Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Мисли се на Личност Логоса. Зар не? Зашто бисмо толико апсолутизовали тело? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 ,,Дух је оно што оживљава, тијело не користи ништа.'' Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 31 минута, Milan Nikolic рече Мисли се на Личност Логоса. Зар не? Зашто бисмо толико апсолутизовали тело? Zato sto Logos ovaplocenjem dozivljava KENOZU, ulaskom u ograniceno telo neminovno je i morao da podnese smirenje samoispraznjenja od svog sveznanja tokom vremena dok je bio beba (i ako sve to ni jednog trena nije nestalo iz njegove bozanske prirode), te razvijajuci se i rastuci usvaja u svoju ogranicenu covecansku prirodu svoje bozansko sveznanje i sve ostalo... svoju bozansku slavu itd... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Ma nije o tome reč, nego đurovci govore da je čovečansko telo Hristovo postojalo pre stvaranja sveta. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Ma nije o tome reč, nego đurovci govore da je čovečansko telo Hristovo postojalo pre stvaranja sveta. Nesto razmisljam. Da li moze neko da mi kaze , kako je to postojala priroda tela u Hristu, i pre vremena i stvaranja sveta ? Da li isto kao i u vremenu ili na drugaciji nacin ? Mislim, da skratim muku. U telesnom obliku sigurno nije, jer jos ne postoji tvar i materija. Kako onda ? Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Oni su, jednostavno, slili nestvoreno i stvoreno. Bog sigurno za nas priprema velike stvari, ali sada je bolje da mnogo toga ni ne ispitujemo. Kako god, sačuvaće se različitost priroda, iako će stvorena prebivati u Nadsuštastvenosti. Jer je tamo Hristos. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Октобар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 11 минута, Bokisd рече Nesto razmisljam. Da li moze neko da mi kaze , kako je to postojala priroda tela u Hristu, i pre vremena i stvaranja sveta ? Da li isto kao i u vremenu ili na drugaciji nacin ? Mislim, da skratim muku. U telesnom obliku sigurno nije, jer jos ne postoji tvar i materija. Kako onda ? Стварање света – дело Свете ТројицеСтварање света јесте дело Свете Тројице. Бог Отац ствара свет речју Својом, тј. кроз Сина (и рече Бог) и Духом Светим који се дизаше над водом (Пост. 1, 2).Веру да је Бог Отац створио свет у Сину Јединородном исказао је и цар Давид речима:Све си у Премудрости (Христу) створио (Пс. 103, 4). Овом сведочењу следује и Апостол Павле који у Посланици Римљанима каже да је од Њега (Христа) и кроз Њега и ради Њега све (Римљ. 11, 36). Истину о стварању света од стране Свете Тројице сликовито је описао св. Иринеј Лионски, рекавш: Бог Отац је са две руке, Сином и Светим Духом, створио човека и свет. О учешћу Личности Свете Тројице у стварању света говори и св. Григорије Нисијски: «Када смо чули Оца чули смо Онога Који је узрок свега, а када научисмо о Сину подучисмо се о сили која изсија из првог узрока да устроји свет, а упознавши се Духа појмисмо силу која усавршава оно што је Отац кроз Сина стварањем произвео у биће».Свет је, сагласно учењу св. Григорија Нисијског, створен као јединствена целина, тако што је у једном тренутку примио постојање у виду «семене силе», а у наставку се, кроз ту семену силу, коју је уградио у њега Бог, постепено развијао, по Божијем промислу, тако да су настала конкретна бића, врсте и јединке*. У истом духу говори и св. Јован Дамаскин, који каже да је стварање прошло кроз два стадијума: први је изградња материје из небића, а други је стварање појединачних бића из те материје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 23 минута, Milan Nikolic рече Ma nije o tome reč, nego đurovci govore da je čovečansko telo Hristovo postojalo pre stvaranja sveta. Znam, ali ja u to ne verujem, iako sam dopustio mogucnost da je to mozda moguce, slicno kao i tvoja teorija da je nastanak sadasnjih bica kroz evoluciju posledica covekovog pada (mada mi je vise verovatnije da je materiju u palo stanje povukao pali andjeo, a da je Adamov izbor samo potvrdio taj izbor)... Mada sve su to teologumeni i ne volim da prckam izvan zvanicnih i utvrdjenih stvari u veri ... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Октобар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Бог ради шта Хоће и Где хоће, како у времену, тако и свуда! А Ви прво не верујете у Свемоћ Божју, а услед истог ни време у Историји не разумевате, иако писмо све то црта! Ми смо Историја на коју Христос долазећи чека да Поверује да је Жива! У ком смо дану стварања света? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 33 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Brate mili ti kao da si dete hiljdau puta ti je rečeno. Ako pitaš KO onda ti Pavle jasno odgovara kroz Isusa Hrista sve postade. Ali, vidi, da li mislis da moze postojati razlika izmedju Pavla i apostola Jovana kada , pricaju...kroz koga... je sve stvoreno. Citam ovaj tekst od Zlatoustog , mozes da pogledas. http://www.verujem.org/sveti_oci/zlatousti_na_jn_05.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 5 часа, Кратос рече Pa rekao sam da ljudska priroda u Njemu napreduje i uzrasta. Па сигурно не узраста божанство. Али мени се не допада овај језик. Људска природа ово, божанска оно. Говоримо о једном Христу Исусу који је у СВЕМУ сличан нама осим у греху. А тај ИХ је и Бог и човек. И ми не познајемо никакву човечанску природу Христову као самостални ентитет па да је експериментално разматрамо изоловану од његове ипостаси. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 13 минута, Гајић рече Стварање света – дело Свете ТројицеСтварање света јесте дело Свете Тројице. Бог Отац ствара свет речју Својом, тј. кроз Сина (и рече Бог) и Духом Светим који се дизаше над водом (Пост. 1, 2).Веру да је Бог Отац створио свет у Сину Јединородном исказао је и цар Давид речима:Све си у Премудрости (Христу) створио (Пс. 103, 4). Овом сведочењу следује и Апостол Павле који у Посланици Римљанима каже да је од Њега (Христа) и кроз Њега и ради Њега све (Римљ. 11, 36). Истину о стварању света од стране Свете Тројице сликовито је описао св. Иринеј Лионски, рекавш: Бог Отац је са две руке, Сином и Светим Духом, створио човека и свет. О учешћу Личности Свете Тројице у стварању света говори и св. Григорије Нисијски: «Када смо чули Оца чули смо Онога Који је узрок свега, а када научисмо о Сину подучисмо се о сили која изсија из првог узрока да устроји свет, а упознавши се Духа појмисмо силу која усавршава оно што је Отац кроз Сина стварањем произвео у биће».Свет је, сагласно учењу св. Григорија Нисијског, створен као јединствена целина, тако што је у једном тренутку примио постојање у виду «семене силе», а у наставку се, кроз ту семену силу, коју је уградио у њега Бог, постепено развијао, по Божијем промислу, тако да су настала конкретна бића, врсте и јединке*. У истом духу говори и св. Јован Дамаскин, који каже да је стварање прошло кроз два стадијума: први је изградња материје из небића, а други је стварање појединачних бића из те материје. Brate Gajo, pa, ovaj tekst, svedoci, upravo o onome sto pricam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 5 часа, kopitar рече Ali mu se u jednom trenutku dogodilo da shvati, gle ja nisam samo čovjek ja sam i Bog. Мени се чини да то није било у једном тренутку. Беба не схвати "одједном" да јој је мајка, мајка, нити да се зове "Марко Марковић", нити било шта томе слично. А потпора овом мишљењу су и Лукине речи да он "растијаше и јачаше духом", дакле процес је у питању, а не одједном. Bokisd, Zoran Đurović, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 4 часа, Milan Nikolic рече Како можеш то да знаш? Управо је важно да Исус увек има свест о своме ја. Зашто би те саблажњавало одојче, зашто не би имало свест о своме ја, поготово када је реч о личности Сина Божијег. Јер личност је та која поседује свест. Личност је поседује, али свест није својство личности. На пример, ти и кад ниси свестан шта причаш и даље си личност. Zoran Đurović and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 7 минута, Vedran рече Личност је поседује, али свест није својство личности. На пример, ти и кад ниси свестан шта причаш и даље си личност. Meni se cini i koliko razumem stvari, svest je ( u stvari ), u razumu ( umu ). I, onda , kada je Hrist, rastao i napredovao u znanju, dosla je i svest. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука