Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Рапсоди рече

Знам за случај из мог краја... у питању је била( нажалост)  верујућа жена. Било је давно па се нећам детаља, родила је дете здраво и она на порођају умрла.

Е сад не знам тачно медицинске детање. Знала је да  је у питању трудноћа са доста високим ризиком по њу. Не могу да се сетим да ли беше у питању немогућност заустављања крварења  или нешто слично. Али потпуно свесно је одлучила да роди бебу без обзира на ризике по сопствени живот. 

Ali je rodila. 

Mogla je i da ne rodi, da umre i da dete ode sa njom.

Ne treba se igrati sa tim stvarima i osuđivati.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 27 минута, Lady Godiva рече

повраћала, што су јој се ноге деформисале, вене искочиле, изгубила који зуб, трпела несвестицу и болове у леђима, и потенцијално угрозила свој живот услед неке компликације, да би родила дете које не жели?

Ne preterujmo, nije baš toliko strašno.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ali je rodila. 

Mogla je i da ne rodi, da umre i da dete ode sa njom.

Ne treba se igrati sa tim stvarima i osuđivati.

Било је то прилично давно...оно што знам је, да је родила здраво дете а она умрла на порођају. За остатак приче не знам колико су приче  и препричавања средине тада а колико је стварно тачно  то што се причало, да је свесно родила бебу и ако је била ( по мишљењу лекара) скоро па сто посто сигурна да она неће преживити. А имала је и опцију да изврши абортус, а она да остане.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Било је то прилично давно...оно што знам је, да је родила здраво дете а она умрла на порођају. За остатак приче не знам колико су приче  и препричавања средине тада а колико је стварно тачно  то што се причало, да је свесно родила бебу и ако је била ( по мишљењу лекара) скоро па сто посто сигурна да она неће преживити. А имала је и опцију да изврши абортус, а она да остане.  

Dobro Rapso ne znamo detalje. I nije baš idealna situacija-dete odraslo bez majke, njeni roditelji su izgubili dete, muž izgubio ženu i ostao sam da gaji dete. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Dobro Rapso ne znamo detalje. I nije baš idealna situacija-dete odraslo bez majke, njeni roditelji su izgubili dete, muž izgubio ženu i ostao sam da gaji dete. 

Апсолутно не улазим у моралисање..Знам само да се одлуци те жене  дивим и да је она за мене јунак. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Једини случај када бих могао да размислим о абортусу у смислу да је оправдан је тај када је живот мајке угрожен. Само у том и више ни у једном случају.

У сваком другом случају то је убиство и стравичан грех. А код нас се сваке године изврши велики број абортуса и не верујем да јето зато што је животр мајке угрожен.

Духовно смо посрнули као народ, то је истина, зато је и поента ове оштре критике да нас она позива на духовно отрежњење. Иначе, нестаћемо као народ са лица земље.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Апсолутно не улазим у моралисање..Знам само да се одлуци те жене  дивим и да је она за мене јунак. 

То је највећа могућа жртва...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Православни Србин рече

То је највећа могућа жртва...

Žrtva??? Heroj???

Pa zar je ovaj (zemaljski) život važniji od onog večnog (nebeskog) gde je ona otišla?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, VaSa110 рече

Žrtva??? Heroj???

Pa zar je ovaj (zemaljski) život važniji od onog večnog (nebeskog) gde je ona otišla?

Није, али није лако ни одрећи се овог земаљског живота. Да се не лажемо. То јесте велика жртва, иако то не значи да је земљски важнији од небеског.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Православни Србин рече

То јесте велика жртва, иако то не значи да је земљски важнији од небеског.

Ovo ne mere nikako, ali nikako.

Da ne bude zabune ovo ne mere nikako za one koji veruju da postoji nebeski život i da je to onaj pravi (uz Boga).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, VaSa110 рече

Žrtva??? Heroj???

Pa, u smislu, zivot za zivot. Nije bas lako, dati zivot za nekog, pa, i za najblize. Retki su takvi. Uostalom, mnoge zene bi na njenom mestu, zrtvovali zivot deteta, za svoj zivot. ( ne ulazeci u svestan rizik i neizvestan ishod ).

I, nije bas tako lako umirati i cekati smt. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, VaSa110 рече

Ovo ne mere nikako, ali nikako.

Da ne bude zabune ovo ne mere nikako za one koji veruju da postoji nebeski život i da je to onaj pravi (uz Boga).

Мислим да не разумеш поенту.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

I, nije bas tako lako umirati i cekati smt. 

Smrt? Kakvu smrt?

Ideš u večni život, onaj pravi uz Boga.Ima li veće radosti?

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Мислим да не разумеш поенту

Evo čekam da je pročitam kad napišeš.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...