Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Žitije

Svete

Ksenije Petrogradske

+Hrista radi jurodive+

(preporučujem svima da pročitaju) :cheesy:

Isceljenje od bolesti i predskazanje rodjenja devojcice Ksenije

Jednom je bio bolestan covek veoma visokog obrazovanja i porekla. Njegov život se nalazio u ozbiljnoj opasnosti. od njega se ni na tren nije odvajala njegova supruga.

Jednom ju je u hodniku zaustavio covek, koji je bio ložac kod njih, i zamolio je da mu dozvoli da da savet kao pomoc bolesnome. Dobivši od nje dozvolu, rekao je da je i sam jednom bio veoma bolestan i da se iscelio kada su mu doneli pesak sa groba Blažene Ksenije. I tada joj je dao malo tog peska sa molbom da ga stave pod jastuk bolesniku, koga su zbog njegove dobrote voleli svi koji su ga znali.

Bolesnikova supruga je ispunila molbu dobronamernog sluge. Nocu, sedeci pored postelje bolesnog muža, zaspala je i imala vidjenje. Pred njom je stajala stara žena cudnog izgleda i u neobicnoj haljini i rekla joj:

“Tvoj muž ce ozdraviti. To dete koje sada nosiš u svojoj utrobi ce biti devojcica. Nazovite je po meni Ksenija. I ona ce cuvati vašu porodicu od raznih nevolja”.

Kada je bolesnikova supruga došla k sebi, te žene vec nije bilo. Ali sve što je Blažena Ksenija koja se stradalnoj ženi javila u vidjenju s utehom i dobrom vesti rekla se potpuno ispunilo. Bolesnik je ozdravio, a njihovo sledece dete je bila devojcica, koju su nazvali Ksenija.

Secajuci se pomoci Blažene Ksenije, zahvalna i blagocestiva supruga je svake godine dolazila na grob Blažene i služila joj parastos. Od tog usrdnog dela je nisu mogle spreciti ni mnogobrojne i komplikovane obaveze.

Cudno je to što se posle nekoliko meseci, pošto se njihova cerka Ksenija udala, na njihovu porodicu obrušila strašna nevolja. Otac porodice, koji je nekada isceljen po predskazanju Blažene se razboleo i upokojio iako se cinilo da je bio pun snage.

apel.png

Подели на овим сајтовима

Žitije

Svete

Ksenije Petrogradske

+Hrista radi jurodive+

(preporučujem svima da pročitaju) 8086.gif

Isceljenje od bolesti i predskazanje rodjenja devojcice Ksenije

Jednom je bio bolestan covek veoma visokog obrazovanja i porekla. Njegov život se nalazio u ozbiljnoj opasnosti. od njega se ni na tren nije odvajala njegova supruga.

Jednom ju je u hodniku zaustavio covek, koji je bio ložac kod njih, i zamolio je da mu dozvoli da da savet kao pomoc bolesnome. Dobivši od nje dozvolu, rekao je da je i sam jednom bio veoma bolestan i da se iscelio kada su mu doneli pesak sa groba Blažene Ksenije. I tada joj je dao malo tog peska sa molbom da ga stave pod jastuk bolesniku, koga su zbog njegove dobrote voleli svi koji su ga znali.

Bolesnikova supruga je ispunila molbu dobronamernog sluge. Nocu, sedeci pored postelje bolesnog muža, zaspala je i imala vidjenje. Pred njom je stajala stara žena cudnog izgleda i u neobicnoj haljini i rekla joj:

“Tvoj muž ce ozdraviti. To dete koje sada nosiš u svojoj utrobi ce biti devojcica. Nazovite je po meni Ksenija. I ona ce cuvati vašu porodicu od raznih nevolja”.

Kada je bolesnikova supruga došla k sebi, te žene vec nije bilo. Ali sve što je Blažena Ksenija koja se stradalnoj ženi javila u vidjenju s utehom i dobrom vesti rekla se potpuno ispunilo. Bolesnik je ozdravio, a njihovo sledece dete je bila devojcica, koju su nazvali Ksenija.

Secajuci se pomoci Blažene Ksenije, zahvalna i blagocestiva supruga je svake godine dolazila na grob Blažene i služila joj parastos. Od tog usrdnog dela je nisu mogle spreciti ni mnogobrojne i komplikovane obaveze.

Cudno je to što se posle nekoliko meseci, pošto se njihova cerka Ksenija udala, na njihovu porodicu obrušila strašna nevolja. Otac porodice, koji je nekada isceljen po predskazanju Blažene se razboleo i upokojio iako se cinilo da je bio pun snage.

Скоро сам баш прочитала књигу о Св. Ксенији, врло је дирљива, има и Акатист прелијеп  8086.gif  :cheesy:  319.gif

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

mislim da si 1 od retkih koji smatra da je film potpuniji vid izražavanja od knjige....

једна слика - 1000 речи ... рекох савршенији, не потпунији. ekstra

једно је начин, друго је довршеност ...

Савршенији?

Колико си заправо био посвећен књигама?

сад сам и неук  29dz8zk 319.gif B)

немам жељу ка правдању или мерењу дужина ... прочитаних књига  nasznak

да ми је до мачевања и демагогије питао бих те колико си ''посвећена'' кинематографији ... чисто да ти префорулишем сопствено питање, да прочиташ на шта личи :bla:

mislim da si 1 od retkih koji smatra da je film potpuniji vid izražavanja od knjige....

једна слика - 1000 речи ... рекох савршенији, не потпунији. :bla:

једно је начин, друго је довршеност ...

jesam   video da si reko savršeniji....ali si mislio potpuniji jer pridev savršen nema komparaciju  isus-sinai t4431
хм, ја o тоme мало другачије гледам и размишљам очигледно ...

филм је за мене екранизација, визуелно испричан тренутак или распон нечијег живота или догађаја са одређеним смислом или лишен истог.

књига је за мене претходник тог филма.

сличну окосницу погледа смо имали и око класике и електронске музике, ако се сећаш, тачније субјективног укуса композитора.

а и тамо сам оптужен за кичерицу, а све уметност  klapklap

иначе, од кад сам чуо прву причу из бакиних уста, нисам испустио књигу из руке или престао да читам. само сам допунио, као и свако други, музиком и сликом, а на крају филмом као савршеним/обједињеним/потпуним (да инкорпорирам) изразом.

наравно, постоје филмови који промаше суштину књиге од које су настали, али то не умањује израз оног што су постигли. ја видим у разним стварима лепоту и уметност, не ограничавам се на правце или начине изражавања.

или на поделу уметност или кича, у свему има своје животности и лепоте, а некад је кич толика уметност израза да је то невероватно ...

beauty is in the eye of the beholder  dada

Sam za sebe kazes da si neuk, sta da ti radim....

барем не уображавам да сам образован што сам се образовао (до сад) четврт деценије ...

испаде да се дуже образујем него што неки постоје на земљи ...

Подели на овим сајтовима

Стално читам песме од Китса, Јејтса и Витмана... Недавно сам се подсетио и Спенсерове Вилинске краљице. То је, барем, од ствари за разоноду... срамота ме да пишем шта све ћитам - али, стално ми нешто иде кроз руке.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

evo nešto za andreja... znam da voli latinski  :cheesy:

http://www.warpoetry.co.uk/owen1.html

pesnik je vilfred oven... umro u 25. god. tj. poginuo u 1.sv.ratu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

evo nešto za andreja... znam da voli latinski  :cheesy:

http://www.warpoetry.co.uk/owen1.html

pesnik je vilfred oven... umro u 25. god. tj. poginuo u 1.sv.ratu

... pro patria mori!

Хвала брате, сјајно је, заиста.  bendoff bendoff bendoff

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

jesam.... dobra knjiga...duhovita i poučna... ima puno zanimljivih delova... ludo je kad pita onu srnkinju tj. Boga dok sluša mp3 plejer- mog li da znam koju muziku sluša Bog a ona mu kaže neki bend-mešavina hausa i rejva,tako nešto-pa onda-u poverenju,klinci još nisu ni rodjeni  t4431

naravno,ovo nije jedini deo koji sam upamtio...opis Boga je veoma upečatljiv

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Da li je ko citao Kolibu od Vilijem Pol Janga?

Dosta price o veri i Bogu pa ako je ko citao zeleo bih da cujem njegovo misljenje o knjizi.

http://www.laguna.rs/korice/1042v.jpg

0205_whistling It`s great! :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

и то једно 10. пут. У књижари "Плато" сам уз књигу добила и цд "the original soundtrack from the book".

а трек листа диска (и књиге, наравно) је:

1.Solomon Burke-Got to Get You Off My mind

2.Sly and He Family Stone-Family Affair

3.James Brown-Papa's Got a Brand New Bag

4.Bob Marley-Stir It Up

5.Neil Young-Only Love Can Break Your Heart

6.The Smiths-Last Night I Dreamt That Somebody Loved me

7.Nirvana-Smells Like Teen Spirit

8.Clash-Janie Jones

9.Sex Pistols-God Save the Queen

10.Marvi Gaye-Let's Get it On.......

кад је "соундтрек" овако добар, шта мислите каква је књига?  29dz8zk