Emilijan Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Sta je??? Koliko je oblast sna uopste istrazivana???? pisite sve sta znate... (recite ako vec postoji tema) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 pa gde ste sad naucnici :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 ovako li se bre otvara "ozbiljna" tema... idi begaj... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 неко спава а неко немож ока да склопи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Evo malo pisanija na tu temu: http://www.forum.hr/showthread.php?t=139908 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Pozdrav, Ako niste čuli za lucidne snove, to su snovi u kojima smo svjesni da sanjamo i možemo da kontrolišemo radnju i mjesto (ne u potpunosti svakog puta). Meni se lično ovo nikad nije desilo, ali mi zvuči dosta zanimljivo. Nekima se to spontano desi, a postoji i upustvo kako "padnuti" u ovakav san. Da li mislite da je ovo "đavolja rabota", da izazovemo svjesnost našeg sanjanja i da li vam se ikad ovo desilo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 U, kolko puta. Uvek kad mi se desi završim na nekom karipskom ostrvu, okružen plesačicama u providnim bikinijima... Баба, Juanito, Жедни and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 da li vam se ikad ovo desilo? Свакодневно...иначе ја то зовем ...живот w.a.mozart, Данче* and Баба је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Ja prvo retko kad sanjam. Ono skoro nikada, kada sanjam skoro uvek je lucidno, ako ništa drugo barem znam da sanjam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 30, 2015 Пријави Подели Написано Мај 30, 2015 Постоје технике за контролу снове и није их тешко научити и спровести у дело. Не постоји нико ко не сања, али су многи који се не сећају шта су сањали. Постоји и техника за освежавање сећања о сањаном. Снови су нешто између наше подсвести и свести. Могу се користити за разне ствари. У окултизму су почетни кораци овладавање техникама контроле снова. Луцидни или живи снови су ако су спонтани заправо најобичнији снову у којима је мало више него обично присутна свест спавача па се зато чини да сањач може да контролише сан. У православној аскези имате стих " Ја спавам а срце је моје будно" и односи се на усавршавање унутрашње молитве која кад достигне одређени ниво човеково срце постаје вечито будно тако и у сновима је оно будно. У том молитвеном стању снови не утичу много на човека јер човек контролише своје срце( оно је будно). Постоје и пророчки снови који су такође луцидни или живи снови. А тих пророчких има више врста познат је случај са Мендељејевим који је сањао таблицу елемената па је по сну на крају и сачинио шему. Срђан Шијакињић, Жедни, Н И Н Е and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Мени се с времена на време деси да сам свестан у сну али не могу да се померим ни мало, сањам да сам парализован. Страшан осећај. Једва се некако пробудим уз огроман напор. То је ово: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Четник Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Мени се с времена на време деси да сам свестан у сну али не могу да се померим ни мало, сањам да сам парализован. Страшан осећај. Једва се некако пробудим уз огроман напор. То је ово: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis Дешавало ми се, јако јако лош осећај. Не могу да поредим нисачим, катастрофа! Сличан осећај буђењу из анестезије ако не и горе. Тотална парализа, мозак се труди а тело га не слуша. Само што сам ја мислио да се то назива астрална пројекција. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Мени се с времена на време деси да сам свестан у сну али не могу да се померим ни мало, сањам да сам парализован. Страшан осећај. Једва се некако пробудим уз огроман напор. То је ово: http://en.wikipedia....Sleep_paralysis Ovo je moj burazer doziveo, kaze osecam kao da sam budan a ne mogu da se pomerim. I onda krenu neki cudni dogadjaji tipa gleda kako se stolica podize i leti iznad njega. Sad kad sam radio projekat iz Operativnih 1, sanjao sam nekoliko rešenja, a dešavalo mi se da se probudim i u 5 ujutru jer sam sanjao bagove. Jedini način da povratim kontrolu nad onim što sanjam je bio da odmah ustanem i otklonim problem koji sam sanjao. To se i meni desava kad strebam za ispite, po celu noc sanjam sta sam ucio i bas je ruzan osecaj. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Je li iko od vas pokušavao da izazove ovakav san i kojim metodama? Volio bih da doživim to, jer su snovi za mene često mukotrpni i loše sanjam pa bi svjesnost da sanjam bila prava stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 Sto se tice lucidnih, mislim da sam doziveo par njih, ali se najcesce zavrsavalo tako sto kad ukapiram da sam svestan u snu, da sanjam, tad se probudim i onda se smorim. Rado bih pokusao da nekako kontrolisem te snove, da mi dodju kao video igra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука