Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Христос је спасио природу (створену) Својим васкрсењем и вазнесењем, међутим, свет још чека на свеопште спасење и крај историје. Замисли се, Зоро, само над чињеницом колико се твој језик разликује од Павловог. Ништа друго. Еф 2, 4-7: Али Бог, богат у милосрђу, због велике љубави своје којом нас је заволео, нас, који бејасмо мртви због грехова, оживе са Христом: благодаћу сте спасени. И са Њим заједно васкрсе и заједно посади на небесима у Христу Исусу, да би показао у вековима који долазе огромно богатство благодати своје преко доброте према нама у Христу Исусу. Никакве се природе овде не помињу, него особе које су носиоци тих природа. Због тога је овај текст за Златоустог тајна, али за тебе, који знаш суштину Бога и све како иде, није. Матусал, Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече онда ћеш увести безличну природу и тиме нужно спасење свих. Ne postoji bezlična ljudska priroda ali postoje neka opšta svojstva te prirode koju svaka ličnost nosi na sebi svojstven način,kako kaže Damaskin projava te suštine.Hristova ličnost prevazilazi ta svojstva,pobeđuje smrt i time otvara mogućnost za sve koju istu sadrže ali koju opet nose na sebi svojstven način.Ja sam o tome pričao.A ne verujem da su se sve ličnosti ljudske već spasle ali verujem da ih Bog iz svoje nadvremenske perspektive vidi i poznaje kao takve. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 @Zoran Đurović Zamislite da verujete da niste spašeni. Ne biste polemisali ništa znajući da ste osuđeni. Međutim, zasigurno verujete da ste već spašeni, čim strogo držite svoje stavove. Vi ne znate da ste spašeni. Samo verujete, zar ne? Lepo ste udavili savest. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Svo znanje se crpi iz spasenja odozgo inace spasenja ne bi bilo nego bi psenica i korov isto bili. Zoran Đurović and Тања1 је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 5 минута, Milan Nikolic рече мислите да је Дамаскин ту имао лимит. А ви немате лимит по том питању, како изгледа, јер верујете да своје знање црпите из већ сопственог спасења. Морате да верујете у то, зар не? Не, јавио ми се Дамаскин из есхатона и каже да је погрешио. Кратос, Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече @Zoran Đurović Zamislite da verujete da niste spašeni. Ne biste polemisali ništa znajući da ste osuđeni. Međutim, zasigurno verujete da ste već spašeni, čim strogo držite vaše stavove. Vi ne znate da ste spašeni. Samo verujete, zar ne? Lepo ste udavili savest. Verovati u Hrista je verovati u sopstveno spasenje a ne spasenje Hrista kao individue. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 11 минута, Zoran Đurović рече Има; јер свако од нас је део те људске природе која је спашена. За тебе нису у Хр већ спашене личности, јер ако би то тврдио, а било би у складу са Павлом и са мном, онда би разумео да та природа није усвојена безлично. Ако је усвојена безлично, односно да ми као личности већ нисмо ћелије тог Хр тела а он наша Глава, онда ћеш увести безличну природу и тиме нужно спасење свих. Такође ћеш избацити све свете који су учесници тог Тела, ин примис Мајку Божију која је већ васкрсла, а забранићеш и проскомидију. Cini mi se da Amfilohije rece mi smo udovi Hristovi. Toliko o tome ko sedi sa desne strane Oca. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 6 минута, Кратос рече A ne verujem da su se sve ličnosti ljudske već spasle ali verujem da ih Bog iz svoje nadvremenske perspektive vidi i poznaje kao takve. Е, ово јесте безбоштво. Јер ти не исповедаш да су свеци у Христу. Немаш заједницу са свецима. Причешћујеш се мртвим телом које у себи садржи само месо и крв. Заиста си канибал. Уствари, ти не разликујеш тело и крв од обичног јела... Ис тело, по овој тези, не садржи особе. Ако не садржи особе, онда си канибал. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Никакве се природе овде не помињу, него особе које су носиоци тих природа. Због тога је овај текст за Златоустог тајна, али за тебе, који знаш суштину Бога и све како иде, није. A za vas svakako nije tajna? Lepo ste to protumačili kao niko drugi. Barem da date trunku mogućnosti da grešite. Ovako, mrka kapa. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Не, јавио ми се Дамаскин из есхатона и каже да је погрешио. Da niste zajedno tamo? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече A za vas svakako nije tajna? Lepo ste to protumačili kao niko drugi. Barem da date trunku mogućnosti da grešite. Ovako, mrka kapa. То је као када би Григорију Богослову рекао да је његов став: Дух Свети је једносушан Оцу и Сину, порицање тајне! Није, друже, него се не одступа од истине коју отворено проповедамо. А да ја знам и заиста како тамо функционишу ствари, написао бих ти један математички трактат. Али си ти сабрат Аецију и Евномију па тврдиш да Бога знаш боље него он самог себе! Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Октобар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Da niste zajedno tamo? [emoji4] Ви хулите на Духа Светог!Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече То је као када би Григорију Богослову рекао да је његов став: Дух Свети је једносушан Оцу и Сину, порицање тајне! Није, друже, него се не одступа од истине коју отворено проповедамо. А да ја знам и заиста како тамо функционишу ствари, написао бих ти један математички трактат. Али си ти сабрат Аецију и Евномију па тврдиш да Бога знаш боље него он самог себе! Gresis brate nego je Bog stvorio MN da bi upoznao sebe a lovorike mu dade da je bas MN logos tvari koji je nedostajao u konacnoj spoznaji sustine Boga zivoga. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече А да ја знам и заиста како тамо функционишу ствари, написао бих ти један математички трактат. Bitno je da ste već tamo. Priznajte da verujete u to. Ako ne verujete da ste već tamo onda u vodu cela vaša priča. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Е, ово јесте безбоштво. Јер ти не исповедаш да су свеци у Христу. Немаш заједницу са свецима. Причешћујеш се мртвим телом које у себи садржи само месо и крв. Заиста си канибал. Уствари, ти не разликујеш тело и крв од обичног јела... Ис тело, по овој тези, не садржи особе. Ако не садржи особе, онда си канибал. Besmilseno mi imputiraš nešto što nisam ni rekao,rekao sam da je Isus korporativna Ličnost Čokot a mi loze kroz Crkvu kao Telo Njegovo. Mada pazi kad bi pročitao lepo ono što si napisao tebi je jedenje mrtvog tela jedne individue kanibalizam a kad jedeš telo koje sadrži više individua nije kanibalizam.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука