Благовесник Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Opisan je u Novom zavetu (1. Kor. 1-7) nacin kako Crkva treba da vrsi Anatemu, Sveti Apostol Hristov porucuje: "У име Господа нашег Исуса Христа кад се саберете ви и мој дух, са силом Господа нашега Исуса Христа, Да се такав (блудник) преда сатани на мучење тијела, о да би се дух спасао у дан Господа Исуса; Одбаците стари квасац, да буде ново тијесто, као што сте бесквасни, jер и Пасха наша Христос, жртвова се за нас." Ведран* је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече А сећаш ли се како си млатио да су Дарови симбол? Ваљда те је Мајендорф просветлио. Колико ће те држати, можемо да се само кладимо... Ево, ја стављам 10 еу да ћеш се јавити после овог коментара да приговориш. Тј., већ си се вратио у мрак. Колико ти рок трајања дају @Vedran @Justin Waters @Ivan Marković @Milan Nikolic @Кратос? Хајде, момци, типујте пре него се јави Боксит! Ma, ne. Nisam nigde tako nesto rekao. Evo, navedi, da svi vidimo. Valjda je neko logicko razmisljanje, da, ako sam ja licno i personalno ( ), postavio ovaj citat od Teofilakta, ....da, onda i verujem da su to zaista istinski Darovi ? Ne bih, valjda isao protiv sebe samoga, ( mislim da su simboli ),.... a, ovamo citiram suprotno. Nisam bas sasvim, toliko odlepio... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Nego, cela prica je pocela sa tim, da li postoje molitve za duse u zagrobnom zivotu ili ne ? To je glavno pitanje, Буди Бог с нама! Чуј! То је главно питање! Па оди некад на опело, па ће ти се само касти ПОСТОЈЕ ЛИ МОЛИТВЕ заупокојне молитве. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 Управо сада, Vedran рече Буди Бог с нама! Чуј! То је главно питање! Па оди некад на опело, па ће ти се само касти ПОСТОЈЕ ЛИ МОЛИТВЕ заупокојне молитве. To je glavno pitanje , u toj prici. I, vezano je sustinski sa pricom oko eshatoloskih tela. Jer, ako postoje molitve za duse u zagrobnom zivotu i ako mogu da budu delotvorne, onda, jos nisu usle u eshaton. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече I, vezano je sustinski sa pricom oko eshatoloskih tela. Jer, ako postoje molitve za duse u zagrobnom zivotu i ako mogu da budu delotvorne, onda, jos nisu usle u eshaton. itd. Целивам те у логику. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече To je glavno pitanje , u toj prici. I, vezano je sustinski sa pricom oko eshatoloskih tela. Jer, ako postoje molitve za duse u zagrobnom zivotu i ako mogu da budu delotvorne, onda, jos nisu usle u eshaton. itd. Нечовеку, давно је писано и одговорено на то питање. Мора да се врши опело, али оно не функционише како га ти замишљаш. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Мора да се врши опело, али оно не функционише како га ти замишљаш. Море Бокисде, иди читај Шекспира! Препоручујем Хамлета. Јер има много ствари на небу и земљи о којима твоја мудрост и не сања, мој Бокисде. Тања1, Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Нечовеку, давно је писано и одговорено на то питање. Мора да се врши опело, али оно не функционише како га ти замишљаш. Pa, ne pricamo o opelu. Na opelu sa molimo da Bog pomiluje i spasi dusu. Ne znamo jos odluku za takvu dusu. Ako se dusi ne oprosti i nazalost zavrsi u paklu, onda, tek pricamo o tim molitvama, kojima opet trazimo milost kod Boga za takve duse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, ne pricamo o opelu. Na opelu sa molimo da Bog pomiluje i spasi dusu. Ne znamo jos odluku za takvu dusu. Ako se dusi ne oprosti i nazalost zavrsi u paklu, onda, tek pricamo o tim molitvama, kojima opet trazimo milost kod Boga za takve duse. Веруј ми, кад заглавиш у паклу нећу се молити за тебе! Зато те карам док је дан. Ниси свестан какву си колосалну глупост изрекао! Како ми знамо ко је завршио у паклу? Где си то чуо да се молимо за душе у паклу? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, ne pricamo o opelu. Na opelu sa molimo da Bog pomiluje i spasi dusu. Ne znamo jos odluku za takvu dusu. Ako se dusi ne oprosti i nazalost zavrsi u paklu, onda, tek pricamo o tim molitvama, kojima opet trazimo milost kod Boga za takve duse. Ово је још боље! Питао сам те да ми даш те молитве које је ЦРКВА прописала, па си се извлачио са неким склепаним молитвама с коца и конопца. Зато те опет питам. Дај те молитве. Volim_Sina_Bozjeg, Тања1 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Како ми знамо ко је завршио у паклу? Свашта питаш попе. Па куд ми оком ту Бог скоком. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 12 минута, Vedran рече Целивам те у логику. Nije logicno ? Pa, da li moze da se menja zagrobna 'sudbina' duse , kada je u eshatonu ? Naravno , ne. Bilo da je gore ili dole. Ako postoje molitve za duse, koje menjaju duhovno stanje duse, onda, gde je eshaton i nepromenjeno stanje ? Zar nije logicno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Веруј ми, кад заглавиш у паклу нећу се молити за тебе! Зато те карам док је дан. Ниси свестан какву си колосалну глупост изрекао! Како ми знамо ко је завршио у паклу? Где си то чуо да се молимо за душе у паклу? Da li postoje duse u paklu ? Nazalost, da. Da li nam je poznato , koje su u paklu ? Ne. Crkva je propisala opste molitve za sve takve duse kojima te molitve i pomazu. Postoje i slucajevi, kada su se sveti molili za konkretne duse i svojim molitvama pomagali tim dusama. Kasnije cu postaviti jos neke tekstove u vezi Marka, da vdimo koje su to molitve. Recimo, od sv. Jovana Damaskina : ""Ниједан човјек који је у себи имао трунку квасца добродјетељи (хришћанске врлине), али који није успио да је претвори у хљеб, пошто, без обзира на своју жељу, то није могао да учини или по лењивости или по немару или због тога што је то одлагао из дана у дан, и што је неочекивано био достигнут и покошен смрћу - ниједан такав неће бити заборављен од Праведног Судије и Владике. По смрт његовој, Господ ће побудити сроднике његове, ближње и пријатеље, управиће њихове мисли, привући срца и упутити душе њихове како да му помогну", каже између осталога свети Јован Дамаскин, у својој бесједи "О умрлима у православној вјери''. Kasnije je i napisao molitve za takve duse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 10 минута, Vedran рече Ово је још боље! Питао сам те да ми даш те молитве које је ЦРКВА прописала, па си се извлачио са неким склепаним молитвама с коца и конопца. Зато те опет питам. Дај те молитве. Da rascitimo prvo, da li postoje molitve, pa, onda, da probam i da nadjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 7, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2017 пре 11 минута, Bokisd рече Da rascitimo prvo, da li postoje molitve, pa, onda, da probam i da nadjem. Изволи рашчисти. Ти си дао позитивну тврдњу, ја ти тражим доказ за ту тврдњу, ти би сад да нешто рашчистиш. ОК. Рашчисти сам са собом, leave me out of it, па кад рашчистиш јави нам да сви знамо. Одох. Volim_Sina_Bozjeg and Тања1 је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука