Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Kakav je to komentar? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Достојан овакве изјаве. Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Možeš da ukažeš na nečije nepažljivo izražavanje, a ne ponižavaš sagovornika. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 6 минута, Vedran рече Ти стварно ниси нормалан! Jesam....valjda... Sta nije u redu ovde ? Inace, i Matusal rece nesto slicno,...'На који начин се природа уипостазирала у личност Логоса'.....i, pominje slozenu ipostas....sto za njega ne rece, da nije normalan... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Možeš da ukažeš na nečije nepažljivo izražavanje, a ne ponižavaš sagovornika. Могу, али нисам хтео другачије да укажем него овако. А зашто? Па то је јасно после оволике преписке. Исто као што је јасно да ти немаш морално право да глумиш преподобног и доцираш након твојих изјава. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Могу, али нисам хтео другачије да укажем него овако. А зашто? Па то је јасно после оволике преписке. Исто као што је јасно да ти немаш морално право да глумиш преподобног и доцираш након твојих изјава. Vedrane, ja sam tu, ...obrati se licno meni, ako imas neku primedbu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Sta nije u redu ovde ? Inace, i Matusal rece nesto slicno,...'На који начин се природа уипостазирала у личност Логоса'.....i, pominje slozenu iposta....sto za njega ne rece, da nije normalan... Samo ne treba da kažeš čovečanska ipostas u odnosu na Isusa Hrista. Jedina ipostas Isusa Hrista je jedna Ipostas Sina i Logosa Božijeg. To što ova Ipostas ulazi unutar čovečanske prirode i uzima telo na sebe, ne znači da čovečanska priroda unosi čovečansku ipostas u Ovaploćenog. Drugo smo mi kao čovečanske ipostasi koje ulaze u Ovaploćenog i s Njim bivamo usinovljeni, novorođeni za večni život. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Samo ne treba da kažeš čovečanska ipostas u odnosu na Isusa Hrista. Jedina ipostas Isusa Hrista je jedna Ipostas Sina i Logosa Božijeg. To što ova Ipostas ulazi unutar čovečanske prirode i uzima telo na sebe, ne znači da čovečanska priroda unosi čovečansku ipostas u Ovaploćenog. Drugo smo mi kao čovečanske ipostasi koje ulaze u Ovaploćenog i s Njim bivamo usinovljeni, novorođeni za večni život. Mislim da se razumemo, samo drugacije pricamo. Jer, nisam ni rekao da covek unosi svoju ipostas u Ipostas Hristovu. Jer, rec 'uipostaziranje', znaci, da je nasa ipostas postala Ipostas Hristova, ne postoji vise nasa ipostas , samo je jedna Ipostas Bogocoveka. Malo je teska tema, ali, mislim da mozemo da razjasnimo sve stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 Mislim da nije baš ispravno sve tako reći. Mi ćemo i dalje imati naše ipostasi, ali eklesijalne ipostasi, kako se kaže. Uvek sam razumeo da uipostaziranje označava ulazak ipostasi Logosa u ljudsku prirodu. To jest, primanje ljudske prirode od strane Logosa. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 17 минута, Bokisd рече Vedrane, ja sam tu, ...obrati se licno meni, ako imas neku primedbu. Искрено, не могу, много којештарија је написано од стране тебе (а сад и Николић написа), да би ми требало много времена. До сада сам се трудио, објашњавао, разговарао, итд. Од сада, кад ми како дође, али задржавам право да на глупости напишем да су глупости, са или без образложења, кад год их прочитам. Матусал, Bokisd, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Mislim da nije baš ispravno sve tako reći. Mi ćemo i dalje imati naše ipostasi, ali eklesijalne ipostasi, kako se kaže. Uvek sam razumeo da uipostaziranje označava ulazak ipostasi Logosa u ljudsku prirodu. Da, sad te malo bolje razumem. Ali, oci su koristili ovu rec 'uipostaziranje', za primanje nase licnosti u Ipostas Hristovu. Damaskin koristi 'slozena' ipostas. Valdja je takvo izrazavanje, ( nas jezik je nemocan da objasni neke stvari ), ne moze drugacije da se objasni, kako su, nasa priroda ( telo ) i nasa licnost , postali Licnost Bogocoveka. ( probacu da nadjem citate od otaca, koji su koristili ovu rec uipostaziranje ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 7 минута, Vedran рече Искрено, не могу, много којештарија је написано од стране тебе (а сад и Николић написа), да би ми требало много времена. До сада сам се трудио, објашњавао, разговарао, итд. Од сада, кад ми како дође, али задржавам право да на глупости напишем да су глупости, са или без образложења, кад год их прочитам. Pa, ne moze tako Vedrane. To tvoje misljenje, moras da obrazlozis, zasto je moje misljenje 'glupost'. Ako budes tako radio, trazicu od administracije da se opomenes. Nema druge. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 8, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, ne moze tako Vedrane. To tvoje misljenje, moras da obrazlozis, zasto je moje misljenje 'glupost'. Ako budes tako radio, trazicu od administracije da se opomenes. Nema druge. Тражи слободно не мораш да се устручаваш. Теби не морам више да образложим, јер ти образлагања не прихваташ, и понашаш се неразумно. Ова моја реакција није пала с неба. Имамо преко 100 страна разговора који показују ово што говорим. И да понављам оно што сам 100 страна радио, очекујући другачији резултат, тј да ти сада почнеш разумно да разговараш, значило би да сам и ја неразуман (по Анштајновој дефиници глупости). Зато више то не чиним. А указиваћу на глупости, ако ме је воља, да се неко не упеца на твоју цитатологију Отаца, између које провлачиш своје, хајде да будем благ, нетачне тврдње. Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 23 минута, Milan Nikolic рече Mi ćemo i dalje imati naše ipostasi, ali eklesijalne ipostasi, kako se kaže. Узех да изгуглујем ону твоју бесцен драгоцену синтагму "богословска Тројица", и то латинично и ћирилично, и нигде је нема. Ти си аутистичан. Ево га сада и други суманути израз "еклисијална ипостас". Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2017 пре 34 минута, Bokisd рече Jer, rec 'uipostaziranje', znaci, da je nasa ipostas postala Ipostas Hristova, ne postoji vise nasa ipostas Жао ми је што Немања није жив па да ти уреже језик у грлу! Жика, Iulianus and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука