Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Ништа нисам научио ни у школи ни у кући, па сад види какав ти је одговор. Али сигурно ме не занимају виђења из желуца.

Него, говорили сте да је Логос био у телу пре постања света, а опет, да је исти тај Логос добио тело од Богородице. Зато питам, да ли преегзистенција о којој говорите подразумева и постојање Богородице пре постања света?

Побркао си лончиће, и погубио се у времену.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

• Гости

Значи Авва ти безвезе куца овде?

Лепо ти је кад икад написао, а ти сада објасни како се то Господ Исус Христос два пута рађа од Оца? 

Ти желиш Бога да развалиш Разумом, а то је карта у једном смеру за психијатрију!

Исус Христос је Син Божји, у телу је рођен и веруј, а остало ће ти се само казати!

Преиспитивање Промисла и Премудрости је готдост- на лепом српском то значи неверје, а низ истог има само 298 плодова по Петру Дамаскину!

Пази на себе!

Бог ти добра и Разума дао, од Срца то говорим и мислим! Ово је страшно и тужно гледати, а од муке се зајебавамо, не би ли се преиспитао! 

Код мене у Босни кажу: "у Памет дјете!"

пре 15 минута, Milan Nikolic рече

Ништа нисам научио ни у школи ни у кући, па сад види какав ти је одговор. Али сигурно ме не занимају виђења из желуца.

Него, говорили сте да је Логос био у телу пре постања света, а опет, да је исти тај Логос добио тело од Богородице. Зато питам, да ли преегзистенција о којој говорите подразумева и постојање Богородице пре постања света?

Дакле? Веруј! Не испитуј!

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 4 часа, Ведран* рече

Само сам ово прочитао.

Па се придружујем честиткама за надолазећи празник Божић (а за "Бадњи дан" не знам који је то посебни празник? Just_Cuz_19).

Нека гори идол криви

Слава Теби Боже Живи

Подели на овим сајтовима

@Гајић ...

Зар треба веровати да Логос никада није био без тела, ни у превечном постојању?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 8 минута, Milan Nikolic рече

@Гајић ...

Зар треба веровати да Логос никада није био без тела, ни у превечном постојању?

Кроз Кога је све створено?

Даље имаш све неверовато квалитетно написано-сажвакано, да лечи душу!

Не тражи рупе спрам себе, већ буди човек са човеком, поштуј и прочитај без филтера! Свети Оци нису причали о таквом неповерењу које ти имаш! Издвој два дана, иде Божић, прочитај постећи од себе самог, као што и Господ заповеди, те се  напослетку радуј Благој Вести!

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Гајић рече

Брате, хајде Ти код Мухамеда у чколу, јер у овој не видиш ама баш ништа исто као ни он напаћени!

Kud ćeš na Badnjak kod Muhameda Bog te urazumio!

:pop::pop::pop:

Подели на овим сајтовима

Koja je suština naglaska da je Isus Hristos od Bogorodice primio telo?

Ja mislim upravo Hristoloska, da se ne sumnja kako se rodio kao i potpuni čovek a ne trijadoloska u smislu promene u Sinu Božjem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Sad nadalje treba uzeti Maksima Ispovednika o stvaranju Bozjim promislom koji ne poznaje vreme ( promisao). Dakle delo stvaranja je moralo biti momentum odnosno ne mozemo mu uvesti kategoriju vremena.

Vreme je stvoreno kroz Sina,Sin je Ipostasno nadnacalan tom vremenu, zato je moguće da Sin bude Prvi i Poslednji u Carstvu Božjem, gde vise vreme kao kategorija ne postoji i gde je sva tvar preko Coveka, Obozena.

Tvar, pa i vreme se po tome ima kretati ka Tvorcu, Svetlu od Svetlosti,Sinu kroz koga je sve stvoreno a ne pre i posle Sina, jer se onda tvar ne krece nego pretpostoji mirno i ravno kao da je suština Božja.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Koja je suština naglaska da je Isus Hristos od Bogorodice primio telo?

Ja mislim upravo Hristoloska, da se ne sumnja kako se rodio kao i potpuni čovek a ne trijadoloska u smislu promene u Sinu Božjem.

joooj ajd idem ja pametovat..

Znači koliko shvatih Bog Otac(Djed) je oduvijek,Isus(Sin Božji)oduvijek..Duh Sveti oduvijek..čovjek stvoren na sliku i priliku božju..znači u svemu sličan osim u grijehu..pa ja zakljucih da je moguće da je Bog od tijela tj.od krvi i mesa i vena i unutarnjih organa sa rukama i nogama oduvijek.Eto ja mislim da je moguce.Ali bas koga briga sta ja mislim.:sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

joooj ajd idem ja pametovat..

Znači koliko shvatih Bog Otac(Djed) je oduvijek,Isus(Sin Božji)oduvijek..Duh Sveti oduvijek..čovjek stvoren na sliku i priliku božju..znači u svemu sličan osim u grijehu..pa ja zakljucih da je moguće da je Bog od tijela tj.od krvi i mesa i vena i unutarnjih organa sa rukama i nogama oduvijek.Eto ja mislim da je moguce.Ali bas koga briga sta ja mislim.:sunce:

Ako pod Bog podrazumevas Bogoceka onda, da.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ako pod Bog podrazumevas Bogoceka onda, da.

Pa logično čemu potpitanje..ako je od krvi i mesa i kostiju..??!!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Isusovo magare рече

Pa logično čemu potpitanje..ako je od krvi i mesa i kostiju..??!!

Imaš ovde svakakvih pa razjašnjenja nisu naodmet zbog drugih. Bolje jasno pogrešiti nego nejasno biti u pravu. :))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...