Снежана Написано Децембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2017 пре 4 минута, Vedran рече Ми на оној другој теми о Англиканцима, а ова овде постаде бискупица. ил` по нашки бискупија Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 14 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече ПРВА ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА КОРИНЋАНИМА Глава 10 14. Зато, љубљени моји, бјегајте од идолопоклонства. глава 14 10. Ма колико да је на свијету врста гласова, али ниједан од њих није без значења. ДРУГА ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА КОРИНЋАНИМА Глава 10 14. Јер се ми не простиремо преко мјере, као да не досежемо до вас, него и до вас достигосмо с јеванђељем Христовим; Глава 14 Нема 14. главу. Какве везе има са темом наведени стих? Видећемо даље наведене стихове шта говоре. Ревнитељко без разума, превише мудрујеш. Реч је о 1Кор 10, 1-14. Прочитај то. Овде је грешком испало 1-. Зато је бесмислено што помињеш 2Кор. Ово из 1 је сасвим јасно, мада теби није, како је то Ис био присутан у израелској епопеји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече 30. Ово је онај за кога ја рекох: За мном долази човјек који преда мном би, јер прије мене бјеше. Рецимо да ово може да се повеже са тезом, али хајде ипак најпре да повежемо стих са целим контекстом. Да ли стих баш говори о томе што теза заступа? Може ли друкчије да се тумачи тај стих или је заиста непобитан доказ постављача тезе? Рецимо да се мање ложиш? Чиме су те хранили па си постала талибанка? Када је 1 стих, без општег контекста могао да нешто докаже? Да ли си нормална? Ни стих из Прича: Господ ме створи... није доказао да је Ис створење. Као ни: Првородни од све твари. Олади мало, опусти се. Ја сам студенте на испиту, а код мене су полагали насамо и прво питање им је било оно које су сами кући спремили, кад се упетљају као пиле у кучине слао напоље, да се смире, и после да наставе да одговарају на исто питање. Могли да гледају и у своје забелешке и да питају друге. Више сам него толерантан, не понављај грех ВиГдовите Зорке. ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 7 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече И овде може да се користи као некакав доказ тезе, али и не мора, зар не? Може и друкчије. И ко ти противречи? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ипак и даље не видим доказ тезе кад се постављач тезе позива на стихове. Никад их нећеш ни видети. Као што садукеји нису видели доказ васкрсења на основу Ис речи. Зато ти велим да се смириш. ја када бих узео сада да те прорешетам и ти би рекла Исусу да то што је изнео није доказ за васкрсење мртвих, јер може и другачије да се тумачи! Хоћеш да пробаш? ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ја нисам студенткиња код тебе на испиту. Знам, нисам полудео. Али си дошла на моју тему да питаш. Зато обгрли смирење као хр врлину. Не шалим се нити се иживљавам. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 11 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Тражим могућу штампарску грешку, а она се често нађе код мењања бројева. Дакле исправљаш сам себе Укапирао сам да си тражила штампарску грешку. И нашла си је, али није моја нити себе исправљам у овом случају. Она је у Ладаријином тексту, па ти приводим и скрин шот. Напоменуо сам да доносим синопсис, а не превод јер нисам имао времена. Зато нисам ни узео да проверавам цитате. Не верујем ни да ти то радиш кад преводиш. Што каже хагакуре: 13. Ако си заузет великим делом не брини о ситним грешкама. ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Svetlana Pecin-Saraguda рече И где ти је ово Јн 1, 30; 8, 14. 58 тј. где је 58 ? Опет је изгледа штампарска грешка, исправи и реци где је, па да видимо шта пише. Кад се цитира више стихова из једне главе а који су одвојени онда иде тачка. Дакле, ти имаш овде цитирано 8, 14 (Исус одговори и рече им: Ако ја и свједочим за самога себе, истинито је свједочанство моје, јер знам откуда дођох и куда идем; а ви не знате откуда долазим и куда идем.), а онда се стави тачка иза 14. јер се иде директно на стих 58 из исте главе (А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: прије него Авраам настаде, Ја јесам.). Такав је систем цитирања у научним текстовима. Прерано си се обрадовала да је штампарска грешка. Ни она пре не би моја, јер иако сам слободан као сликар, јако сам скрупулозан као научник. Зато код мене вам нема прође. Иначе, и у Швајцарским издањима се поткраду грешке. Као што имаш НЗ са разноразним варијантама. Зато је посао нас научника да вам презентирамо реконструисани текст. Нећеш ићи код мене да ти оперишем слепо црево, али нећеш ићи ни код хирурга да га питаш за изворни текст Библије или неког од Отаца. То ти је, сестро слатка, занат као сваки други. Мада не сумњам да би ти била у стању да вршиш и трансплатацију срца, а камо ли баналну операцију слепог црева. Шалим се са тобом, хтео бих да се релаксираш... Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Ja sam procitao prvih 10 stranica i zadnjih deset stranica. Tema jeste interesantna. Meni bi mozda bilo vise zanimljivije da nam Zoki objasni kako vidi to telo Logosa pre utelovljenja.Da li je ono slicno onom posle utelovljenaj i iako znamo da je utelovljenje tajna da nam kaze sta se desilo sa telom pre utelovljenja kada se utelovio Hristos. Mozda ja nisam dobro ukapirao stvari pa me ispravite ako nisam razumeo. Cinjenica je da u SZ imamo vizije ili objave jednog od Trojice i neki oci a i drug tumaci tih tekstova vide u njima Gospoda Isusa Hrista. Cak neki od njih povezuju i stvarnje po oblicju Bozjem sa nekom vrstom pojave Isusove ili objave. Sve je ovo zanimljivo ibas bih voleo da u miru obradimo ovu temu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ја најчешће сама морам да тражим где су цитати, најчешће и нису наведени. Тражим их по сећању, а и помаже ми програм Pretraživač Biblije, а и гугл, учитам стих и добијам разне чланке где наводе неки стих и где се налази. Тако да, још како стално проверавам где се шта налази, јер желим да грчким читаоцима олакшам тражење тј. налажење извора неке мисли писца. Овде је било преписивање. И ја ћу да потражим кад је потребно, али је ово било једноставно препис. Тебе је заинтересовало "доказивање" па си отишла да провериш, али се на крају испоставило да је у питању банална омашка. Јер та глава говори о присуству Христа у најважнијим моментима за Изабрани народ. И ту он је тај Јахве. Као што се јавља у Јн 8, 58 и понавља оно што се каза у Септуагинти, о он, Ја сам онај који јесам, што би сада многи да негирају. Међутим, на те речи из 58: его ими, ја јесам, Јевреји узеше да га каменују! Ни они нису чули за тумачења ових нових зналаца. Њима би неприхватљиво да ЧОВЕК који прича са њима је его ими! Као што теби то не иде у главу... Јн помиње Човека који пре њега беше, а знамо да је Ис млађи од Јн, док Јн Јеванђелиста говори о Сину Човечијем који сиђе са неба. Зато бих ја на твом месту био опрезнији. Није ово лака храна. Ведран*, ikrasil, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 7 минута, Trifke рече Ja sam procitao prvih 10 stranica i zadnjih deset stranica. Preskocio si' samo 100 stranica ... ( ) I, zaboravio sam ovu temu, ali, koliko se secam, ima svasta nesto. ( u ovih 100. strana ) .. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Preskocio si' samo 100 stranica ... ( ) I, zaboravio sam ovu temu, ali, koliko se secam, ima svasta nesto. ( u ovih 100. strana ) .. Ma znam ali ko ce to sve da cita. Nemam ni volje ni zelje. Ako ste vec raspravljali o mojim pitanjima potrazicu. ili mi makar prepricajte. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Ma znam ali ko ce to sve da cita. Nemam ni volje ni zelje. Ako ste vec raspravljali o mojim pitanjima potrazicu. ili mi makar prepricajte. Veruj mi, nesto nemam volje, da ponovo prepricavam ( i ponovo zapocinjemo raspravu ). U sustini, Hristos se u SZ pojavljivao kao u praslikama i praobrazima, kroz razne dogadjaje . itd. Trifke and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 6 минута, Trifke рече Ja sam procitao prvih 10 stranica i zadnjih deset stranica. Tema jeste interesantna. Meni bi mozda bilo vise zanimljivije da nam Zoki objasni kako vidi to telo Logosa pre utelovljenja.Da li je ono slicno onom posle utelovljenaj i iako znamo da je utelovljenje tajna da nam kaze sta se desilo sa telom pre utelovljenja kada se utelovio Hristos. Mozda ja nisam dobro ukapirao stvari pa me ispravite ako nisam razumeo. Cinjenica je da u SZ imamo vizije ili objave jednog od Trojice i neki oci a i drug tumaci tih tekstova vide u njima Gospoda Isusa Hrista. Cak neki od njih povezuju i stvarnje po oblicju Bozjem sa nekom vrstom pojave Isusove ili objave. Sve je ovo zanimljivo ibas bih voleo da u miru obradimo ovu temu. Гледаћу да објединим неколико текстова и да донекле окончам ову тему, јер видим да кад читате тек понешто, не може ништа да се укапира, а кад тек дође онај демон од Зорке да ме разглашава, а ја му то браним, као Ис демонима из његовог времена, онда настане хаос. Зато мало стрпљења. До тада: Голи Логос у логичком смислу претходи стварању света, али не и реално. Прима у времену тело, али све што се вели за Логоса, који је Алфа и Омега, и који је исти јуче данас и сутра, је из наших категорија. Надвременска категорија за то не зна. Појаснићу касније. Јер се мора разликовати вечно и безвремено. Сви Оци говоре о СЗ теофанијама као о интервенцијама Ис Хс. Он једе вочића (зато Милана називам биволицом, јер њега Ис није јео) код Аврама, хрва се са Исаком. Није био ни утвара ни анђео. Само човек од крви и меса може да једе, као и што може да се хрва са тобом. Или да одбацимо доказ из Јн реалног тела кад Ис једе рибу и мед по васкрсењу? Ведран*, Матусал, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Чекај. Не мешај две природе у Христу. Јевреји виде само човека, али ми знамо да је и Бог. Па јес, привидно се јавио на земљи... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука