Jump to content

НИЈЕ ЗА ВЕРНИЧКЕ УШИ!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zašto je krivica Pilata manja od krivice judejskog velikog suda?

To je izrekao Isus jer je veliki jevrejski sud i rulja koja je bila okupljena tražio od Pilata da ga osude po njihovom zakonu. Jevrejski zakon poznaje presudu samo na osnovu svedoka.

Tako je sav jevrejski narod svedočio lažno protiv Isusa i samim tim je zaslužio kaznu oko za oko zub za zub.

Pilat se u tom smislu, nije mogao doznati krivim kao sudija i on je oprao ruke po jevrejskom zakonu.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Malo sutra prijatelju. Nema šanse da je hteo da ga pomiluje on bi to i uradio.

Надам се да не замераш, више верујем Јеванђељу него историји. Наука човека истражује, углавном тумарајући по мраку, Бог не истражује, слободни смо да послушамо кога хоћемо.

Подели на овим сајтовима

Uzmimo i u obzir da su Jevanđelisti namerno slikovito predstavljali događaj oko Isusovog suđenja kao naprimer pranje ruku Pilata, koji je bio jevrejski običaj a ne rimski i svo dešavanje na trgu koji nije imao veze sa Rimom, da bi objasnili iz kog pravca vetar i iz kog zakona nešto duva.

Te slike se nisu desile, barem ne one filmske, dakle Pilat nije stvarno  oprao ruke nego figurativno ali je to radnja koja se u jevrejskom sudstvu dešava kao istinska praksa.

Kad sudija ne može da nađe počinioca, prinese žrtvu nad njom opere ruke....

Подели на овим сајтовима

A zašto je Pilat kriv?

Zato što je iskoristio Isusa i osudio ga lažno na izrugivanje Rimskog Cara.

Tabla iznad glave Hristove na Krstu označava optužnicu.

Tako je ustvari Pilat jasno presudio jevrejskom velikom sudu i odneo veliku pobedu na tom civilnom zakonodavnom planu.

Ptužnica je za sve judejce.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, елТорнеро рече

Надам се да не замераш, више верујем Јеванђељу него историји. Наука човека истражује, углавном тумарајући по мраку, Бог не истражује, слободни смо да послушамо кога хоћемо.

Jevanđelije je nedvosmisleno a to što ti imaš problem da ga razumevaš to već nije moj problem.

Dakle po Jevanđeliju, je jasno da je Pilat imao vlast pustiti Isusa ili ga ubiti.

On ga je ubio.

Sad kako si ti do toga došao da je hteo da ga pomiluje a neko mu zabranio stvarno ne znam.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tako je sav jevrejski narod svedočio lažno protiv Isusa i samim tim je zaslužio kaznu oko za oko zub za zub.

Ovo je u prošlosti dalo opravdanje nekim , da mogu progoniti židove. Jer su ovo krivo shvatili.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, елТорнеро рече

"...не видим кривицу на овоме човеку..."

Da li znaš kako počinje jedno od jevanđelija?

Dragi Teofile..... i jevanđelista navodi da je podrobno ispitao sve što će mu napisati.

To je jedan od prvih dokaza studijskog naučnog istraživaćkog istorijskog rada i sad kad ti meni govoriš kako nauka nema veze sa Jevanđelijem ja padnem u nesvest i plašim se svakog daljeg razgovora sa tobom iskreno.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Ovo je u prošlosti dalo opravdanje nekim , da mogu progoniti židove. Jer su ovo krivo shvatili.

Ne mogu, jer je i Rimskii zakon taj koji je ubio Hrista Isusa.

Dakle presuda je bila na kraju izrugivanje rimskom caru.

Smrtna kazna, koja nema utemeljenja ni po kakvom poznatom istorijskom dogaaju čak šta više naprotiv.

Rim je po svom zakonu kriv koliko i jevreji po svom.

Ako si jevrej ti ćeš presuditi oko za oko zub za zub.

Ako si rimljanin ti ćeš tražiti oproštaj.

Ako si Hrišćanin ti ćeš stradati sa Hristom na Krstu.

Za mene kraj.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

ti meni govoriš kako nauka nema veze sa Jevanđelijem

Ако без страсти, пажљиво, прочиташ шта сам написао наћићеш да претерујеш у осуђивању, надам се да то радиш нехотице.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sad kako si ti do toga došao da je hteo da ga pomiluje a neko mu zabranio stvarno ne znam.

I meni deluje iz Jevanđelja da je hteo da mu poštedi život, jer gledaj šta kaže u Luka 23: 

"14 Reče im: Dovedoste mi ovog čoveka kao koji narod otpađuje, i eto ja ga pred vama ispitah, i ne nalazim na ovom čoveku nijednu krivicu što vi na njega govorite;

15 A ni Irod, jer sam ga slao k njemu; i eto se ne nalazi ništa da je učinio što bi zasluživalo smrt.

16 Dakle, da ga izbijem pa da pustim."

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Deluje, VSB, da je Pilat sigruno hteo da iskoristi situaciju, i da profitira i na politickom niovu. Da se dodvori i Rimu i carstvu kome sluzi, ali, i da se dodvori Jevrejima i njihovim staresinama.

Mislim, takodje i da Pilat, ima neku vrstu krivice u sudjenju Isusu, cinim mi se, da nije bas 100% nepristrastan po pitanju njegove osude.

Ovo su samo neka moja razmiljanja. Nisam dosad nesto citao od otaca, kako oni tacno rasudjuju o sudjenju Isusovom i kakva je uloga Pilata bila u tome. Bilo bi zanimljivo i konstruktivno procitati i sta tacno oci kazu o ovom pitanju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...