Zoran Đurović Написано Јануар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 Управо сада, kopitar рече Znamo kad se očituje bićemo slični Njemu.. Прочитај наведени текст од Панајотиса. Онда ће ти бити јасније. Ми који смо на овом форуму, за нас се још није очитовало (можда јесте за неког), али је реално очитован у атемпоралној стварности у којој се превазилази овај свет. Нико није луд па да тврди како је свет завршен, а ми то не видимо. Ми смо у најновијој историји света, данас на Богојављење (или Бадње вече по заосталом календару) 2018. То је свет у времену. И на овај датум није се завршила историја - да не урекнем свет! па да људима дође апокалипса! - мада је објективно завршена у Хр равни где су људи у њему постали беспочетни и нестворени, иако су по бићу створења. Зато сам вам наводио Августина и Базилија (Василије, он је источни светац, па морам због Сараге) кад веле да је нешто створено у вечности али не може се држати за вечно као Бог. Наша вечитост је на овом другом плану божанских енергија којима смо причасни и тиме и беспочетни. Зато се никада не сме тврдити да смо по природи вечни или бесмртни. Приметисте ли да се не јавља Сарага @Svetlana Pecin-Saraguda кад је чула да постоје ови отачки текстови? Нема је да се појави и поштено пружи руку и каже: Честитам, мајсторе! Мсм..., било би људски..., иако је она жена, па што веле добри гностици: Жена ће се моћи спасити сам кад постане мушко! Ведран*, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Приметисте ли да се не јавља Сарага @Svetlana Pecin-Saraguda кад је чула да постоје ови отачки текстови? Нема је да се појави и поштено пружи руку и каже: Честитам, мајсторе! Мсм..., било би људски..., иако је она жена, па што веле добри гностици: Жена ће се моћи спасити сам кад постане мушко! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Прочитај наведени текст од Панајотиса. Онда ће ти бити јасније. Ми који смо на овом форуму, за нас се још није очитовало (можда јесте за неког), али је реално очитован у атемпоралној стварности у којој се превазилази овај свет. Нико није луд па да тврди како је свет завршен, а ми то не видимо. Ми смо у најновијој историји света, данас на Богојављење (или Бадње вече по заосталом календару) 2018. То је свет у времену. И на овај датум није се завршила историја - да не урекнем свет! па да људима дође апокалипса! - мада је објективно завршена у Хр равни где су људи у њему постали беспочетни и нестворени, иако су по бићу створења. Зато сам вам наводио Августина и Базилија (Василије, он је источни светац, па морам због Сараге) кад веле да је нешто створено у вечности али не може се држати за вечно као Бог. Наша вечитост је на овом другом плану божанских енергија којима смо причасни и тиме и беспочетни. Зато се никада не сме тврдити да смо по природи вечни или бесмртни. Приметисте ли да се не јавља Сарага @Svetlana Pecin-Saraguda кад је чула да постоје ови отачки текстови? Нема је да се појави и поштено пружи руку и каже: Честитам, мајсторе! Мсм..., било би људски..., иако је она жена, па што веле добри гностици: Жена ће се моћи спасити сам кад постане мушко! A ima i ona"što žena može smjesta to Đav'o ne može ni iz zaleta" Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 6, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 Авво, виде ли да немам исти проблем као Августин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 7 минута, Zoran Đurović рече па да људима дође апокалипса! - мада је објективно завршена у Хр равни где су људи у њему постали беспочетни и нестворени, иако су по бићу створења. Зато сам вам наводио Августина и Базилија (Василије, он је источни светац Dakle ostajemo to što jesmo? Stvorenja Bozja koja po blagodati jesu pricesnici bespocetnog i beskrajnog istinski udovi Hristovog Tela.? Postajemo bogovi po blagodati po daru a ne zato što Bog prirodno ne može bez nas. Koliko razumem i kad si bog po blagodati ne gubis status stvorenja, samo sto si u toj atemporalnoj relaciji pricesnik kao dobivaoc dara u nestvorenom i tada tvoja darovana priroda dozivljava preobrazaj u Duhovno telo bez da gubi status stvorenja? Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 22 минута, Zoran Đurović рече Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 52 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Čekaj, kako misliš prestajemo biti stvorenja? Mi kao stvorenja postajemo pricesnici nestvorenih energija, jer nam je i priroda po Palami upravo darovana tako da mozemo primiti tu blagodat i biti pricesnici u necemu nestvorenom što nema pocetak ni kraj. Palama upravo zato vezuje prirodu za blagodat. Ako se posinujemo i dionici smo krvi i tijela Njegova onda postajemo kao i On . Nismo posvojeni nego smo sinovi od Boga. Ivan 10,34 Isus im reče: "Ne stoji li pisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste? Ivan 10,35 Ako one nazva bogovima, na koje dođe riječ Božja, a Pismo se ne može dokinuti. Ivan 10,36 Smijete li vi onda za onoga, kojega Otac posveti i posla na svijet, tvrditi: 'Huliš na Boga,' što rekoh: 'Sin sam Božji!' Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 2 минута, kopitar рече Ako se posinujemo i dionici smo krvi i tijela Njegova onda postajemo kao i On . Nismo posvojeni nego smo sinovi od Boga. Ivan 10,34 Isus im reče: "Ne stoji li pisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste? Ivan 10,35 Ako one nazva bogovima, na koje dođe riječ Božja, a Pismo se ne može dokinuti. Ivan 10,36 Smijete li vi onda za onoga, kojega Otac posveti i posla na svijet, tvrditi: 'Huliš na Boga,' što rekoh: 'Sin sam Božji!' Pa da bogovi po daru a ne po prirodi. Ведран*, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 6, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 Bели неки "Проповедник" Значи: "на....ли смо" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa da bogovi po daru a ne po prirodi. Zar nismo dionici i prirode jer smo Njegovi sinovi..onda nam se ne daje do kraja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 6, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 Управо сада, kopitar рече Zar nismo dionici i prirode jer smo Njegovi sinovi..onda nam se ne daje do kraja. А има ли Му краја Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 4 минута, kopitar рече Zar nismo dionici i prirode jer smo Njegovi sinovi..onda nam se ne daje do kraja. Vidi nikoga gore u Carstvu nece biti koji nije svoju prirodu zamenio za dar odozgo, te ce takvim covekom upravljati Duh te će sve što dolazi od Boga dolaziti ali taj neko nece prestati biti covek. Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 6, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidi nikoga gore u Carstvu nece biti koji je svoju prirodu zamenio za dar odozgo, te ce takvim covekom upravljati Duh te će sve što dolazi od Boga dolaziti ali taj neko nece prestati biti covek. Нема горе, све је овде и сада! А када Ти глас каже: "Зове те Отац!" Ћао, нема више! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 1 минут, Гајић рече Нема горе, све је овде и сада! Znam da je Telo svuda tu sam skroz na tvojoj liniji. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 6, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Znam da je Telo svuda tu sam skroz na tvojoj liniji. Кажу: "Има нека сила горе" Чудно је то вјерују, зашто ли Господ оце и ону луду Антику даде, а и остале басне и бајке? А сви га зваше, сви Га очекиваше, сви Га чекају, већина Препознатих га одбаци! Он дође, дајући се, а пре свих, а ко га прима као Свог? Ето Зорка подозрева, а завет отаца остави, те омзрзну гостопромство Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука