Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 26 минута, Isusovo magare рече Ne kuzim znaci kad se ja molim za svoje pokojne i ti za svoje to nije isto.? Da pojasnim. To sam naveo,( molitva ), kao nesto sto je isto ( i kod vas i kod nas ) i to ishodi iz nase vere. Drugo je cistiliste, gde se oprostenje odvija cistilisnim ognjem ( ne molitvama ) Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 4, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 23 минута, Bokisd рече Vise nema smajlija... Ако су душе отишле из овог живота у вери и љубави, ако ипак, односећи са собом одређене кривице, било да су оне мале и да се за њих уопште нису кајали, или велике, за које, иако су се кајали, нису преузели да донесу плод покајања, овакве душе, како ми верујемо, треба да се очисле од овакве врете грехова, али не некаквим чистилишним огњем или одређеном казном на некаквом месту (јер ово, као што смо рекли, нама никада није било предато), него једни треба да се очисте у самом изласку из тела, захваљујући само страху, као што то дословно показује свети Григорије Двојеслов, док други треба да се очисте након изласка из тела или док још бораве у овом земаљском месту, пре него што приђу на поклоњење Богу и удостоје се блажених удела. Или, пак, ако су њихови греси били тежи и ако су везивали на дуже време, и они ће бити у паклу, али не да се заувек налазе у огњу и мукама, него као у тамници под стражом. Ми тврдимо да свима оваквима помажу молитве и Литургије које се за њих служе, уз помоћ Божанствене доброте и човекољубља, које ће једне грехе, који су учињени по људској немоћи, одмах опростити и отпустити, како каже Дионисије Велики у „Размишљањима о тајни свештено упокојених“, док друге грехе након одређеног времена праведним судом или такође опрашта и отпушта, и то у потпуности, или олакшава одговорност за њих до оног коначног Суда. Sv. Marko Efeski "Јер си и на овај савршени и спасоносни празник очишћења удостојио да се узносе молитве за оне који су у паклу, дајући нам велику наду у опроштење оних који су у паклу од (грехова) који их задржавају и у утеху коју су послао." Sv.Vasilije Veliki. itd. Ово је пакао, јер не желе Бога, желе да умру, јер не желе Љубав! Замисли то стање, замисли ту непомирљивост Боки :-( Па када неко нешто неће, не можеш му налити јер је невера и лажа која све проневерава! Која страхота?! Молимо се Богу да овде будемо добро ишибани (јер Бог кога воли Њега и кара! ), прогледамо и одбацимо неверје, не били бар мрвицу од Њега имали, јер Он је Живот, а ко Њега нема, умире вечно неумирући, а без Бога, не зато што их Бог неће (зашто би нас иначе у причешће Живота звао), но такви Бога неће, јер су "горди", услед неверја слепи, у незнању Бога Живога, т.ј. у тами :-( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 46 минута, Bokisd рече Da pojasnim. To sam naveo,( molitva ), kao nesto sto je isto ( i kod vas i kod nas ) i to ishodi iz nase vere. Drugo je cistiliste, gde se oprostenje odvija cistilisnim ognjem ( ne molitvama ) A sta je mitarstvo onda? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 18 минута, Isusovo magare рече A sta je mitarstvo onda? Nisu upoznata sa pricom oko mitarstava ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Nisu upoznata sa pricom oko mitarstava ? нисмо упознати ни ми православци, зашто би она као католкиња знала нешто о митарствима која и нису званично учење православне цркве kopitar, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 1 hour ago, Bokisd рече , овакве душе, како ми верујемо, треба да се очисле од овакве врете грехова, Znači vjeruješ u čistilište ? Halo inkvizicija! Iulianus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 9 минута, Снежана рече нисмо упознати ни ми православци, зашто би она као католкиња знала нешто о митарствима која и нису званично учење православне цркве Prica ( o mitarstvima ) ,... kao rasprava i razgovor postoji, na to sam mislio. Drugo je , da li je ili nije zvanicna i validna. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 19 минута, kopitar рече Znači vjeruješ u čistilište ? Halo inkvizicija! Noop. Pogledaj celu recenicu i smisao....... "treba da se ociste od ovakve vrste grehova, ali ne nekakvim cistilisnim ognjem".... ociscenje je molitvom ...itd.. I, inkviziciju odbacujemo. .. ( ).. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 8 минута, Bokisd рече Prica ( o mitarstvima ) ,... kao rasprava i razgovor postoji, na to sam mislio. Drugo je , da li je ili nije zvanicna i validna. itd. па није друго, јер се оваквим причама само смућују, застрашују и држе као таоци верници. kopitar, Iulianus, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Noop. Pogledaj celu recenicu i smisao....... "treba da se ociste od ovakve vrste grehova, ali ne nekakvim cistilisnim ognjem".... ociscenje je molitvom ...itd.. A mi se molimo da se pojača vatrica , jer što je jače to bolje. Bokisd, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Управо сада, Снежана рече па није друго, јер се оваквим причама само смућују, застрашују и држе као таоци верници. Pa, i strah i ljubav su deo naseg puta ka' Bogu. Nismo bas savrseni. Kako msilis 'taoci' ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Pa, i strah i ljubav su deo naseg puta ka' Bogu. Nismo bas savrseni. Kako msilis 'taoci' ? јесу љубав и страх део нашег пута, али ја не причам о томе, митарства нису део нашег пута ка Богу, ја сасвим јасно причам/пишем, немој да ми обрћеш смисао речи. Држите људе као таоце вашег сопственог страха, нити улазите у Цркву нити другом дајете да уђе. Volim_Sina_Bozjeg, Iulianus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 4, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 24 минута, Bokisd рече Prica ( o mitarstvima ) ,... kao rasprava i razgovor postoji, na to sam mislio. Drugo je , da li je ili nije zvanicna i validna. itd. Рече Митар службујући... :-( Бог Ти добра дао и ка Себи привео! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Рече Господ дошавшим Му Јудејима: Заиста, заиста вам кажем: Ко моју ријеч слуша и вјерује Ономе који ме је послао, има живот вјечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот. Заиста, заиста вам кажем, да долази час, и већ је настао, када ће мртви чути глас Сина Божијега, и чувши га оживјеће. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи; И даде му власт и да суди, јер је Син Човјечији. Не чудите се томе, јер долази час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијега, И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао”. (Јн 5, 24-30) Šta to znači dolazi čas i već je nastao? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 40 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Рече Господ дошавшим Му Јудејима: Заиста, заиста вам кажем: Ко моју ријеч слуша и вјерује Ономе који ме је послао, има живот вјечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот. Заиста, заиста вам кажем, да долази час, и већ је настао, када ће мртви чути глас Сина Божијега, и чувши га оживјеће. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи; И даде му власт и да суди, јер је Син Човјечији. Не чудите се томе, јер долази час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијега, И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао”. (Јн 5, 24-30) Šta to znači dolazi čas i već je nastao? То бих волео да чујем од Бокисда и Кратоса. Да није можда стилска фигура у питању? Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука