атемпорално замишљају као неки времеплов у којем идеш тамо-овамо. Ја нисам склон да верујем Пијажеу када ригидно говори о степенима когнитивног развоја, али изгледа да је у једном засигурно био у праву. Неки људи никада не достигну ниво формалних операција који се обично достиже после једанаесте године живота. Матусал, Zoran Đurović, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 пре 37 минута, Milan Nikolic рече Ту сам поменуо оваплоћење у времену, које одмах (то оваплоћење) постаје атемпорално. Разумеју то ови махери, не брини се. Ali nisi to rekao, rekao si пре 1 сат, Milan Nikolic рече Да ли треба разумети као да је Христос оваплоћен једном у времену, које је одмах постало атемпорално Da ne ispadne da neko ovde veruje u atemporalno vreme Матусал, Milan Nikolic, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 11, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 пре 37 минута, Матусал рече Људска природа се уипостазирала у Логосу. Логос је постао истинити човек и остао истинити Бог. Држимо се Халкидона. Оваплоћењем је људска природа у Христу била прожета свим енергијама божанства. Ако је Син "Онај Који Јесте", "Реч", "Логос"-Бог СЗ и НЗ! Киме и Кроз Кога се све ствара, а Киме Оживотворава,а све то у Символу Вере? " у дан [у] који Јахве Бог направи земљу и небо, 5 и ниједан грм пољски још не беше на земљи, и ниједна трава пољска још не ницаше – јер још не пусти Јахве Бог дажда на земљу, и не беше земљанина да ради земљу, 6 али се пара са земље подизала и натапала сво лице земље. 7 И направи Јахве Бог земљанина [од] праха од земаље, и дуну му у нос дах живота и поста земљанин живо биће. 8 И засади Јахве Бог врт у Едему, на истоку; и онде постави човека, кога је направио..." Допуна: Са Киме Адам и Ева разговараше, од Кога се сакриваше док је шетао вртом? Те их на основу тог искуства Ђаво ушавши у змију превари? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 11, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 пре 8 часа, Ведран* рече Ајме што нам је Аминистрација ефикасна! Тек што је Вукман провирио из рова, оде му глава! Моја стара муштерија! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 11, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 пре 8 часа, Milan Nikolic рече Ако можете да ме уверите у то био бих вам захвалан. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука