Jump to content

Свет који ће настати након овога што зовемо "Хришћанство" или "Нови завет"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Mиљан Л. рече

Водим се логиком да исихазам, аскетизам... не познају материјални простор у коме немају доминацију и могућност постојања.

Ne znam sta si ovde uopste `teo da kazes, ali vidim da ne valja!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 15 минута, Mиљан Л. рече

Ово деницина нисам схватио, нити нашао на интернету шта значи??

Творац лажи и фантазије:

Исаија 14:12-13:
"Како паде с неба звездо данице кћери Зорина? Како се обори на земљу који си газио народе? А говорио си у срцу свом:

"Изаћи ћу на небо, више звезда Божјих подигнућу престо свој и сешћу на гори зборној на страни северној. Изаћу ћу на висине над облаке, изједначићу се с Вишњим."

А ти се у пакао сврже, у дубину гробну. Који те виде погледаће на те, и гледаће те говорећи:

"То ли је онај који је тресао земљу, који је дрмао царства? " "

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Аурор рече

Biće, i u njemu neće da bude nikakvih "teritorija".

пре 10 часа, Кратос рече

Neće biti novog neba i nove zemlje?

Ја сам негде запамтио да се помињу стубови који чине Цркву, сваки стуб представља неки народ. Верујем да је Црква као спој Раја и Земље заправо пример устројства које ће да уследи. Али верујем да ће бити поделе, индивидуалност у Рају је наглашена као човек наспрам човека не везано за родну припадност. 

Поредак и законитости света, неба и човека као подложног повредама, смрти, паду... су наглашене као трајна промена која ће уследити, ја сам бар тако схватио0703_read

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 6 минута, Mиљан Л. рече

Ја сам негде запамтио да се помињу стубови који чине Цркву, сваки стуб представља неки народ. Верујем да је Црква као спој Раја и Земље заправо пример устројства које ће да уследи. Али верујем да ће бити поделе, индивидуалност у Рају је наглашена као човек наспрам човека не везано за родну припадност. 

Поредак и законитости света, неба и човека као подложног повредама, смрти, паду... су наглашене као трајна промена која ће уследити, ја сам бар тако схватио0703_read

Волиш да читаш?
Овако би се требао "веровати" Рај, све остало је фантазија!
https://svetosavlje.org/o-raju/ 

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Гајић рече

Творац лажи и фантазије:

Исаија 14:12-13:
"Како паде с неба звездо данице кћери Зорина? Како се обори на земљу који си газио народе? А говорио си у срцу свом:

"Изаћи ћу на небо, више звезда Божјих подигнућу престо свој и сешћу на гори зборној на страни северној. Изаћу ћу на висине над облаке, изједначићу се с Вишњим."

А ти се у пакао сврже, у дубину гробну. Који те виде погледаће на те, и гледаће те говорећи:

"То ли је онај који је тресао земљу, који је дрмао царства? " "

Да, али ко призна јавно да је Христос васкрсо из мртвих добио је Царство небеско, ко се изгуби имена његовога ради, тај ће се наћи.

У Исајино време тога није било, већ се чекало то доба да се раздвоји сатанска наука од благословене. Иако и сами тај пали, заправо не може мимо Божије воље да дјелује и подређен јој је.

Зато ми је то неповезано са темом Царства Божијег које се очекује, поготово у смислу поретка природе и простора.

пре 6 минута, Гајић рече

Волиш да читаш?
Овако би се требао "веровати" Рај, све остало је фантазија!

Не претерано али волим, Да фантазија је фантазија наравно ако не причамо о створеним законима тј. енергијама која се дели на палу и узвишену. Без Христа-Бога смо били осуђени на вагање створеног на добру и лошу природу. Сад имамо Христа као пут, али добра створена енергија или природа је такође део вере.

Верујем искрено да световњак треба да ради и ствара, да пуноћу своје природе и талената треба из палог и искривљеног да пренесе у позитивно и доприноси тиме. Тако да природне науке и њихова примена су само последица тога, неодвојиве од нашег световног живота.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 38 минута, Mиљан Л. рече

Да, али ко призна јавно да је Христос васкрсо из мртвих добио је Царство небеско, ко се изгуби имена његовога ради, тај ће се наћи.

У Исајино време тога није било, већ се чекало то доба да се раздвоји сатанска наука од благословене. Иако и сами тај пали, заправо не може мимо Божије воље да дјелује и подређен јој је...

-Световњак и монах су једно те исто ако си Хришћанин! 
Немаш пара, а у бризи си, где је ту вера? Да не идемо сада у системе размишљања, логистику, стратегију итд.

-Бог није логика, Први претпоставља и узрокује наведену, као и све остало! 

-Из ове реалности не можеш усвојити у "знање"  "преображену реалност" уколико се ниси обукао у Христоса (увек Прво Лице, јер Он је Бог и не уобличаваш Му име у граматичке оквире! Осим у личном односу, што опет није граматика, већ конверзација са Богом.)! Зато Га и ВЕРУЈЕМО, а кроз ту ВЕРУ којом ходимо и добијамо сазнања (не кретњама Ум-а и сплеткама огледала Разума којима се помућује словесност, па даљи низ распада т.ј. усложњавање схизофреније!) 

-Тај ход Ти је као када станем пред огледало и треба да чиним све контра онога што видим! А пре тога да научим држати Биће у Сабрању и делати у безмолвију-словесно садејствујући генези "из небића у биће"! Том вером и послушношћу долазим до "Поклоњеног", али тај пут ако је у "ВЕРИ" је веома безбрижан. а и потиреш неизвесност (варају се Они који тврде да је простор неизвесности створен, није! То поље отварају две вољне радње: Дрскост и Неверје, а од даљег самоповређивања имамо лудило у Лудилу!)
-Бог је веома једноставан и конкретан! 

-А "Нестабилни традиционални Хришћани" (Источно Православни Хришћани-Срби) Нам оставише дивну поруку: "Стрпљен, спашен"  

Све остало је тумарање! Налити се не може, нити купити, а ни знањем добити ;-)
Зато и имамо Цркву, па рукополагањем од Христоса до данас имамо благодат и "духовнике" и ДУХОВНИКЕ!
У Мојем Микрокозмосу је Рај, а има места и за остале! Све је показано и кроз Авраама, па све до оног најсиромашнијег алкоса који љубави има у својим падовима, а ипак воли. Све је до човека, а Бог чека! Други Рај ми и не треба, без свих Вас, ко сам Ја, јер сам нико!

Свесно пишем у првом лицу, а уствари сам луд и прсао ко лајсна букова неоткувана на -30 Целзијуса  :-)
Допуна:

Пакао је очигледност, поготово унутрашњи! Бар у исти поверовати, па кренути даље не може да шкоди!
А Свој "пакао" сам веома заволео, јер беше пустара, а полако...!!!

ИС ХС

NI  КА

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, obi-wan рече

Ne znam sta si ovde uopste `teo da kazes, ali vidim da ne valja!

Нисам компетентан духовно да бих ове теме водио у виду монолога или стручног предавања, самим тим немам ни субјективно духовно сведочанство познавања тога. Па зато често на сличне теме правим неке аналогије мени схватљиве. Хтедох рећи да ова тема није нама недоступна. Нити јерес сама по себи. 

Христос има кључеве врата од Раја и Пакла, из пакла смрти се уздигао на земљу и после на небо, седи поред Бога Оца. То значи да човек који се удостоји кроз исихазам и аскетизам (рецимо) може да постоји у сваком простору, житије светих отаца су доказ тога. Какви су то простори, мимо је моје перцепције али ме интересовао овај конкретан простор Раја-Царства Небеског и шта о томе знамо. Јер није вера наша доживела врхунац Христовим васкрсењем и ту ставила тачку, већ је то пут који има наставак. Ту поседујемо увид кроз Цркву која је спој земље и неба, па верујем да можемо да стекнемо увид у тај свет. 

На основу тога, мој субјективан став као верника о материјалном свету у којем живимо (невезано за тему сам скренуо у ненамерно спамовање). Је да човек може да опстане у пустињи, леденом глечеру или на месецу и буде у вери и вези са Богом, да буде у праву. Да није проблем материје која га окружује и њених закона, већ да може бити проблем само пале природе. Значи сматрам да човек треба и може да живи у својој пуноћи коју треба да спозна, као што учи да хода кад се роди. То је процес који је неодвојив од присутности у животу и обављању задатака на које је човек позван. Такође да човек геометријски пројекат и особине истог може да има у глави, Свето Писмо о томе говори као одлици коју имају људи који су по природи богоугодни. Зато сам рекао да се логиком да исихазам, аскетизам... не познају материјални простор у коме немају доминацију и могућност постојања.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Гајић рече

Бог није логика,

мххх, а што је онда Христос-Бог у личности Бога? Тј. зашто ми не сматрамо да је муфтија за време мехмед паше у Ају Софији служило Православље:).

Шалим се, али овде долазимо у неспоразум. Јер зашто би доводили у питање постојање размног пута, који је човек чекао као спасење и постао му видљив раздвајањем греха од безгрешности. Ми нисмо позвани да постанемо светомрзци крштењем или вером. Христос-Бог је кроз пророчанство, па инкарнацију... доказао логичност присуства у свету и нагласио је као нужну. Није сматрао да неко треба да мрзи свет као свет. Већ природу палости која као грех може да уништи човека и преко њега друге. Знаш колика је духовна скала између безгрешности и греха, огромна. Што је човек на већој позицији утицаја то она делује мања. Зато је и потребно чудо Божије (свете тајне) да се човек врати и регенерише своју природу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Mиљан Л. рече

Овај наведени "уметник" има публику са наших простора, стварно верујеш у то ???

Ima, obično su to 2/3 naši a 1/3 znatiželjni stranci. Tako je to kod svakog takvog  sličnog koncerta na Zapadu, u Njemačkoj, Austriji, Holandiji, Češkoj itd. Negdje je taj omjer i 50:50% pola-pola u vecim mjestima i kad je poznat pjevač/pjevačica. Jedino turbofolk i ibarska magistrala export imaju posjecenost naši preko 90% jer stranci, ako vec nisu žene ili muževi tih naših pa dodju s njima za tako nešto nemaju baš sluh. A naših je svuda dosta da napune svaku salu od 200-300 mjesta, nije to baš neki problerm ni nešto toliko komplikovano. :D 

Подели на овим сајтовима

Svet koji mi zovemo Hrišćanstvo ili Novi Zavet je već u nama. Tu je nastao je mi smo nosioci ovoga sveta.

Predlažem Jovan 17. cela glava, gde Hristos uzvisuje svoje biće Bogu Ocu i gde proslavlja Oca u svoj slavi Očevoj i gde Otac proslavlja Sina jer se po rečima samoga Sina upravo Sinom Otac proslavio u Njemu i to učenici prepoznaše. Nadalje govori Sin, da učenici prepoznaše Sina kojeg posla Otac i da Sin nije od ovoga sveta iako dodje u svet, te kao što je Otac ostavio Sina u svetu, tako ostavlja i Sinove učenike u tom istom svetu a da nisu od ovoga sveta. Dakle Hristos nedvosmisleno govori da su učenici Njegovi već nosioci Carstva. te veli Ocu i sačuvah ih Oče sve koje si  mi dao da ne poginu u ovom svetu nego da predju u život sve osim sina pogibli da se ispuni Pismo.

Ono što se još vodi ovde kao diskusija je i taj prostorno materijalni oblik novog neba i nove zemlje. Tu je Pavle veoma pošten, Pavle se uznosi na treće nebo, pošten priznaje da ne zna da li je bio u telu ili ne, te pošteno govori bez fantazija i objašnjavanja i približavanja nečega što uho ne ču i oko ne vidi. Ali prostor u tom večnom nebeskom novom tvarnom svetu postoji kao živ organizam, kao organizam te večne i obožene zajednice koja ima samo jedan cilj koji je nevereovatan. A ta neverovatnost je u tome da se mi neprestano uspinjemo ka bespočetnom Ocu stvaraocu svega koji je garant beskrajnosti radosti oboženog slobodnog postojanja kao sada već pričesnika božanskih energija, energija neraspadljivih sila gde je lakoća postojanja neprstana i isključiva radost i gde se mi kao ličnosti prepoznajemo u božasnkih energijama a ne više u smrtnim uslovljenim postojanjima.

To isključenje uslovljenosti, jer prihvatamo božansko o slobodnoj volji što nas čini bogovima po blagodati je za nas sada samo jedna vera nada i radost, nastavka ovih duševno telesnih radosti koje nam se i sada ovako male čine nezamenjivim i večnim ( ljubavi prema bližnjima, ljubavi prema prirodi, tvorevini lepoti i radosti življenja).

Ono što je sada zaokruženo planetom i nepreglednim svemirom, u Carstvu će biti nastavljeno beskrajnim uspinjanjem prema nedostižnom Ocu koji će preko Sina ostvarivati i ostvarivati svetove koje ne možemo po Pavlu ni zamisliti ni čuti.

Bićemo pričesnici nestvorenih energija u prožimanju Svete Trojice bez ikakvih pomisli na kraj jer kraj niko u takvom oboženom stanju poželeti i ne može.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

El će zemlja da bude ravna ili će da ostane okrugla ko što lažu ovi polupani satanistički naučnici iz NASA?Uz kavurmu i čvarke mene to najviše brine od jutros!!:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

El će zemlja da bude ravna ili će da ostane okrugla ko što lažu ovi polupani satanistički naučnici iz NASA?Uz kavurmu i čvarke mene to najviše brine od jutros!!:D

Krotki će naslediti zemlju, vi iz dušanovog carstva idete pod mač :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Krotki će naslediti zemlju, vi iz dušanovog carstva idete pod mač :)

Naša će biti carstvo a vi što ste ni studeni ni vrući bićete izbljuvani iz usta Gospodnjih!!!:ani_biggrin:

A pod mač će da idu svi ekumenisti jer će se pokloniti ikoni zverinoj i time primiti pečat na čelo i ruku.0703_read

:stadaradim:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Naša će biti carstvo a vi što ste ni studeni ni vrući bićete izbljuvani iz usta Gospodnjih!!!:ani_biggrin:

A pod mač će da idu svi ekumenisti jer će se pokloniti ikoni zverinoj i time primiti pečat na čelo i ruku.0703_read

:stadaradim:

Man se kafane čoveče :)))

Подели на овим сајтовима

• Гости
мххх, а што је онда Христос-Бог у личности Бога? Тј. зашто ми не сматрамо да је муфтија за време мехмед паше у Ају Софији служило Православље[emoji4].
Шалим се, али овде долазимо у неспоразум. Јер зашто би доводили у питање постојање размног пута, који је човек чекао као спасење и постао му видљив раздвајањем греха од безгрешности. Ми нисмо позвани да постанемо светомрзци крштењем или вером. Христос-Бог је кроз пророчанство, па инкарнацију... доказао логичност присуства у свету и нагласио је као нужну. Није сматрао да неко треба да мрзи свет као свет. Већ природу палости која као грех може да уништи човека и преко њега друге. Знаш колика је духовна скала између безгрешности и греха, огромна. Што је човек на већој позицији утицаја то она делује мања. Зато је и потребно чудо Божије (свете тајне) да се човек врати и регенерише своју природу.
Разум је Ту да ми служи у очигледном, а Ја одлучујем на основу очигледног! А опет не могу допустити да Марија и Марта не буду у заједници!
Нигде не споменух мржњу према свету! Напротив :-)
У огледалу свако себе огледа, затим и исповеда! Много књига, много огледала, а још више самодовољности и вапаја! Неко пише своју књигу, а неко себе тражи у труњу туђе...
Безгрешност се у паклу рађа, баш као и помирење!
Ко не заволи свој пакао-Себе очигледног и чињеничног, ни свет прихватити не може, а камо ли Бити, јер је у лажи!
Књига постања је наша очигледност, али је одбацујемо, јер Истину не волимо!
Ја све рекох што, а врзино коло гладног Ума савладаног очигледним пуштам Богу и смрти :-)
Јер на која врата уђеш, на та излазиш!
Ја одох за послом!
ИС ХС
NI КА

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...