Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Cak sta više sledujuci Palami ovih dana, cini mi se da Palama opste ne odvaja prirodu od blagodati, pa tako covek ustvari ne dolazi u situaciju da se odriče nečega kad se odriče pocetka i kraja, već se ustvari vraća prvobitnom daru gde je covek stvoren za vecnu zajednicu sa Bogom a to može biti samo obozena darovana priroda=blagodat čiji čovek može biti pricesnik. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidi nikoga gore u Carstvu nece biti koji nije svoju prirodu zamenio za dar odozgo, te ce takvim covekom upravljati Duh te će sve što dolazi od Boga dolaziti ali taj neko nece prestati biti covek.

Točno je neće prestati biti čovjek. Samo na sliku Bogočovjeka mora biti i bogočovječan.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Cak sta više sledujuci Palami ovih dana, cini mi se da Palama opste ne odvaja prirodu od blagodati, pa tako covek ustvari ne dolazi u situaciju da se odriče nečega kad se odriče pocetka i kraja, već se ustvari vraća prvobitnom daru gde je covek stvoren za vecnu zajednicu sa Bogom a to može biti samo obozena darovana priroda=blagodat čiji čovek može biti pricesnik. 

Гледај дрво! Киме Живи? 

То смо ми! Све нам слика, а нас ради све створи слепцима и моли нас за нас!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Točno je neće prestati biti čovjek. Samo na sliku Bogočovjeka mora biti i bogočovječan.

Da ali Bogocovek ima jedini Ipostasno nedeljivost od tih energija, mi vaskrsavamo u njima kao dar jer smo se ovde dole rodili po svojoj slobodnoj volji od gore, od tih energija.

Mi to nismo ipostasno dobili kao Isus Hristos.

Ne razumem gde se ukida stvorenje ako samo stvorenje po blagodati može da postane bespocetno i beskrajno,mislim da upravo Palama govori o tome.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da ali Bogocovek ima jedini Ipostasno nedeljivost od tih energija, mi vaskrsavamo u njima kao dar jer smo se ovde dole rodili po svojoj slobodnoj volji od gore, od tih energija.

Mi to nismo ipostasno dobili kao Isus Hristos.

Ne razumem gde se ukida stvorenje ako samo stvorenje po blagodati može da postane bespocetno i beskrajno,mislim da upravo Palama govori o tome.

Господе помилуј :pop:

Начитанији од мене!

Христос се удроби неке страсне седмице и диже Нас ништице у Себе, а Он рађани из вечности у вечност без Нас Није!

"Не ваља човеку бити сам"

"Створи Бог небо и земљу!"

:sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Гајић рече

Гледај дрво! Киме Живи? 

То смо ми! Све нам слика, а нас ради све створи слепцима и моли нас за нас!

On zivi u odnosu.

I upravo je taj odnos taj dar koji omogucava stvorenju da bude u tom neprekidnom odnosu ljubavi koju recimo Licnosti svete Trojice dele jedna prema drugoj,uzajamno sva Trojica kao jedan.

Taj odnos je onaj koji coveku obezbedjuje pričešće u nestvorenim energijama kojima nas Hristos hrani kao Telo i Krv Njegova.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

On zivi u odnosu.

I upravo je taj odnos taj dar koji omogucava stvorenju da bude u tom neprekidnom odnosu ljubavi koju recimo Licnosti svete Trojice dele jedna prema drugoj,uzajamno sva Trojica kao jedan.

Taj odnos je onaj koji coveku obezbedjuje pričešće u nestvorenim energijama kojima nas Hristos hrani kao Telo i Krv Njegova.

Киме се брате користиш сада?

Бог је Жив и Он је Живот,а Њиме живимо, па и Деница напаћени слепац од очију је Њиме!

Разуми "несливено" - Христос

Од

"Сливено" - Деница, терориста!

Подели на овим сајтовима

Mislim, ne biva ništa bez Boga i kako je Juda isto pricescen, tako su i ostali Apostoli ali je odnos prema Hristu taj koji daje i vecni zivot kao Telo beskrajno i bespocetno. Bog nece ništa na silu pa me ne bi cudilo da Juda ostane van Carstva a jednako mu je dato.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mislim, ne biva ništa bez Boga i kako je Juda isto pricescen, tako su i ostali Apostoli ali je odnos prema Hristu taj koji daje i vecni zivot kao Telo beskrajno i bespocetno. Bog nece ništa na silu pa me ne bi cudilo da Juda ostane van Carstva a jednako mu je dato.

Јуда=Деница :pop:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Гајић рече

Јуда=Деница :pop:

To su dve licnosti a jedan duh svakako.

Tako i mi necemo u Carstvu prestati biti licnosti ali Jednog Svetog Duha i u Duhu Svetome ako ja dobro razumem to.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

To su dve licnosti a jedan duh svakako.

Tako i mi necemo u Carstvu prestati biti licnosti ali Jednog Svetog Duha i u Duhu Svetome ako ja dobro razumem to.

Не, они су праобраз невере-Једно су, гледај, не мисли :0120_angryy:

Авво!

Реци му!

Подели на овим сајтовима

Обратите пажњу на данашњи прокимен:

"Из чрева прежде денници родих Тја, ...Ти Ијереј во вјек по чину Мелхиседекову" 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 14 минута, Ведран* рече

Обратите пажњу на данашњи прокимен:

Веруј, а учи гледајући :pcelica:

Подели на овим сајтовима

А ово је тек добро. :))

На тумачење ових речи. 

пре 25 минута, Ведран* рече

Вели Атанасије велики.

Смотри, как усвояет Себе Отец рождение Единородного по плоти .

А компилатор тумачења каже: тешко је овде објаснити (читај: уклавирити :smeh2:) зашто Атанасије убацује речи по телу. Он сигурно овде говори о превечном рођењу, а не о рођењу од Дјеве. 12:smeha:

Као да је Бокисд писао ово тумачење тумачења. :))

Јер Атанасије се наводно овде помутио, бунцао, попушио штагод, шта ли, јер на другом месту изобличавајући Аријанце наводно говори другачије. 12:smeha:

Ма уживанција жива. Кад нешто не клавириш најбоље је рећи то мора бити по моме јер другачије немре. 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...