Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Алехандро Ходоровски, "Мистични кабаре - смехом до самоспознаје", по давнашњој препоруци о. Давида Перовића. Упозорење: има псовки и разних гадости; писац је агностик будистичког типа - није битно да ли Бог објективно постоји, битно је наћи "Унутрашњег Бога".

За самоспознају заиста може бити од велике помоћи. Основна концепција је тумачење шала (често вулгарних и дегутантних) у психоаналитичком кључу.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Алехандро Ходоровски, "Мистични кабаре - смехом до самоспознаје",

ima li te knjige u elektronskom formatu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Moze li ova tema da bude preimenovana u Sta trenutno citate, a da se tema o preporukama otkljuca ?

ја такође имам исти предлог... .mislise.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

STO-GODINA-SAMOCE-Gabrijel-Garsija-Markes_slika_O_878816.jpg

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Почео сам да читам књигу "The Case for Christ " by Lee Strobel , код нас преведена као " Исусов злочин " а кога интересује може овде да се скине

http://pavlescg.bc-cetinje.com/baza/isusov_zlocin.pdf

За ову књигу сам чуо од једних од сниматеља серијала " ДУХОВНИЦИ " на студио Б и то случајно у манастиру у Раковици . Кроз разговор смо причали о разним стварима и уосталом о духовним књигама када човек рече за књигу " Исусов злочин " сви смо се запањено погледали када је изговорио наслов књиге ......... , човек рече да није никаква реч против Исуса како би се протумачило из наслова већ напротив и ништа више само рече прочитајте књигу и видећете . Ништа више није рекао о садржају или о чему се ради већ само ОБАВЕЗНО прочитајте . Тако да сам је ја сада пронашао и тек треба да је прочитам .

Кога заинтригира наслов изволите !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Pod 1

Moze li ova tema da bude preimenovana u Sta trenutno citate, a da se tema o preporukama otkljuca ?

a pod 2  iako ne citam nju trenutno, preporucujem je,mada se moze desiti da sam to vec uradila ranije:

"ziveti i sluziti ljubavi"--zivotopis moskovskog starca oca Alekseja Mecova. Mene je bas dirnula kad sam je citala svojevremeno. Ima na netu da se skine.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Аскетски огледи, св.Игњатије Брјанчанинов

мало је тежа литература, има неких делова која су само за монахе, али и доста тога за нас мирјане...ту сам прочитала и сазнала неке ствари које раније нисам разумевала... prstgore

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Vilhelm-Hauf-Mali-muk_slika_O_411585.jpg

А волео бих да могу да нађем ово издање

big-919256_222-Mali-Muk---Vilhelm-Hauf-a.JPG

због приче Гостионица у Шпесарту. Ето, овим путем да замолим, ако неко има ову књигу, да буде тако љубазан и скенира ту причу - био бих веома захвалан.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ових дана је почео сајам књига у Бања Луци, како нисам у току која су тренутно начитанија издања, молио бих ако неко има какав предлог шта да прочитам, био бих му захвалан ?

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...