Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 31 минута, Рапсоди рече

обучен у нове хаљине

A šta ćemo sa nim preporođenim,oblagodaćenim ispod haljine?Koja svrha toga ili je ono tu da mi evocira bestrasne uspomene?:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 24 минута, Рапсоди рече

Српски облагодаћени...пробај да се облагодатиш...ће разумеш :ani_biggrin:

@Branka62   Очигледно нисте схватили мало суптилније изречену мисао. Више сам мислила на емоцију, најдивнију која се продужава у вечност, за било коју активност у рају . 

О нечему лепом, причао сам слепом,

Све своје истине, говорио сам глувом.  

Знам да те има, помози им Боже

душа им је годинама трована...

Рапсоди чорба...12:smeha: 

Bez brige. Shvatila sam ja i tu "suptilnu" ( i ovu nesuptilnu ). Ali sam računala na osećaj za humor. No nema veze. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Млађони рече

To sto te stvari smaraju je rezultat pale prirode.. sve probleme koje imamo danas, od gladi, ljubomore, smaranja, neraspolozenja, depresije itd su rezultat pale prirode. 

Inace hvala ti za ovo pitanje, upravo mi se u glavi povezalo nesto teoloski duhovno o cemu nisam ni razmisljao. :)

Da li je i ksenifobija rezultat pale prirode? 

Mada kad pogledas, ni bog ne voli da mu se svako setka po raju i sprovodi vrlo rigoroznu kontrolu ulaska :)

• Оплаках :)) 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Mada kad pogledas, ni bog ne voli da mu se svako setka po raju i sprovodi vrlo rigoroznu kontrolu ulaska :)

Naravno da jeste, zato mi u crkvi primamo svakog ko prihvata nase principe bez obzira na rasu, naciju i slicno. ;)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Naravno da jeste, zato mi u crkvi primamo svakog ko prihvata nase principe bez obzira na rasu, naciju i slicno. ;)

Samo belce zato sam i postavio film.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Problem je što je njihov Bog u ljudskom obliku izledao otprilike baš kao ovi što bi im zabranili ulazak u svetu belačku Jevropu i Ameriku... ;)

Čist semita... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avokado

"skeptičan sam prema ideji da je moguće večno postojanje "u radosti".."

Ti si kanda zaboravio da prema našim domaćinima ovde u tu večnost ne ulazimo mi već neka nova u bića u nekim novim eshatološkim telima kojima će ta večnost biti prirodno okruženje. Tako da nema mesta skepsi, barem će ta nova bića biti "u radossi" u večnosti.:mahmah:

• Свиђа ми се 1
пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Problem je što je njihov Bog u ljudskom obliku izledao otprilike baš kao ovi što bi im zabranili ulazak u svetu belačku Jevropu i Ameriku... ;)

Samo deklarisanje jeste glasno ali problem nastaje kad je više nego očigledno šta se ljudima sve priviđa.

Ukidanjem deklarisanja ne možeš ukinuti priviđanje, svaka ptica svome jatu leti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, VaSa110 рече

@Avokado

"skeptičan sam prema ideji da je moguće večno postojanje "u radosti".."

Ti si kanda zaboravio da prema našim domaćinima ovde u tu večnost ne ulazimo mi već neka nova u bića u nekim novim eshatološkim telima kojima će ta večnost biti prirodno okruženje. Tako da nema mesta skepsi, barem će ta nova bića biti "u radossi" u večnosti.:mahmah:

Ja malo pre o nekim priviđanjima i onda se pojaviš ti sa ovim tekstom.

Dakle kanda nije zaboravio jer to niko ovde ne tvrdi.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle kanda nije zaboravio jer to niko ovde ne tvrdi.

Ma bilo samo nekoliko maratonskih tema....... sitnica.

Pa ti si bio glavni zagovornik toga kolko se sećam.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, VaSa110 рече

Ma bilo samo nekoliko maratonskih tema....... sitnica.

Tačno bilo je maratonskih tema i tek će ih biti ali to ne znači da se ti razumeš u teologiju i da doneseš ispravan zaključak.

Čak i ovde na ovoj temi od samo nekoliko strana, nisam zapazio takvo odstupanje, da će vaskrsnuti neko drugi a ne mi sami.

No kažem nek svako rasuđuje po svojoj savesti ali barem da imamo osnovnu kulturu u dijalogu da napišemo tačne argumente a ne izrešetane sostvenijim mecima.

Vaskrsnuće naše ličnosti u eshatološkim neraspadljivim telima i u nebeskoj perspektivi neprolaznosti, tako da nema ni govora o nekom novom biću koji ne poznaje život na zemlji.

Vaskrsnuće nađe duševno telo u duhovno telo ne po srečici i radosti večnoj kao u hipi komuni, nego po načinu življenja već ovde i sada.

To je džumandži lepo i popravila, da bismo se bolje razumevali a ja sam još dodatno naglasio njenu poziciju kao pravoslavno ispravnom.

Držimo se savesti i dok smo na forumu, svi je imamo, nek bude u dijalogu ona ta koja će da sudi ako već o veri ne želite da razgovarate.

Niko od nas neće odbraniti nekoga koji kreće u dijalog sa perspektive vere a završava u nečistoj savesti ali i to je već pomenuto.

Ja smatram da ateisti stoje većinom na dobroj poziciji prema Bogu jer su izabrali takav životni put a Bog sam kaže bolje biti vruć ili hladan nego bljutav.

Tako da ja avokada recimo više poštujem nego nekog ovde ko je malte ne revnitelj za veru ( čini mi se ipak sopstveniju nego pravoslavnu ali ja taj "beli ponos" ne mogu zabraniti".

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Avocado рече

Problem je što je njihov Bog u ljudskom obliku izledao otprilike baš kao ovi š

Naš Bog je na preobraženju doneo jednu drugu svetlost i po ničemu ne potseća na sina pogibli.

Postoji razlika u telu ako ne u obliku ali ja tu ne vidim problem.

Подели на овим сајтовима

Odosmo van teme.

пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vaskrsnuće naše ličnosti u eshatološkim neraspadljivim telima i u nebeskoj perspektivi neprolaznosti, tako da nema ni govora o nekom novom biću koji ne poznaje život na zemlji.

Vaskrsnuće nađe duševno telo u duhovno telo ne po srečici i radosti večnoj kao u hipi komuni, nego po načinu življenja već ovde i sada.

Odosmo van teme.

Da li sam ja samo "duševno telo" i "ličnost" ili sam ja sve ovo i moje fizičko telo?

Odo da gledam basket.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...