Jump to content

Уметнички утисак дана

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

овде можете постављати ваше уметничке утиске дана - значи, било шта везано за уметност, из области музике, сликарства, књижевности...итд

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

за почетак, мој данашњи уметнички утисак...:D

21743565_1572564716140050_83379543186514

https://www.facebook.com/KulturKokoska/photos/a.510226302373902.1073741825.488266074569925/1572564716140050/?type=3&theater

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, JESSY рече

за почетак, мој данашњи уметнички утисак...:D

21743565_1572564716140050_83379543186514

https://www.facebook.com/KulturKokoska/photos/a.510226302373902.1073741825.488266074569925/1572564716140050/?type=3&theater

Ovo je Egon Šile, njega obožava @Grizzly Adams :)

Подели на овим сајтовима

“Proleti život, odu godine, a da ih čovjek i ne osjeti pa počne žaliti za svime što mu se dobro dogodilo, čak i za onim lošim i ružnim, jer mu se i to, usred pobjegloga vremena čini dobrim. Ne možeš živjeti ako ti je ispunjen svaki trenutak; malo radiš, malo se odmaraš i malo spavaš, ali za svaku sekundu znaš čemu služi i u kakvoj je funkciji. Čovjeku trebaju sati i dani - nekima trebaju i godine - koji nemaju nikakvu funkciju, vuku se sporo i nikako da prođu.”

Miljenko Jergović

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

„Jedan je pravi ja, stalni, onaj koga smatram sobom. Onaj koji želi da leti ka svetlu. Drugi je privremeni ja, koji postoji samo na trenutak. I on, u osnovi, isto namerava da leti ka svetlu, ali mu pre toga treba poslednji kratki trenutak tame. Kao da se rastaje, da baca poslednji pogled. I čudno je što onaj ja koji želi da leti ka svetlu ima ceo život, jer on jeste ja, a onaj koji hoće da leti u tamu ima samo jedan sekund.”

Viktor Peljevin

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

плес....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

моја омиљена из гимназијских дана...баш сам се обрадовала кад сам налетела на њу...

Povratak

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna.
Krhko je znanje!)
Možda je pao trak istine u me,
A možda su sanje.
Još bi nam mogla desiti se ljubav,
Desiti - velim,
Ali ja ne znam da li da je želim,
Ili ne želim.

U moru života što vječito kipi,
Što vječito hlapi,
Stvaraju se opet, sastaju se opet
Možda iste kapi -
I kad prođe vječnost zvjezdanijem putem,
Jedna vječnost pusta,
Mogla bi se opet u poljupcu naći
Neka ista usta.

Možda ćeš se jednom uveče pojavit
Prekrasna, u plavom,
Ne sluteći da si svoju svjetlost lila
Mojom davnom javom,
I ja, koji pišem srcem punim tebe
Ove čudne rime,
Oh, ja neću znati, čežnjo moje biti,
Niti tvoje ime!

Pa ako i duša u tom trenutku
Svoje uho napne,
Sigurnim će glasom zaglušiti razum
Sve što slutnja šapne;
Kod večernjih lampi mi ćemo se kradom
Poglédat ko stranci,
Bez imalo svijesti koliko nas vežu
Neki stari lanci.

No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće
Ko sunce u krugu,
I nosi nam opet ono što je bilo:
I radost, i tugu.
I sinut će oči, naći će se ruke,
A srca se dići -
I slijepi za stope bivšega života
Njima ćemo ići.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna.
Krhko je znanje!)
Možda je pao trak istine u me,
A možda su sanje.
Još bi nam mogla desiti se ljubav,
Desiti - velim,
Ali ja ne znam da li da je želim,
Ili ne želim.

Д.Цесарић

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ова слика је настала када је аутор био под дејством психоактивне супстанце. Занимљиво је горе у десном углу како је нацртао нешто слично Цркви. С тим што Крст није у свом облику, већ наопачке. А Црква има специфичну боју. Много је језива слика, показује који је дух у питању.

980x.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, ГрешниСлуга рече

Ова слика

је врло чудна...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...