Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 7 часа, Zoran Đurović рече Исто радим и оној Вареники, живописници. А ко је сад па ова? Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 32 минута, Isusovo magare рече Stvarno se čudim sama sebi..koliko sam puta ovo u Crkvi molila i da nikad nisam skuzila da je Isus rođen od Oca prije svih vjekova..tj.prije nego je rođen od Djevice Marije!!!Bože moj oprosti mi. Mislim, pa, skoro ti je to i nepotrebno da znas, bas tacno u rec. Verujes u Boga kao sv. Trojicu i Bogocoveka Isusa Hrista rodjenog od Djevice Marije i vaskrsenje tela i buduci zivot . Sasvim dovoljno. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 часа, Bokisd рече Naveo sam ga, kao hriscanskog pisca i mislioca. To sto smo razdvojeni, ne znaci da kod rimokatolika nema pravovernih stvari i misljenja. Nismo, bas tako veliki talibani ... И шта сад? Овај твој коментар као одговор мени треба да значи да ја мислим да да тамо нема добрих мисли? Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 (измењено) пре 6 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Логос постаде тијело. ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο Ко још каже да је и пре овога Логос био, постао тело, σὰρξ, плот ... осим Зорана и његовог "великог писца"? Pa, ako cemo vec tako usko (da ne kazem nesto gore ), ovo "Logos postade telo" moze da se tumaci da je mutirao, ili da Se rastvorio u nesto - telo, ili prekometnuo (sto bi rekla moja baba, mada nisam sigurna sta tacno znaci, al' znam da oznacava nekakvu izmenu) Podvlacim, postade, a ne "preuze na Sebe covecansku prirodu", kako se to skolski veli. Измењено Децембар 26, 2017 од Џуманџи "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 10 часа, Trifke рече Nastavio sam na tu temu da pricam nasamo sa oZoranom bas zbog talibanskog stava. Na ovo ovde, sto je pisao o Zoran imama primedbe ali necu da ih iznosim da talibanima nebih dao kerozina da polete. Само да ви кажем да ово није поштено. Заборави "талибане", они и онако сву муницију и сав керозин искористе да се самоубију. А ни за спасење им не брини. Они имају моћну заштиту свога покровитеља. Ево поново ако му тропар и кондак још нису научили напамет. Тропар и кондак премудром Ивану форумском: Тропар гл. 8.Милосрђа источниче// заштиниче неуких у богословљу и несмирених// украсе ревнитеља за своја предања// похвало у катрану и перју умучених// делима својим форумску пустињу оплодотворио си// акредитовани оче наш Иване премудри// моли Христа Бога// да спасе све који форумствују. Слава: и ниње: Кондак гл. 3. На форуму/ засијао си као звезда премудри// и ученике своје/ сабрао си као пилиће изгубљене// дајући им топло уточиште од напасти и искушења// мисли њихове/ исправљајући премудрим саветом твојим// и на подвиг/ оцецитатељства их подстичући// презрење разума у срцима њиховим устостручио си// без обзира на то/ сви ти кличемо// помјани и нас у молитвама твојим Христу Богу/ да есхатолошки просветли нас сабравше се Њега ради. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Јављао се пред Својим ученицима у просторији са затвореним вратима и постајао је невидљив док је разговарао са њима. И шта си са овим доказала? Доказала си да и Николај као и ми верује Писму да су врата била затворена. Поражени смо. Svetlana Pecin-Saraguda, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Зар не рекох малопре о самоубијању (цитатима)? Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Možda hoće da naglasi ,,tanano telo'' a ne upad iz Eshatona. Bokisd and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Све на страну, никад ми није било јасно ни зашто би пролазак кроз затворена врата био назнака "тананијег" тела. Тврдо пролази кроз меко, солидније кроз ваздушастије, не обратно. Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Svetlana Pecin-Saraguda рече Па сад ... не верујем да си баш толико глуп да не схваташ шта је рекао. Али, из мени необјашњивог разлога бираш да дрвиш по своме. Вероватно јер ти се од много кловновског смејања пореметила моћ расуђивања? Ја сам данас научио нешто ново. На чему сам теб лично захвалан. До сада сам живео са једном предрасудом, а ти си ми помогла да је се ослободим. До сада сам сматрао да су преводиоци људи који не могу да буду функционално неписмени због природе посла коим се баве. А ти ми доказа, више пута, да и е како могу да буду, и то у апсолутном смислу. Поред мога опирања да прихватим ту горку и сморну истину, због мноштва доказа које си понудила својим јављањима ја сам ипак приморан да је прихватим. Да! И преводиоци могу бити функционално неписмени. Тања1, Svetlana Pecin-Saraguda and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Ипак је занимљиво што је примећено да Христос није морао проћи баш кроз врата, могао је проћи кроз сваку тачку око те просторије. Проблем се, међутим, поново назире у томе што се овај детаљ о Христовом појављивању насред собе узима као доказ некакве телепортације из Есхатона. Кратос and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Paradoksologija рече Све на страну, никад ми није било јасно ни зашто би пролазак кроз затворена врата био назнака "тананијег" тела. Тврдо пролази кроз меко, солидније кроз ваздушастије, не обратно. Јер, по њима, морао је да најпре стоји испред врата да би затим ушао унутра. Ограничавају га просторно (мора најпре испред да стоји). Иако им он са нестајањем на другом месту показује да није просторно одређен. Ограничавају га временски са овим пре-после, тј. прво испред врата па онда кроз врата у просторију. Ово сам већ објашњавао сликовито са примером вода, газа, камен. Zoran Đurović, Paradoksologija, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 31 минута, Ведран* рече И шта си са овим доказала? Доказала си да и Николај као и ми верује Писму да су врата била затворена. Поражени смо. Si zaboravio na "tananost" provukao se kroz ključaonicu. Матусал, Svetlana Pecin-Saraguda, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Јер, понекад не знају да се правилно изразе, али имају правилан осећај. А да ме научиш томе умећу гледања осећаја преко форума? Ел то сличније гледању у шољу или гледању у пасуљ? Иако имам кристалну куглу она ми то не показује. Имам стару верзију. И то да ме научиш како се гледа у то ко је шта до сада прочитао? Матусал је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Занимљиво је погледати шта говори квантна физика о неодређености положаја честице у таласној функцији. Не ради се само о могућности да честица буде на два места, него о чињеници да честица може бити на сваком месту у читавом космосу. Тако некако може и Господ, ваљда, ако Га сматрамо свемогућим, да буде у свакој тачки космоса истовремено. Док за Његово појављивање (показивање) на одређеном месту, можемо само оставити Његовој вољи, кад Он жели негде да се покаже. Проблем је, везано за ову тему, како схватити то појављивање, да ли само тако као ''свеприсутност'' Божију, или као по овом што аутор теме заступа. Односно, да ли је оправдано веровати да је Христос искључиво из Есхатона ступао на сред собе? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука