Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ako postavimo stvari, da mnogi sveti oci tumace 'kao kroz vrata', da li to znaci sa su i oni doketi ? Безумниче, да те питам: да ли је Ис могао и за живота проћи кроз врата? Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Тумачење отаца није нечија тапија. Наводећи Максима на вашу воденицу је недовољно за тако смелу изјаву да верујете у већ остварено спасење у коначном Есхатону. Максим у местима одакле се користите, има и објашњења да је творевина дата као потенцијал и могућности. Замислите, ,,могућности'', нешто може, а не мора. Зато сам објаснио да цела творевина од почетка до краја јесте огромна мера и огроман број могућности, равно најкритичнијем моделу мултиверзума. Међутим, оно што се остварује и како тече историја, јесте директан и непосредан Божији акт, дејство Његове воље, у складу са слободом која је дата творевини. Зато постоје различите могућности, јер све зависи и од човекове слободе, како ће и шта чинити током историје. Поента је у томе, што Бог зна све могуће-могућности, ако сте данас решили да одете у Рим или сте одустали, како бисте прошли даље у Риму и како бисте ако одустанете од пута. Главно у свему томе је што постоји само један одређени Циљ, а то је крај свега у успостављању Есхатолошког Царства. Зато је мени неприхватљиво веровање у некакво већ успостављено коначно Царство, као да се тамо већ наслађујемо, или се, пак, у вечном паклу већ мучимо. Чекајте мало, Бог још одређује, овога часа, иако све до краја историје то може бити као трен, док пукнеш прстима, за Бога. Немојте Њему уметати Царство Божије заједно са нама, као да је то већ остварено у коначном крају, есхатолошком Царству, јер ми можемо то пројектовати нашим неразумевањем сједињења вечног и створеног, а пропустити просту Божију делатност коју очекујемо. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Безумниче, да те питам: да ли је Ис могао и за живота проћи кроз врата? Naravno, Bog moze sve . Ali, da li to uradio ? Drugacije je pokazivao svoju Bozansku moc pre vaskrsenja. Hodao po vodi i utisavao buru i isceljivao i slicno. Posle vaskrsenja se pojavio u zatvorenoj sobi, ( da li kroz vrata iii drugacije ) nebitno. Na taj nacin je pokazao svoju Bozansku moc nad silama prirode. "This was explained before. The Evangelist notes three things here. First, how Christ came, the doors were shut. As Augustine says, this was done miraculously, ( kroz zatvorena vrata ) by the same power which enabled him to walk on the water." Toma Akvinski Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 37 минута, Zoran Đurović рече Па у томе је фрка. Што ти не исповедаш оваплоћеног Христа. Поставио си исто питање као Никодим Исусу: Како се може човек родити кад је стар? Еда ли може по други пут ући у утробу матере своје и родити се? Јн 3, 4. Неизмењивост Бога је ствар која се подрзумева, не кретениши се. Проблем тебе и Кратоса је што нећете да прихватите да је за Бога све актуелно. Ти то некад кажеш, али ти ниси мислилац, па те то не држи, то је као кад магарица прдне. Твоја изјава или прдеж магарице је исто. Јер да мислите, онда би стајали иза тога што исповедите у моменти слабости, кад вас измалтретирам. Али, ви то видите само као батине, пуни агресије, у првом моменту одбацујете те ставове као да их нисте потписали. Ви сте смешни људи. Јер човека красе врлине као што је реч, чојство, морал, широкогрудост, племенитост, образ, а све то ви немате. Немате муда па да кажете Максим, Јустин и Зоран лупају, него муљате. Ти, конкретно, кажеш, да Јустин то тврди али... и онда опичиш твоју причу. Не, ја нећу од вас да чујем то, него да јасно на јасне текстове кажете: Ја се не слажем са тиме. Но, ви сте јајаре, па је моје очекивање ван ваших могућности. Подсећате ме на гусенице које жваћу распале ствари и крију се у том ђубришту. Нисте достојни да се назовете људима. Свакоме од вас, Кратосу, Милану, Сараги и теби ћу рећи да сте људи само када кажете да текстови које сам навео говоре исто што и ја кажем (без икаквих других импликација). Јер Исаија рече да је награисао онај ко каже за бело да је црно и обратно. У том случају нема човека ни разговора. зато вам велим да сте угасили без обзира на све ко је у праву или није. Код вас нема људскости. На било који текст који ми донесете из Отаца ја кажем да или не. И кажем зашто то не стоји или стоји. Ви пак игноришете све и фуњарски се односите према текстовима. Као, клањамо се Јустину, љубимо трагове ђе му свака стопа чапље, а то што га не следимо, нема везе. Не, има везе. Ја знам да ви немате везе са Оцима, јер те ствари нисте читали нити знате језике. Али вам не могу опростити умишљеност! Ту гордост која избија из вас која је неподношљива. Немате смирења. Зато после нема ни односа спрам отачких текстова, јер то код вас не постоји. То су само пароле које стављате на ваше постере. Као кад неко постане морон или јехова а све по речима Писма! Прочитах данас поражавајуће речи у Паламе: Замишљају да су православни јер су у цркви! Хорор! Отрезните се! Јер сваки дан може Господ да дође! Mislim da ti ovo nije trebalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Тумачење отаца није нечија тапија. Наводећи Максима на вашу воденицу је недовољно за тако смелу изјаву да верујете у већ остварено спасење у коначном Есхатону. Максим у местима одакле се користите, има и објашњења да је творевина дата као потенцијал и могућности. Замислите, ,,могућности'', нешто може, а не мора. Зато сам објаснио да цела творевина од почетка и краја јесте огромна мера и огроман број могућности, равно најкритичнијем моделу мултиверзума. Међутим, оно што се остварује и како тече историја, јесте директан и непосредан Божији акт, дејство Његове воље, у складу са слободом која је дата творевини. Зато постоје различите могућности, јер све зависи и од човекове слободе, како ће и шта чинити током историје. Поента је у томе, што Бог зна све могуће-могућности, ако сте данас решили да одете у Рим или сте одустали, како бисте прошли даље у Риму и како бисте ако одустанете од пута. Главно у свему томе је што постоји само један одређени Циљ, а то је крај свега у успостављању Есхатолошког Царства. Зато је мени неприхватљиво веровање у некакво већ успостављено коначно Царство, као да се тамо већ наслађујемо, или се, пак, у вечном паклу већ мучимо. Чекајте мало, Бог још одређује, овога часа, иако све до краја историје то може бити као трен, док пукнеш прстима, за Бога. Немојте Њему уметати Царство Божије заједно са нама, као да је то већ остварено у коначном крају, есхатолошком Царству, јер ми можемо то пројектовати нашим неразумевањем сједињења вечног и створеног, а пропустити просту Божију делатност коју очекујемо. Потпуно је јасна твоја позиција. Бог је у времену и са временом, само зна унапред шта ће да се деси. Проблем је само што нико од Отаца није исповедао таквог Бога. Ти си душевно поремећена особа. То је све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 1 hour ago, Milan Nikolic рече Значи шкргуће зубима, у чаури греха и самоће. Ово је велики Дар, а још је Целокупнији Дар битисати ту! Христе Боже наш, Сунце Правде, Ти си двоструко просветлио слепога. Својим пречистим рукама, просветлио си човека који од мајчине утробе лишен беше светла. Просветлио си, такође, очи нашег срца и учинио нас синовима светлости, да бисмо у вери могли говорити: „Велика је и неизрецива милост Твоја, Господе и Човекољупче, слава Теби!“ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Mislim da ti ovo nije trebalo. Што, требало је да те шашољим по ушима? Матусал, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Није тачно да је Бог у времену и са временом, како алудирате, него Бог, а поента је у томе, управља временом. Директно и непосредно. Свака промена у материји, у структурама честица, све, јесте директна пројава воље Божије, заправо остварење воље Божије (или допуштење услед наших промашаја), све је дато и даје се као воља Божија, непосредно, а не унапред или накнадно. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 4 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече A sta mi znamo o duhovnim telima osim onoga sto nam apostoli svedoce. Их шта ми све знамо? Па ми ти све знамо. О свему. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Није тачно да је Бог у времену и са временом, како алудирате, него Бог, а поента је у томе, управља временом. Диретно и непосредно. Свака промена у материји, у структурама честица, све, јесте директна пројава воље Божије, заправо остварење воље Божије (или допуштење услед наших промашаја), све је дато и даје се као воља Божија, непосредно, а не унапред или накнадно. -Која је разлика између Богородице и Земље, а ко је старији? -Ко твори време? -Постоји ли у димензији времена хоризонтала, а постоји ли вертикала? -Коме припада време -Ко ће пре пред Христа, ја, или Адам? -Спадају ли ова питања у Христа, или су иста Христом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Нијећемо сад отоме куме. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Naravno, Bog moze sve . Ali, da li to uradio ? Drugacije je pokazivao svoju Bozansku moc pre vaskrsenja. Hodao po vodi i utisavao buru i isceljivao i slicno. Posle vaskrsenja se pojavio u zatvorenoj sobi, ( da li kroz vrata iii drugacije ) nebitno. Na taj nacin je pokazao svoju Bozansku moc nad silama prirode. Твом безумљу нема границе. Све си ставио у Бога. Онда може све што ти прдне на памет. Али, ја ти онда кажем да он није васкрсао из мртвих јер немамо ниједан доказ. То што га је пипнуо Тома, ако јесте, не значи ништа, јер ни не знамо да је тај Тома постојао, а овог су украли из гроба, а Томи се учинило да га је пипнуо, јер нема пролажења тела кроз тело: зоља може да прође кроз врата, али овде немамо тај опис; ти у сумраку свог ума негираш доказе које су донели јеванђелисти (Ис био чулан, јео). Па испада да је био овде да би се зезао са нама, јер је исти био без васкрсења, а наравно да није ни васкрсао ни разапет како тврдиш ти и Куран, јер су то небитне ствари, тако да је све то што је привидно радио у телу само представа за нас! Твоја је глупост заиста за позавидети. Кад би је неко могао купити, на аукцији би се скупо продала! Зашто ја ваше размишљање упоређујем са прђењем магарице: јер је неконсистентно. Магарица прдне и то се распрши и нема га више. До пре секунд си тврдио како је Ис тело по васкрсењу добило друге квалитете, а сада тврдиш да је и пре био такав! Није нама дошао Мандрак мађионичар, б... један, него Син који нас је узнео на небо. Завршио сам с тобом. Ведран ако хоће, нека му. Најискреније презирем твоју глупост. Немам снаге да се више паштим око тебе. Можда је страшно ово што кажем, али не желим више да те видим ни чујем. Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 4 часа, Avocado рече Veći problem je što univerzum nije "počeo da postoji"... kako objašnjava hrišćanski filozof W.L. Craig: Па Крег ти управо то не говори. Почео је да постоји али не у свом "првом" моменту. Иначе Крег је паметан чојек. пре 4 часа, Avocado рече It is only if you adopt a tenseless or static or so-called B-theory of time, according to which all events in time are equally real, that you could say the universe has a beginning but that the universe didn’t come into being at that first moment. All moments of time are equally real. The universe on that view has a beginning only in the sense that a yardstick has a beginning in the sense that it has a first inch. But the yardstick doesn’t come into being at the point of its first inch. It simply is extended in space. In a similar way, the B-theorist would say the universe is extended in time. Ја мислим да сам ово раније баш код њега чуо, али тада нисам обраћао пажњу. Хвала АВАкадо Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zlatan Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Da malo zakuvam, evo sta nam sv. Maksim kaze o avinom Eshatoloskom carstvu: Zoran Đurović, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан." Св. Исак Сирин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 @Ведран* Neces da verujes ali samo je Crvenkapa obratio paznju na citat. Do duse jos nema Svetlane. Ona mi je zadnja nada. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука