Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jer što zakonu beše nemoguće, jer beše oslabljen telom, posla Bog sina svog u obličju tela grehovnog.

Rimljanima 8,3

Pavle kaže da je to obličije grešnoga a vi oćete da to praglasiti predpostojećem svetu.....cccccc

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Давно смо привели текст у коме Николај тврди да после смрти људи васкрсавају у новим телима. 

Čini mi se da nije bilo baš reči da vaskrsavaju ali da se javljaju u slavnim telima,kad se kaže duša svakako se ne misli na kaspera niti na neko amorfno paperjasto biće, neku utvaru.Ne sećam se baš tačno kako je glasio tekst..ako ti nije teško stavi ga ovde ponovo.

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Pavle kaže da je to obličije grešnoga a vi oćete da to praglasiti predpostojećem svetu..

Na stranu to što On dobrovoljno uzima na sebe grehe čoveka iako je bezgrešan nego nešto drugo da te pitam.

A Ko tačno je Alfa i Omega svetu?

Predstojeći svetu je taj kroz Koga se stvara svet a to nije vreme, jer Bog ne stvara kroz vreme jer je vreme najobičniji stvorenje, nego kroz ISusa Hrista koji predpostoji svetu jer je Prvenac i Kroz Njega sve postaše i ne postaše Isus Hristos u nečemu da bi u tom nečemu sve postalo kroz Isusa Hrista. zamisli kakva bi to glupost bila.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

А да није из кувара објављеног у Бг 1936?
Која тријада, који параграф? Да ли си толико необразован да не умеш ни да цитираш? Наведи ми извор. 

Ne mogu sada preko smartfona da stavljam grčki. Pa valjda znate izvornik, čemu toliko cepidlačenje.
Zbog takvih đuromislećih, lepo je Jovan Majendorf naveo u uvodu ove knjige:
,,Palamina prevashodna briga bila je da pokaže da oboženje nije rezervisano samo za izolovane ,mistike', nego da je, u stvari, istovetno sa samom hrišćanskom verom, te je stoga dostupno svima koji krštenjem postaju članovi Crkve".
http://www.spc.rs/sr/sveti_grigorije_palama_trijade

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Predstojeći svetu je taj kroz Koga se stvara svet a to nije vreme, jer Bog ne stvara kroz vreme jer je vreme najobičniji stvorenje, nego kroz ISusa Hrista koji predpostoji svetu jer je Prvenac i Kroz Njega sve postaše i ne postaše Isus Hristos u nečemu da bi u tom nečemu sve postalo kroz Isusa Hrista. zamisli kakva bi to glupost bila.

Sve se slažem osim da je imao ljudsko telo pre stvaranja sveta jer time čovek prestaje da bude stvorenje već je Bog samo po sebi i drugo onda imamo Svetu Trojicu od kojih su na večnom planu dvojica Duhovi bestelesni i jedan je telesni što je po meni potpuno razbijanje Hrišćanske trijadologije o Jednoj Prirodi,Suštini i Trima Ipostasima i potpuno besmišljava mukotrpnu borbu Crkve da putem Hristologije i učenja o dvema prirodama u Bogočoveku odbrani to učenje. no nije ni bitno.Mišljenje je kao doope,svakoga ima,složićemo se da se ne slažemo i to je to.Kad riknem ću ti javim dal iz Raja il iz Pakla eshatološke realnosti dal sam bio u pravu.:))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Ne mogu sada preko smartfona da stavljam grčki. Pa valjda znate izvornik, čemu toliko cepidlačenje.
Zbog takvih đuromislećih, lepo je Jovan Majendorf naveo u uvodu ove knjige:
,,Palamina prevashodna briga bila je da pokaže da oboženje nije rezervisano samo za izolovane ,mistike', nego da je, u stvari, istovetno sa samom hrišćanskom verom, te je stoga dostupno svima koji krštenjem postaju članovi Crkve".
http://www.spc.rs/sr/sveti_grigorije_palama_trijade

Не прави се будала... Немам Шијаково издање. А Тријаде су тријаде а не енада! Дај ми извор. Не треба ти никакав грчки, ја ћу га после наћи. 

Подели на овим сајтовима

А да се ти мало опустиш и дрмнеш једно пиво? - На игноре те стављам. 

Pa ovo je stvarno sramota. Ignorisanje znači podvajanje i stvaranje jeresi.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Svetu Trojicu od kojih su na večnom planu dvojica Duhovi bestelesni i jedan je telesni što je po meni potpuno razbijanje Hrišćanske trijadologije

A Sveti Duh se nije otelotvorio?

Подели на овим сајтовима

Ko nadje Boga taj je Bogom zaista (pro) nadjen!

Koga uskrsne Bog taj je Bogom zaista uskrsnut!

3) Jesus said: If those who lead you say to you: See, the kingdom is in heaven, then the birds of the heaven will go before you; if they say to you: It is in the sea, then the fish will go before you. But the kingdom is within you, and it is outside of you. When you know yourselves, then you will be known, and you will know that you are the sons of the living Father. But if you do not know yourselves, then you are in poverty, and you are poverty.

Izvinjavam se što nemam taj video preveden na srpski ali tamo je to sve objašnjeno! 

Tomino Jevandjelje je istina apokrif ali nam pomaže shvatit logiku Isusovih djela i govora.

http://www.earlychristianwritings.com/thomas/gospelthomas3.html

Подели на овим сајтовима

Nemoj molim te ja imam troje male dece, još ako ti tako bitne stihove moram stavljati na sto, onda daj organizuj da mogu i na tebe da dobijem dečji dodatak, koristilo bi mi.

Imam i ja troje male dece i danas mi je slava pa ne kukam. Što se uopšte uzrujavaš kad je uvaženi hard-disk teolog uvek zagrejan.:)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Imam i ja troje male dece i danas mi je slava pa ne kukam. Što se uopšte uzrujavaš kad je uvaženi hard-disk teolog uvek zagrejan.:)

Teško je i odgovoriti na ovo prvenstveno na kukanje.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A Sveti Duh se nije otelotvorio?

Nije.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Golube moj lepi tebi je dosadno.

To nije ovaploćenje.Prostuduraj malo bolje ti to.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...