Матусал Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 сат, Paradoksologija рече Ako moram da objasnim, a mislila sam da je jasno, neke zaista traumirane zrtve dugogodisnjeg maltretiranja, posebno u detinjstvu, mogu zaista da oproste i da se udalje od emocija poput osvetoljubivosti, gneva, pa i povredjenosti, i da iskreno ne zele zlo zlotvorima, naprotiv - ali cesto ne mogu ovde u ovom svetu da pobegnu od - straha. Pomisao na ponovno vidjenje ih moze toliko plasiti da pozele da sami pre nestanu nego da se ponovo suoce sa onima koji su ih povredili jer su imali moc nad njima. Ja verujem da cemo svi biti onakvi kakvim nas je Bog stvorio i kakvim nas vidi, i da zlotvori nece imati moc nad zrtvama, ali ne mogu svi tako da vide one koji su ih traumirali i drzali u ogromnom strahu u ovom svetu, i ne treba ih zbog toga kriviti kao nekog ko "nije oprostio kako treba". Цар Давид је ,,Тата,, за те ствари Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 часа, Bokisd рече Ko je subjekt stradanja kada Bogocovek strada ? Ili, kako verujes u vaskrsenje mrtvih ? Кога ти видиш распетога на крсту? Тај кога видиш он је пострадао, не треба превише мудровати, Бог се открива смиренима. Ведран*, Лазар Нешић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 29 минута, Матусал рече Кога ти видиш распетога на крсту? Тај кога видиш он је пострадао, не треба превише мудровати, Бог се открива смиренима. Naravno, Bogocovek je umro na krstu. Nego, ako nas neko pita, kako moze bezstradalni i besmrtni Bog da umre i strada, trebamo, da odgovorimo odgovarajucim nacinom, kako moze biti tako, da se On zrtvovao i stradao za nas. ( koliko se secam, neke jeresi su ili odbacivali Hrista kao Boga ili udvajali Hrista i pricali da je 'samo' usvojio svoje telo, upravo ne razumejuci tajnu sjedinjenja priroda u Hristu i samim tim nisu mogli dati odgovor na pitanje stradanja Boga ) Pa, imamo od otaca one definicije vere o nacinu sjedinjenja priroda u Hristu, putem kojih se daju odgovori na ovakva pitanja. itd Матусал је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 7 минута, Bokisd рече Naravno, Bogocovek je umro na krstu. Nego, ako nas neko pita, kako moze bezstradalni i besmrtni Bog da umre i strada, trebamo, da odgovorimo odgovarajucim nacinom, kako moze biti tako, da se On zrtvovao i stradao za nas. ( koliko se secam, neke jeresi su ili odbacivali Hrista kao Boga ili udvajali Hrista i pricali da je 'samo' usvojio svoje telo, upravo ne razumejuci tajnu sjedinjenja priroda u Hristu i samim tim nisu mogli dati odgovor na pitanje stradanja Boga ) Pa, imamo od otaca one definicije vere o nacinu sjedinjenja priroda u Hristu, putem kojih se daju odgovori na ovakva pitanja. itd Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 часа, Bokisd рече dok za sebe kazes da si upoznat sa osnovama ( dogmatike ). Себе сматрам теолошки писменим човеком. ПБФ ми дао две дипломе за то. Зато могу да кажем да ти и Светлана Сарагуда не знате ни слова теолошке азбуке. Само по себи то није пресудно за веру или хришћански живот, ја вас не отписујем нити потцењујем као људе, али научите барем основе из катихизиса. А одговор на питање си већ добио. Што је једна бесплатна лекција из катихизиса од мене Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Управо сада, Гајић рече Ovo mi se veoma svidja kao odgovor. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Probudio nam se Vedran već je reagovao na 256 strani Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 16 минута, Брка Жарковачки рече Себе сматрам теолошки писменим човеком. ПБФ ми дао две дипломе за то. Jesam ja to pogodio da je bio doktorski rad? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 Vedrane ne mogu proverati na šta si sve reagovao ali mogu si misliti... ;)) Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 19 минута, Брка Жарковачки рече Себе сматрам теолошки писменим човеком. ПБФ ми дао две дипломе за то. Зато могу да кажем да ти и Светлана Сарагуда не знате ни слова теолошке азбуке. Само по себи то није пресудно за веру или хришћански живот, ја вас не отписујем нити потцењујем као људе, али научите барем основе из катихизиса. А одговор на питање си већ добио. Што је једна бесплатна лекција из катихизиса од мене Onda znas vrlo dobro sve u vezi toga, kako su oci objasnjavali nacin ( kako ) Bog strada i umire na krstu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Onda znas vrlo dobro sve u vezi toga, kako su oci objasnjavali nacin ( kako ) Bog strada i umire na krstu. Pa objasnio ti je. Zoran Đurović, Bokisd and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle da li su zločinci doživeli to pokajanje i da li su u preumiljenju postali podjednaki žrtvama, odnosno da li ih više istinski ne deli taj jaz preko koga se ne može preći. Oproštaj je moguć samo uz pokajanje, zbog toga je moj Bog toliko velik i zbog toga žrtve imaju tu nebesku i istinitu i sada u real satisfakciju ako osete da je zločinac duboko pokajan zbog svog dela prema žrtvi, žrtva će ga prihvatiti kao svog najmilijeg i bližnjeg i zaista će taj oproštaj imati smisla tada.... Покајање не мора увек да буде нама и пред нама. Може неко да се покаје и само пред Богом. Зато и она Тасина "нека иде с милим Богом" има смисла као жеља - нека то види с Богом. То јест препуштање суда Богу. А Он је и праведни судија! Снежана and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 2 часа, Paradoksologija рече Da, nego uopste nisam ni uzimala istinsko pokajanje kao faktor. Nego razmisljala o oprostaju bez ikakve naznake o pokajanju zlocinca. U tom slucaju je strah razumljiv, cak iako uprkos nepokajanju zlocinca postoji oprostaj i nezlobivost sa strane zrtve. Страх на земљи да али на небу не. Ја мислим да је сасвим реално опростити и не хтети више имати посла са том особом. Било зато што је у питању озбиљна ствар, било зато што се много пута понавља иста ствар. Снежана, Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 4, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Покајање не мора увек да буде нама и пред нама. Може неко да се покаје и само пред Богом. Зато и она Тасина "нека иде с милим Богом" има смисла као жеља - нека то види с Богом. То јест препуштање суда Богу. А Он је и праведни судија! Mislio sam u Carstvu Božjem Lice prema Licu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2018 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mislio sam u Carstvu Božjem Lice prema Licu. Па какав је то опроштај? Шта би са 77ⁿ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука