Гости Guest Гајић Написано Јануар 8, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 20 минута, Milan Nikolic рече Чак и да светитељ има тело одмах по упокојењу и да се јавља са тим телом, где неко каже да у тој стварности пребива целокупно човечанство? Где је реч о есхатолошким, бидућим догађајима где је свршена историја, па да се одатле јавља светитељ? Где је то есхатолошко тело? Ко о томе говори? Господ Исус Христос! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 32 минута, Milan Nikolic рече Чак и да светитељ има тело одмах по упокојењу и да се јавља са тим телом, где неко каже да у тој стварности пребива целокупно човечанство? Где је реч о есхатолошким, бидућим догађајима где је свршена историја, па да се одатле јавља светитељ? Где је то есхатолошко тело? Ко о томе говори? Ovako kaze Avgustin : "Где смерть? Ищи ее во Христе, потому что она уже не существует: она была, но теперь смерть мертва. О Жизнь, о Смерть смерти! Будьте добросердечны, и смерть умрет и в вас. Что случилось в Главе, произойдет и в других членах: в нас тоже умрет смерть. Но когда? При скончании века, при воскресении мертвых, в которое мы верим и в котором не сомневаемся… Слова эти даны ликующим, чтобы вам было о чем размышлять, что воспевать в сердце вашем, на что всем сердцем надеяться, что искать верой и добрыми делами. Mislim, da svetitelji likuju i ushiceno i sa velikom radoscu ocekuju vaskrsenje mrtvih i slavu i blagodat buduceg i beskrajnog veka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 2 часа, Ведран* рече Мора неко и да се моли. Ја још мора да се вратим на те текстове, само сам их прелетио. Касније. Јер сад сам нешто заузет. Čudno..pop pa zauzet.. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 36 минута, Bokisd рече Kao sto kazes, nikada nece doci do prelivanja i stapanja prirode coveka i sustine Boga. To je bila i neka moja prica. Po bespocetnim i nestvorenim energijama Bozijim mozemo postati bespocetni i nestvoreni, iako nema vise nase stvorene prirode, zar ipak ne ostaje neka dikstincija izmedju nas i Boga, jer bi inace postali bogovi po prirodi. Mozemo da budemo bogovi po blagodati i maksimalno slicni i bliski Bogu, ali, neka razlika izmedju nas i Njega ipak postoji. Kako bi onda mogli da , kako se kaze, u vecnosti ucestvujemo u Njegovim nestvorenim energijama i slavi , ako ne postoji jos uvek razlika izmedju nas i Boga ? I, onda, zbog takve razlike, u vecnosti napredujemo i priblizavamo se Bogu i nikad ne prestaje nase priblizavanje Njemu, jer je On po sustini beskrajan i mi mozemo beskrajno napredovati i blagovati sve vise i vise, jer u Bogu ne postoji kraj, samo vecnost. Ne znam da li sam jasan i da li se razumemo ? Meni si apsolutno jasan, mi smo različiti od Boga jer ne uzimamo učešće niti poznajemo njegovu suštinu i to će tako ostati do vijeka i to je distinkcija. Ako kažemo da je čovjek oboženjem postao bespočetan i nestvoren, to je zato što je to kroz energije, a ne božansku suštinu, jer ne učestvujemo u sv.trojičnoj suštini ni kad postanemo nestvoreni. Bokisd, Volim_Sina_Bozjeg, Milan Nikolic and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 пре 21 минута, Isusovo magare рече Čudno..pop pa zauzet.. То и ја помислим попу Ђуровићу кад он вели "данас сам заузет". Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 1 сат, Justin Waters рече a da mu do razuma ne dopre ni zrnce riječi pa da malo stane i kaže aha dobro da vidiš jeste. А? До чега? До чега да му допре? Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 14 часа, Zoran Đurović рече @Bokisd Послушај првих 5 минута од ђакона: Да није ово онај ђакон "неофит" што вели један архимандрит? Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 13 часа, Zoran Đurović рече Илија и Енох негде потврђују овај наоко теоријски дискурс Максимов. Јер он подразумева да неки могу васкрснути без да умру. Ко се укотвио у васкрслом Логосу не умире, него се сели на небо. Предупређујем: Никакав данак смрти ови неће платити, јер Ис рече да је Јн тај Илија који треба доћи, док су ово само отачке интерпретације из Откр које нису црвено слово. Нисам сигуран да сам до краја ово схватио. Може појашњење? Које интерпретације? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 12 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Da i ja mislim da je to prvenstveno lični strah od sjedinjenja Није то мала ствар. На тај начин наше несвесно (по чика Фројду) даје отпор сједињењу. Јер у сједињењу, као што знамо, неће опстати ништа грешно и пропадљиво. Као у огњу ће се окушати. А ако је то све што имамо, и немамо ништа што ће кроз огањ окушано да опстане, онда то јесте страх од ништавила. Јопет по чика Фројду (танатос). Зато ваља неки златник купити, па ко има даће му се још.... и прочеје... Hattori, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Драги мој, никада ниједна догма није била ископана из земље као таква. Паламино учење о енергијама не постоји као такво речено у Отаца. Ма ти си попе забраздио. Ваља се само говорити што су Оци већ рекли и то строго цитирајући њих, како вели Сармагуда, брез икаквих коментара. Зато научиш напамет све што мореш, а разумевати не мораш ништа. Важно је цитиравати. И лакше је тако. А ми ондак само Амине да ударамо. Рече ти неко "добар дан" а ти њему неки цитат пуф. Пита те како си, а ти јопет цитат трес. Жена те пита ош ручати, а ти њој "не живи чојек само о хлебу". Па да видиш како ће свет напредовати. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 9, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 9 часа, Bokisd рече Naravno. Ali, zar prica nije bila o bespocetnosti ? Није. Тачно сам знао да ће ти се у психоделији јавити идеја да је беспочетност различита од нестворености. 10 пута смо привели Паламу: : «Да je уместо "суштине", употребио реч "Бог", тада би морао да каже "пo природи" — и то пo благодати и "богови no благодати", који су, како Светитељи кажу, "пo благодати беспочетни и нестворени"». Да потпишеш да је истина ово што каже Палама да смо по благодати нестворени. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 9, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 8 часа, Bokisd рече I, onda, zbog takve razlike, u vecnosti napredujemo i priblizavamo se Bogu i nikad ne prestaje nase priblizavanje Njemu, jer je On po sustini beskrajan i mi mozemo beskrajno napredovati i blagovati sve vise i vise, jer u Bogu ne postoji kraj, samo vecnost. Видиш како у твоју главу не улази како то да постоји вечност? Ти замишљаш како је вечност хронолошка, па сада ми ту упаднемо и пичимо напред и тамо смо бесмртни у векове векова? Зато одбијаш Паламу и Максима. Нећеш да схватиш да у вечности нема пре, сада, после. Зато су свеци нестворени, јер је створено само оно што је у времену. Нисам постојао за време Устанка на Тураке, него од 1968, као што нећу постојати 3333 године. Зато направи метанију пред Паламом и кажи: Мудро збориш када кажеш да смо нестворени. Замолио бих те 2 ствари: 1) Да не блејиш о томе да се растварамо у божанству и да ми говоримо како се спајамо са Божијом суштином. То је идиотизам који се родио у твојој интелигенцији. 2) Учење о бесмртности душе је присутно у отаца. Али је погрешно. Платили су данак платонизму. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 9 часа, Bokisd рече Naravno. Ali, zar prica nije bila o bespocetnosti ? I bespocetni tu možeš da potpišeš sve svetitelje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 9, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 9 часа, Bokisd рече Naravno. Боксит, сада једно озбиљно питање, да ми помогнеш. Пита ме једна парохијанка: Да ли су Христос и Воистину браћа, јер су се родили истог дана? - Шта да јој одговорим? Ведран*, Milan Nikolic and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 9, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2018 пре 38 минута, Zoran Đurović рече "пo благодати беспочетни и нестворени" Bi to moglo da se poveže sa Isusovim rečima: da se više ovde necemo radjati od zemaljskog oca i matere, nego se imamo ponovo roditi u Bogu od samoga Boga? To ponovno rodjenje je baš kontradiktorno jer se radjamo od Boga i pre nego smo se rodili od zemaljske majke ako sledujemo otackim tekstovima, Maksima, Palame... Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука