RYLAH Написано Октобар 18, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 1 hour ago, Avocado рече Može i da ga "kazni" opomenom... nije samo u teoriji... ja nedavno dobih za klijente opomenu... zamalo da se šlogiram... Просто не могу да верујем Свака част Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 пре 15 часа, Плаво Небо рече Али читајући твоју тему схватио сам да је човек учинио прекршај негде у 7 месецу прошле године (ако се добро сећам, мрзи ме да поново отварам линк) а њему је рочиште заказано сад за октобар. Тај члан о застарелости лепо говори о томе да се не може ни водити поступак у року ако протекне више од 1 године од када је прекршај учињен. Не знам када је МУП поднео пријаву али прво рочиште је заказано након 1 године. Не знам, ваљда. Видиш, на ово мислим: '' Prekršajni postupak ne može se pokrenuti niti voditi ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen''. Суд је тај који води поступак. А како може да закаже рочиште да би водио поступак ако је протекло више од 1 године. Тако да странка на првом рочишту треба да се позове на застарелост. Не знам, тако схватам. Знаш оно: ''три правника, пет мишљења''. Ево како то иде (јуче сам можда мало био конфузан јер сам са телефона писао, па нисам могао дугачке постове): Кад се учини прекршај, поднесе се прекршајна пријава. Једном кад се поднесе прекршајна пријава, мора да прође две године од учињеног прекршаја а да он није прекршајно правоснажно осуђен да би застарело. Што се тиче рока од годину дана: Учини се прекршај. Ако се у року од годину дана не поднеее прекршајна пријава, којом се покреће прекршајни поступак (рецимо ако је починилац непознат годину дана, или ако полиција или други орган из било ког другог разлога не поднесу прекршајну пријаву), долази до застарелости могућности вођења прекршајног поступка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 18, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 пре 3 часа, RYLAH рече Просто не могу да верујем Свака част Nema neke posebne časti i zasluga... isti taj deo u kojem tražimo da se izrekne opomena uvek kopi/pejstujemo kad su ispunjeni uslovi (a često jesu) i nikad do sad nam nisu prihvatili... nismo ovde nešto posebno sudiju ubeđivali, samo je naleteo sudija koji je to prihvatio... Opomena Član 50 Umesto novčane kazne za prekršaj može se izreći opomena ako postoje okolnosti koje u znatnoj meri umanjuju odgovornost učinioca, tako da se može očekivati da će se ubuduće kloniti vršenja prekršaja i bez izricanja kazne. Opomena se može izreći i ako se prekršaj ogleda u neispunjavanju propisane obaveze ili je prekršajem nanesena šteta, a učinilac je posle pokretanja postupka, a pre donošenja presude ispunio propisanu obavezu, odnosno otklonio ili nadoknadio nanesenu štetu. Veoma često je prvi ili drugi uslov ispunjen... ili oba... Ovo sad jesu bili ispunjeni uslovi i prekršaj je skroz banalan, ali imali smo i bolje slučajeve pa nismo dobili opomenu. Najdrastičniji ne mogu da ispričam direktno da ne bi otkrio klijenta, ali recimo da je potpuno odgovarajuća i valjana analogija da te postave za direktora bolnice, dođeš prvi dan i ustanoviš da nema gaze za operacije, daš nalog da se hitno kupi gaza koliko je potrebno za prvih X dana, a za dalje raspišeš javnu nabavku... i genijalci iz državne revizije koji te prijavljuju svedoče pred sudom da je tačno da bi ljudi verovatno umrli da ti nisi prekršio zakon, ali da si ipak prekršio zakon, tj. trebalo je da raspišeš i sprovedeš javnu nabavku za sve... i sud te kazni... BTW ovaj deo da bi ljudi umrli da je čovek postupio "po zakonu" nije analogija, ni hiperbola... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 18, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 Jednooki "zakoni" ljudski - brzi su da za potpuno trivijalne stvari kazne neznatne ljude, a nema ih nigde kad treba da se za prave zlocine kazne politicari i kojekakvi budzosi. Neke od zaista najogavnijih stvari pred Bogom su licemerje, poluravda i nazovi-zakoni - "tesko vama koji ocedjujete komarca, a gutate kamile". Na zalost, nista novo, i na Istoku, i na Zapadu. Снежана, Рапсоди, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 18, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 Nema pravde među ljudima. Nikolaj II Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 18, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 И Калимеро, такође... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 18, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2017 пре 8 часа, RYLAH рече Ево како то иде (јуче сам можда мало био конфузан јер сам са телефона писао, па нисам могао дугачке постове): Кад се учини прекршај, поднесе се прекршајна пријава. Једном кад се поднесе прекршајна пријава, мора да прође две године од учињеног прекршаја а да он није прекршајно правоснажно осуђен да би застарело. Што се тиче рока од годину дана: Учини се прекршај. Ако се у року од годину дана не поднеее прекршајна пријава, којом се покреће прекршајни поступак (рецимо ако је починилац непознат годину дана, или ако полиција или други орган из било ког другог разлога не поднесу прекршајну пријаву), долази до застарелости могућности вођења прекршајног поступка. Да, на то сам и мислио. Јер ми се ипак чини да је овде пријава поднета након годину дана од учињеног прекршаја, али, небитно, важно је да смо се разјаснили. Нисам ни ја баш добро можда описао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука