Iulianus Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Poslušajte, aman, barem jednom Đuru! Bićete spašeni, jer, Đuro je dobar čovjek i "oprostiće ti (vam) što te (vas) je tukao" za vaše dobro .. Milan Nikolic, Zoran Đurović, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 40 минута, Vedran рече Дај да видим неку такву молитву. Ne mozes sam da nadjes ? Recimo, ove molitve. http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=230 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 31 минута, Vedran рече Ово је тврда храна. Ја бих им рекао овако. Бог је у коначном суду већ урачунао молитве које ћете ви тек изговорити. Јер оне за Њега нису непознаница. Vedrane to sam imam napisao pre nekoliko meseci na temi o mitarstvima. Kojom god hranom da ih nahraniš oni pljunu. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Iulianus рече Poslušajte, aman, barem jednom Đuru! Bićete spašeni, jer, Đuro je dobar čovjek i "oprostiće vam što vas je tukao" za vaše dobro .. Намножили се мазохисти... Ведран* and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ne mozes sam da nadjes ? Recimo, ove molitve. http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=230 наведи цитате, немамо времена да читамо глупости. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Код Паламе не стоји "кроз" у оригиналу, а не дајем ти текст да бих те дочекао на волеј. Ko zna šta možete dočekati ako tako nastavite. Gde vam je original? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 27 минута, Zoran Đurović рече Добар хероин... Реци ми: Ми смо исохристи, односно смо медијатори који праве чуда по себи? Друго, јер на ово претходно питање лако можеш да одговориш, ти заиста мислиш да неки могу да буду у паклу па да прхну у рај? Није ли то увођење Чистилишта и митарстава? Неки мудоња се молио за мене јер сам био пушач (никад нисам пушио, него говорна фигура) и онда ме Бог префрљи у рај његовим заслугама? То митарство је чистилиште јер ми се тресу гаће где ћу и како ћу! И онда се помоли Жика или Мика за мене и буде добро. Колико дана се душа задржава на земљи? Јевреји у Ис доба веровали да су 3, па зато он из мртвих призива Лазара после 4. Душа је као 3 дана играла око гроба. Ми имамо парастосе на 40 дана. Где витла та душа у тих 40 дана? Да ли је душа св. Василија Великог била у паклу? А кад су га сахрањивали, молили су се за њега. Ако је била на небу, онда су те молитве бесмислене, како веле ови наши безумни противници. Како пак душа може 40 дана да облеће око гроба? Зашто је у СЗ облећала само 3-4 дана, а код нас 40? Ваљда би требало време да се скрати, јер је Ис васкрсао. Из само ових неколико натукница, говорим да су те визије шит на коме се не може правити никаква теологија. Oče Zorane,pitanje;Ako je sve u Kristu sta je sa dušama koje su proklete,gdje su onda one?Ako ne postoji nista van Krista?! I ne razumijem Bokisda jeli on katolik i jeli pise o cistilistu ili o paklu?!Jer je opis njegovog pakla zapravo katolicko cistiliste?! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Молим те Милане, наведи Максима. Ја то још нисам нашао. Који цитат од Паламе је у питању? Не могу да се сетим шта сте писали или сам прескочио. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Isusovo magare рече I ne razumijem Bokisda jeli on katolik i jeli pise o cistilistu ili o paklu?!Jer je opis njegovog pakla zapravo katolicko cistiliste?! Samo na brzinu, nije isto, molitve za upokojene duse, ( pravoslavno ) i ociscujuci oganj cistilista. ( katolicko ). Koliko znam, postoji i kod vas, molitve za upokojene duse ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече наведи цитате, немамо времена да читамо глупости. Valjda su sve ove molitve blagodatne ? Upucene su dusama upokojenih. Jer Gospode Ti kao Sudija celoga sveta, grehe i nečistoću otaca kažnjavaš u deci, unicima i praunucima čak do trećeg i četvrtog kolena: ali i miluješ oce radi molitava i dobročinstava čeda njegovih, unuka i praunuka. Sa skrušenjem i umilenjem srca molim Te milostivi Sudijo, ne kažnjavaj mukama večnim preminule nezaboravne (preminuloga-lu nezaboravnoga -nu) za mene sluge Tvoje (slugu Tvoga -ju), roditelje moje (oca moga, majku moju)(IMENA), no oprosti im (mu, joj) sva sagrešenja njihova (njegova, njena), voljna i nevoljna, učinjena rečju ili delom, u znanju i neznanju, i po milosrdju i čovekoljublju Tvojemu, radi molitava Prečiste Bogorodice i svih svetih, pomilij ih (ga, je) i od večnih muka izbavi Ti milosrdni Oce otaca i čeda! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 8 минута, Bokisd рече пре 49 минута, Vedran рече Дај да видим неку такву молитву. Ne mozes sam da nadjes ? Recimo, ove molitve. http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=230 Ја не могу. Ти рече да је Црква прописала. А сад ми реци ове молитве што си навео, где и како их је ЦРКВА прописла, па можда их и прочитам, нисам још. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Valjda su sve ove molitve blagodatne ? Upucene su dusama upokojenih. Jer Gospode Ti kao Sudija celoga sveta, grehe i nečistoću otaca kažnjavaš u deci, unicima i praunucima čak do trećeg i četvrtog kolena: ali i miluješ oce radi molitava i dobročinstava čeda njegovih, unuka i praunuka. Sa skrušenjem i umilenjem srca molim Te milostivi Sudijo, ne kažnjavaj mukama večnim preminule nezaboravne (preminuloga-lu nezaboravnoga -nu) za mene sluge Tvoje (slugu Tvoga -ju), roditelje moje (oca moga, majku moju)(IMENA), no oprosti im (mu, joj) sva sagrešenja njihova (njegova, njena), voljna i nevoljna, učinjena rečju ili delom, u znanju i neznanju, i po milosrdju i čovekoljublju Tvojemu, radi molitava Prečiste Bogorodice i svih svetih, pomilij ih (ga, je) i od večnih muka izbavi Ti milosrdni Oce otaca i čeda! Ово није по Светом Писму да деца испаштају због родитеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Ko zna šta možete dočekati ako tako nastavite. Gde vam je original? Па ти си теолог Богословске Тројице. Како то да Максим не богослови као ти и "Палама"? Ја сам мислио да ти читаш Оце у оригиналу... Зато, буздоване, дај нам текст. А ја га имам. Као што ни у Паламе нема "кроз" (диа), нема ни у Максима. Немој да скачеш са Бранковог моста. Звекни главуџом неколико пута у зид. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Samo na brzinu, nije isto, molitve za upokojene duse, ( pravoslavno ) i ociscujuci oganj cistilista. ( katolicko ). Koliko znam, postoji i kod vas, molitve za upokojene duse ? бацила сам поглд на оне молитве за упокојене, и само на једном месту се спомињу демони, предпостављам да је ту молитву писао неко ко је веровао у митарства. Је л ти верујеш у учење о митарствима? Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Управо сада, Жика рече Ово није по Светом Писму да деца испаштају због родитеља. Licno gledam, kao neka molitvena stilska figura koja naglasava kolika je poguban greha za nas ljude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука