Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 44 минута, Матусал рече а на које си ти мислио? Opet, Matusal, igras neke zmurke. Lepo, si pitao, zar se nije Sin pokorio, pre krsta ( tacnije receno, nije Sin, nego, nasa priroda u Hristu ). Tamo je pokoravanje, posle Vaskrsenja, kada, je nase telo, uzdignuto u Hristu na nebesa. I, onda, se Njemu pokorava sve, i na kraju se i On pokorava Ocu. U principu, najlakse je shvatiti, da u jednom slucaju, Njemu se pokoreva sve, u drugom slucaju , se ukida ( te stvari , koje mu se pokoravaju,) i onda se, On pokoreva Ocu, i bude Bog sve u svemu . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 1 минут, Матусал рече и када ће се Син покорити Оцу? Kad se ce svet bude pokorio Sinu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 6 минута, Матусал рече и када ће се Син покорити Оцу? Pa, lepo pise,.... А кад Му све покори, онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори, да буде Бог све у свему... Na kraju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 1 сат, Vedran рече Ма не, нико те неће утаманити, него ћеш липсати, до зелене траве. Ali moras priznati da ti je drago sto imate magare koje vas slusa i prati..? Ведран* and Ayla је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 Управо сада, Isusovo magare рече Ali moras priznati da ti je drago sto imate magare koje vas slusa i prati..? El si ti eshatološko atemporalno il ovo vremensko magare? Milan Nikolic and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 39 минута, Кратос рече A kad Otac kaže Sinu sedi meni s desne strane dok ne pokorim sve neprijatelje tvoje iz koje perspektive tu On priča?Temporalne il atemporalne? Потрудио бих се да ти одговорим али, како ти рече, да сам „глуп ко точак". Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 9 минута, Isusovo magare рече Ali moras priznati da ti je drago sto imate magare koje vas slusa i prati..? Па видиш да бринем да не липшеш. Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 3 минута, Кратос рече El si ti eshatološko atemporalno il ovo vremensko magare? Ja sam pravo Isusovo magare...pratim ga od jaslica do kriza..nosim ga kroz zivot a da ne znam puno o Njemu i Njegovom Ocu..ne znam zapravo niti jednu teolosku frazu ni te sve nazive eshatoloske ovakve onakve..znaci pravo vremensko magare.Zato i dođoh ovdje da stogod naucim. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Zato i dođoh ovdje da stogod naucim. Па ако ништа друго, научићеш од нас шта не треба да радиш. Матусал, Zoran Đurović, Isusovo magare and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 41 минута, Bokisd рече Opet, Matusal, igras neke zmurke. Lepo, si pitao, zar se nije Sin pokorio, pre krsta ( tacnije receno, nije Sin, nego, nasa priroda u Hristu ). Tamo je pokoravanje, posle Vaskrsenja, kada, je nase telo, uzdignuto u Hristu na nebesa. I, onda, se Njemu pokorava sve, i na kraju se i On pokorava Ocu. U principu, najlakse je shvatiti, da u jednom slucaju, Njemu se pokoreva sve, u drugom slucaju , se ukida ( te stvari , koje mu se pokoravaju,) i onda se, On pokoreva Ocu, i bude Bog sve u svemu . пре 39 минута, Кратос рече Kad se ce svet bude pokorio Sinu. Не разумем, хоћете да кажете да се Христос вазнео са десне стране Оца као Син у две природе, с тим што је људска сада већ у потпуности обожена и удостојена потпуног сједињења са Богом и да се сада опет тај Син има покорити Оцу, с тим да је потпуно неразумљиво о каквом типу поклоњења би се ту могло радити када је Христос већ удостојен седења са десне стране. филип. 2,5 5. Зато нека је у вама иста мисао која је и у Христу Исусу, 6. Који будући у обличју Божијем, није сматрао за отимање то што је једнак са Богом, 7. Него је себе понизио узевши обличје слуге, постао истовјетан људима, и изгледом се нађе као човјек; 8. Унизио је себе и био послушан до смрти, и то до смрти на крсту, 9. Зато и Њега Бог високо уздиже, и дарова му Име које је изнад свакога имена. 10. Да се у Име Исусово поклони свако кољено што је на небесима и на земљи и под земљом; 11. И, да сваки језик призна да је Исус Христос Господ на славу Бога Оца. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 47 минута, Bokisd рече Pa, lepo pise,.... А кад Му све покори, онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори, да буде Бог све у свему... Na kraju. Како, стаће испред њега и урадити метанију? Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 6 минута, Матусал рече Не разумем, хоћете да кажете да се Христос вазнео са десне стране Оца као Син у две природе, с тим што је људска сада већ у потпуности обожена и удостојена потпуног сједињења са Богом и да се сада опет тај Син има покорити Оцу, с тим да је потпуно неразумљиво о каквом типу поклоњења би се ту могло радити када је Христос већ удостојен седења са десне стране. To je tip poklonjenja da živiš i postojiš kao što postoji i Sin Božiji,da imaš Duh koji prepoznaje Boga kao Oca ili kako kaže apostol Pavle posinački duh koji viče Ava Oče.Ne ovaj rimski eshatološki ava.... Zoran Đurović and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 17 минута, Матусал рече Како, стаће испред њега и урадити метанију? A kako je sad u eshatološkoj realnosti?Šta rade sad eshatonci? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 31, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 9 минута, Кратос рече To je tip poklonjenja da živiš i postojiš kao što postoji i Sin Božiji,da imaš Duh koji prepoznaje Boga kao Oca ili kako kaže apostol Pavle posinački duh koji viče Ava Oče.Ne ovaj rimski eshatološki ava.... Па не исповедами ли ми сада у символу вере : који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца. Син је и на земљи био једно са Оцем и препознавао га као Оца, једино се људска природа у Христу покорила божанској. Домострој је вазнесењем завршен и Син је сада у Есхатону. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2017 пре 2 часа, Bokisd рече Jer, ovde je sasvim jasno, kako stoje stvari, i logicki i smisleno . Ја ти рекох, у својству доктора, да ти ниси човек... смири се да би задобио неопходну компоненту, ум. Ведран* and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука