Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Има ли неко можда неку књигу од Виктора Франкла у електронском формату ? Јавите се на пп да не спамујемо тему даље  hvala stadaradim

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

ekstra slava3 :) dada

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Ово је твој дом", јеромонах Серафим Роуз (Житије и изабрани текстови)

"Ловац у житу"-Селинџер

"Забелешке из подземља"-Достојевски

"Slusaj, dete moje! Kad Bog dopusta da se dogodi nesto lose, na kraju se iz toga radja nesto dobro. Upamti to."

Iz Ja-grada u Ti-grad

Подели на овим сајтовима

• Гости

Западни пут у Апокалипсу

Јуриј Ј. Воробјовски, Светигора- Цетиње, 2000

Леп избор,  Лео а да ли си видео овакву врсту запажања када је у питању апокалиптичка еуфорија ?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2265.msg48770.html#msg48770

и

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1885.msg37465.html#msg37465

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

1. Испред и изнад свега "КОЛИБА" - Вилијам Пол Јанг - Лагуна

2. "Константиново раскршће" - Дејан Стојиљковић - Лагуна

3. "Анђео Чувар" - Пауло Коељо - Паидеја;  Скоро преведена и објављена. Синоћ сам је прочитао и одушевио се неким мислима које и нису директно везане за тему књиге. Свиђају ми се његова дела, јер доста Паулових закључака може да се искористи у практичном животу, а нарочито некоме ко их чита очима Цркве.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

купио сам лепу и корисну књигу од светог Никодима Светогорца (Агиорита) - Књига духовних савета ...

звучи прозаично као и сваки сличан наслов, али је књига толико добро сложена да објасни чување пет чула, маштања ума и срца и које су насладе ума ...

преко подела шта је својствено телу а шта уму, о чувању маште, ума и срца, како разликовати природне од грешних наслада ума и духа ...

ја овакве књиге зовем упутство за употребу живота, а сажвакано и обливено Духом Светим, скоро нисам кренуо тако нешто здраво да читам  :cheesy: winter

а писана једноставним језиком без неких живописних израза и флоскула ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...