Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Ne piše da su svi u grobovima već vaskrsli, nego da će doći taj čas. A da dolazi i već je nastao čas kada će mrtvi oživeti, može da se odnosi na duše verujućih i na one mrtve iz Jevanđelja koje Hristos vaskrsava. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 ' Možeš li pronaći originalan tekst o kom Đuro govori? Koji je to tekst ove knjige: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 сат, Milan Nikolic рече Ne piše da su svi u grobovima već vaskrsli, nego da će doći taj čas. A da dolazi i već je nastao čas kada će mrtvi oživeti, može da se odnosi na duše verujućih i na one mrtve iz Jevanđelja koje Hristos vaskrsava. Да, тако јехове и субоши, кад се испале у својим пророштвима, кажу да је Ис ушао у невидљиву Скинију! Тако и ти, пошто не верујеш у васкрсење реалистички текст безбожно алегоризујеш. - Има још једно твоје скакање у уста: васкрсење није реанимација. Ако их је васкрсао, онда их је васкрсао у есхатолошким телима. Него, ВиГдовњаку, ђе ти је реченица из Максима? Лош ти тај хероин!:::::::)))))))))))))))) Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 8 часа, Жика рече Молим те Милане, наведи Максима. Ја то још нисам нашао. Који цитат од Паламе је у питању? Не могу да се сетим шта сте писали или сам прескочио. Сад ће да ти наведе, у погрешном преводу::::::::)))))))))))))) Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 8 часа, Тихон рече Оче Зоране, од које вам је легуре живчани сустав? Есхатолошке! Мало се олакшам кад им залепим епитете из богате отачке ризнице... Фарисеји и садукеји су барем затварали жвале кад их Ис победи у расправи. А ово су толико спори (тарди), што би рекао св. Августин (тај израз ваља превести са приглуп), да и не капирају кад су прсли. Ево ти га пример овог несрећног Боксита: католкиња укапирала да је њи'ов! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 8 часа, Bokisd рече као што то дословно показује свети Григорије Двојеслов, док други треба да се очисте након изласка из тела или док још бораве у овом земаљском месту, пре него што приђу на поклоњење Богу и удостоје се блажених удела... уз помоћ Божанствене доброте и човекољубља, које ће једне грехе, који су учињени по људској немоћи, одмах опростити и отпустити, како каже Дионисије Велики у „Размишљањима о тајни свештено упокојених“, док друге грехе након одређеног времена праведним судом или такође опрашта и отпушта, и то у потпуности, или олакшава одговорност за њих до оног коначног Суда. Sv. Marko Efeski "удостојио да се узносе молитве за оне који су у паклу, дајући нам велику наду у опроштење оних који су у паклу од (грехова) који их задржавају и у утеху коју су послао."Sv.Vasilije Veliki. itd. Свима нам је познато твоје незнање. Ово није никаква догматска беседа, него је полемички текст који није ни изговорен. Ево шта ти пише Погодин за ово: "Ова беседа представља лично мишљење светог Марка, а не званичан одговор Грка на званично поднети извештај латина о чистилишту, који смо раније навели. Званични одговор Грка уследио је нешто касније". Да би избегао чистилиште он упада у 10и круг пакла из кога не може да се извуче. Позива се на св. Григорија Папу, а он је прави отац Чистилишта! Као када би се неко позивао на мене како ја кобајаги велим да мораш да постиш суботом на води да би се причестио! Такође је погрешно наводити Васу, јер је он заступао апокатастазу. По том учењу пакао је привремено стање. Хвала Богу да ово Марко није читао на сабору. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Да поздравим ВСБ који је будан у ово доба! Ја одо у св. Теодора у Риму да служим. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Iulianus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Да поздравим ВСБ који је будан у ово доба! Ја одо у св. Теодора у Риму да служим. Pomeni me molim te. Zoran Đurović, Ведран* and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Pomeni me molim te. Хоћу и ја то! Потребно ми је. Paradoksologija, Zoran Đurović, Isusovo magare and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Управо сада, Vedran рече пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pomeni me molim te. Хоћу и ја то! Потребно ми је. Изгледа да оде. А ваљда ће нас Бог убројати кад поп помене "све форумске дангубе". Isusovo magare, Paradoksologija and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 9 часа, Bokisd рече Da pojasnim. To sam naveo,( molitva ), kao nesto sto je isto ( i kod vas i kod nas ) i to ishodi iz nase vere. Drugo je cistiliste, gde se oprostenje odvija cistilisnim ognjem ( ne molitvama ) Je li da li je duša koja je u stanju da sama sebi pomogne i preumili se Gospodu ili više toj duši nema promena koju bi sama mogla da izvede? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Есхатолошке! Мало се олакшам кад им залепим епитете из богате отачке ризнице... Фарисеји и садукеји су барем затварали жвале кад их Ис победи у расправи. А ово су толико спори (тарди), што би рекао св. Августин (тај израз ваља превести са приглуп), да и не капирају кад су прсли. Ево ти га пример овог несрећног Боксита: католкиња укапирала да је њи'ов! A sto je tu lose ako je "nas"???? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 6 минута, Isusovo magare рече A sto je tu lose ako je "nas"???? Zato sto je boksid vatreno protiv.vas Ведран*, Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 сат, Isusovo magare рече A sto je tu lose ako je "nas"???? Па то што он мисли да није Морао сам! Zoran Đurović, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 10 часа, Bokisd рече Nisu upoznata sa pricom oko mitarstava ? To bi bilo ovo koliko skuzih.. Ali to bi bilo čistilište brate dragi..barem su mene "plasili" s tim kako rece Snjegović(Snežana). Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука