Jump to content

San kao unutrasnji dijagnosticar

Препоручена порука

• 3 years later...

Pozdrav, 

Ako niste čuli za lucidne snove, to su snovi u kojima smo svjesni da sanjamo i možemo da kontrolišemo radnju i mjesto (ne u potpunosti svakog puta). Meni se lično ovo nikad nije desilo, ali mi zvuči dosta zanimljivo. Nekima se to spontano desi, a postoji i upustvo kako "padnuti" u ovakav san. 

Da li mislite da je ovo "đavolja rabota", da izazovemo svjesnost našeg sanjanja i da li vam se ikad ovo desilo? :)

Подели на овим сајтовима

U, kolko puta. Uvek kad mi se desi završim na nekom karipskom ostrvu, okružen plesačicama u providnim bikinijima...

Подели на овим сајтовима

da li vam se ikad ovo desilo? :)

Свакодневно...иначе ја то зовем ...живот :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Постоје технике за контролу снове и није их тешко научити и спровести у дело. Не постоји нико ко не сања, али су многи који се не сећају шта су сањали. Постоји и техника за освежавање сећања о сањаном.

Снови су нешто између наше подсвести и свести.

Могу се користити за разне ствари. У окултизму су почетни кораци овладавање техникама контроле снова.

Луцидни или живи снови су ако су спонтани заправо најобичнији снову у којима је мало више него обично присутна свест спавача па се зато чини да сањач може да контролише сан.

У православној аскези имате стих " Ја спавам а срце је моје будно" и односи се на усавршавање унутрашње молитве која кад достигне одређени ниво човеково срце постаје вечито будно тако и у сновима је оно будно. У том молитвеном стању снови не утичу много на човека јер човек контролише своје срце( оно је будно).

Постоје и пророчки снови који су такође луцидни или живи снови. А тих пророчких има више врста познат је случај са Мендељејевим који је сањао таблицу елемената па је по сну на крају и сачинио шему.

Подели на овим сајтовима

Мени се с времена на време деси да сам свестан у сну али не могу да се померим ни мало, сањам да сам парализован. Страшан осећај. Једва се некако пробудим уз огроман напор. То је ово: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Мени се с времена на време деси да сам свестан у сну али не могу да се померим ни мало, сањам да сам парализован. Страшан осећај. Једва се некако пробудим уз огроман напор. То је ово: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Дешавало ми се, јако јако лош осећај. Не могу да поредим нисачим, катастрофа! Сличан осећај буђењу из анестезије ако не и горе. Тотална парализа, мозак се труди а тело га не слуша. Само што сам ја мислио да се то назива астрална пројекција.

Подели на овим сајтовима

Мени се с времена на време деси да сам свестан у сну али не могу да се померим ни мало, сањам да сам парализован. Страшан осећај. Једва се некако пробудим уз огроман напор. То је ово: http://en.wikipedia....Sleep_paralysis

Ovo je moj burazer doziveo, kaze osecam kao da sam budan a ne mogu da se pomerim. I onda krenu neki cudni dogadjaji tipa gleda kako se stolica podize i leti iznad njega. 

Sad kad sam radio projekat iz Operativnih 1, sanjao sam nekoliko rešenja, a dešavalo mi se da se probudim i u 5 ujutru jer sam sanjao bagove. Jedini način da povratim kontrolu nad onim što sanjam je bio da odmah ustanem i otklonim problem koji sam sanjao.

To se i meni desava kad strebam za ispite, po celu noc sanjam sta sam ucio i bas je ruzan osecaj. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...